Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (vids)

Η ταυτότητα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στη φάση των 32 του Europa League, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (vids)

Ετος ίδρυσης: 1911
Γήπεδο: Αρένα Κίμκι
Χωρητικότητα: 20.000
Πρόεδρος: Γενγκένι Γκίνερ
Προπονητής: Λέονιντ Σλούτσκι
Τίτλοι: 7 πρωταθλήματα ΕΣΣΔ (1946, 1947, 1948, 1950, 1951, 1950, 1991), 3 πρωταθλήματα Ρωσίας (2003, 2005, 2006), 5 κύπελλα ΕΣΣΔ (1945, 1948, 1951, 1955, 1991), 5 κύπελλα Ρωσίας (2002, 2005, 2006, 2008, 2009), 4 σούπερ καπ Ρωσίας (2004, 2006, 2007, 2009), 1 Κύπελλο UEFA (2005)
Ιστοσελίδα: http://www.pfc-cska.com/

Το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Σεζόν: Τα τελευταία χρόνια έχει απολέσει την πρωτοκαθεδρία στη Ρωσία ελέω Ζενίτ Αγίας Πετρόπολης και Ρούμπιν Καζάν. Φέτος ήταν η ευκαιρία να ανακτήσει τα «ηνία», ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η Ζενίτ του Λουτσιάνο Σπαλέτι αποδείχθηκε αρκετά δυνατή και σε καμία φάση από τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Ρωσίας που ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου η ΤΣΣΚΑ δεν πάτησε κορυφή. Μόλις προς το τέλος, μάλιστα, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση προσπερνώντας την Ρούμπιν, αν και μονίμως είχε παιχνίδια λιγότερα από τους απερχόμενους πρωταθλητές. Αιτία για την αποτυχία της ΤΣΣΚΑ είναι η κακή εκκίνηση. Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, η μία εκ των οποίων εντός έδρας από την Ζενίτ με 2-0, ουσιαστικά καταδίκασαν την ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι να κυνηγά σε όλο το υπόλοιπο σεζόν. Η έναρξη της περιόδου τη βρήκε παράλληλα στα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Ιντερ, ωστόσο μέχρι να βρει ρυθμό στα εγχώρια, είχε μείνει αρκετά πίσω. Τη φετινή σεζόν δεν βοήθησε καθόλου ο Βάγκνερ Λοβ, ο άλλοτε ηγέτης του συλλόγου, αφού βρέθηκε σε κακή φόρμα στο πρώτο μισό. Η άμυνα, αντιθέτως, αποτέλεσε για ακόμα μία φορά βράχο, με τους Ιγκόρ Ακινφέεφ στο τέρμα και τους Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς και Γκέοργκι Σενίκοφ να ξεχωρίζουν, κυρίως στο δεύτερο μισό της περιόδου, όταν και άρχισε να παίρνει μπροστά η ομάδα, νικώντας την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 3-1, σε ένα ματς που εάν οι γηπεδούχοι επικρατούσαν, κατακτούσαν μαθηματικά τον τίτλο. Στο Europa League η ΤΣΣΚΑ άρχισε τις υποχρεώσεις της με δύο άνετες νίκες επί της Ανόρθωσης και στη φάση των ομίλων ήταν η δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα μετά την… Ζενίτ. Ούσα σε πλήρη φόρμα, σημείωσε 5 νίκες και στην 6η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη στην Τσεχία με την Σπάρτα Πράγας, την ομάδα που την ακολούθησε στην επόμενη φάση.

Τρόπος παιχνιδιού: Ο Σλούτσκι πειραματίστηκε με διάφορα συστήματα στη διάρκεια της σεζόν, με μία αδιαπραγμάτευτη σταθερά, την τετράδα στην άμυνα. Το εδώ και περίπου 7 χρόνια παγιωμένο καρέ των Ιγκόρ Ακινφέεφ (τερματοφύλακας), Αλεκσέι Μπερεζούτσκι (δεξί μπακ), Βασίλη Μπερεζούτσκι (δεξί στόπερ), Ιγκόρ Ιγκνάσεβιτς (αριστερό στόπερ) πλαισιώθηκε από τον 19χρονο Σενίκοφ, τον κορυφαίο νεαρό παίκτη του 2009 που φέτος αναδείχθηκε κορυφαίος αριστερός μπακ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η αρχή τη σεζόν βρήκε την ΤΣΣΚΑ να αγωνίζεται σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο οποίος δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολούθησαν οι παραλλαγές σε 4-1-3-2 και 4-3-1-2, με τον ταλαντούχο 21χρονο Τσέχο Τόμας Νέτσιντ να πλαισιώνει τον Λοβ στην επίθεση και πολλές φορές να τα πηγαίνει καλύτερα και τον Σεϊντού Ντουμπιά να αποτελεί την εναλλακτική. Η απόδοση του Κεϊσούκε Χόντα είχε κατακόρυφη πτώση με το τέλος του Μουντιάλ και μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Μίλος Κράσιτς που συνεχίει στη Γιουβέντους. Αντιθέτως, ο Ντεϊβίντας Σεμπέρας παραμένει «βράχος» στα αμυντικά χαφ και ο 18χρονος Αλαν Τζαγκόεφ το next best thing της Ρωσίας σε επιτελικό ρόλο. Οσο για τα άκρα, ο Ζόραν Τόσιτς μοχθεί να αποδείξει ότι ήταν λάθος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον άφησε να φύγει, ο Μαρκ Γκονσάλες αριστερά δεν έχει κάνει δικιά του τη θέση και από δεξιά ο Σεκού Ολίσε αποτελεί τον διάδοχο του Κράσιτς.

Αστέρι: Εάν αναζητούμε τον MVP του πρωταθλήματος, αυτός εντοπίζεται μεταξύ του Ιγκνάσεβιτς που ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος για 10η σερί φορά και είναι ο κορυφαίος Ρώσος αμυντικός, του Ακινφέεφ που αποτελεί τον κορυφαίο Ρώσο τερματοφύλακα και του Σενίκοφ που εξελίχθηκε στον κορυφαίο αριστερό οπισθοφύλακα της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, οι τρεις διεθνείς δεν συνιστούν απειλή για τον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο, όμως, ισχύει με τον Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα στροφές ώστε να μην χάσει τη θέση που έχει εξασφαλίσει εδώ και χρόνια στην κορυφή κάθε σχήματος της ΤΣΣΚΑ. Ο Βραζιλιάνος παραμένει ποιοτικός και εκτελεστής, φέτος είχε και δημιουργικές εκλάμψεις (6 ασίστ στο πρωτάθλημα) και εάν βρει τη φόρμα του θα είναι ο πιο απειλητικός αντίπαλος.

Προσοχή: Σε περίπτωση που τα ανωτέρω δεν επιβεβαιωθούν, τότε το βάρος θα πέσει στον Τόμας Νέτσιντ. Ο Τσέχος έχει δείξει τα δόντια του από μικρός, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στα Ευρωπαϊκά κ-17 του 2006 και κ-19 του 2008, χρονιά στην οποία έγινε διεθνής και πλέον αναντικατάστατος στην πατρίδα του. Με ύψος 1,90μ. μπορεί να παίξει καλά τόσο με το κεφάλι, όσο και χαμηλά και όποτε βρίσκει ευκαιρίες στον χώρο παντοκρατορίας του Λοβ τις εκμεταλλεύτεται.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο 3-1

Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-3








News 24/7

24MEDIA NETWORK