Μάιντς - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEO)

Μία αμυντική ολιγωρία του Αστέρα Τρίπολης στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έδωσε στον Σίντζι Οκαζάκι την ευκαιρία να σκοράρει και να χαρίσει στην Μάιντς τη νίκη με 1-0 στην πρώτη μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Μάιντς - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε δύσκολα στην Μάιντς μέσα στην Γερμανία, είχε δοκάρι με τον Μάτσα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με αφετηρία κυρίως τον ταχύτατο και ορεξάτο Μπαντιμπανγκά, αλλά το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Οι Αρκάδες χωρίς φόβο, παρουσιάστηκαν στον αγώνα εξαιρετικά διαβασμένοι, με τον Στάικο Βεργέτη να χρησιμοποιεί τέσσερις μεσοεπιθετικούς (Ντε Μπλάσις, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά, Ρόλε) και κανέναν καθαρόαιμο φορ. Αυτό το τρικ του νεαρού προπονητή κρίθηκε πετυχημένο βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν οι κιτρινομπλέ.

Ντε Μπλάσις και Μπαντιμπανγκά έκαναν άνω κάτω την αριστερή γραμμή άμυνας της Μάιντς, αλλά όταν γύριζαν την μπάλα εκεί που έπρεπε, έλειπε ο επιθετικός για να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Μπαράλες λόγω τραυματισμού δεν ταξίδεψε καν στη Γερμανία, ενώ ο Μπακασέτας έμεινε στον πάγκο. Παρόλα αυτά ο Μάτσα, ότι πιο κοντινό σε κλασικό επιθετικό διέθετε ο Αστέρας στον αγώνα, είχε σουτ βολίδα στο δοκάρι στο 40ο λεπτό.

Ο Αστέρας κέρδιζε τις εντυπώσεις αλλά για μερικά δευτερόλεπτα αδράνειας στο φινάλε του πρώτου μέρους βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο πιο ικανός εκτελεστής της Μάιντς, ο Οκαζάκι, με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου και οι Αρκάδες βρέθηκαν να χάνουν με 1-0.

Το "δίδυμο φωτιά" του Αστέρα Τρίπολης, Ντε Μπλάσις-Μπαντιμπανγκά, είχε την ευκαιρία να απαντήσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ο Αργεντινός πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή… Μια ευκαιρία της Μάιντς στο 50’ ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καθώς στη συνέχεια υπήρξαν μόνο αλλαγές, δυνατές κόντρες και πεσμένος ρυθμός.

MVP

Μεγάλος επιθετικός είναι αυτός που κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία. Ο Οκαζάκι αυτό ακριβώς έπραξε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Δεν μπορείς κανείς να πει ότι υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής που δεν τα έδωσε όλα, ωστόσο ο Ρόλε δεν έκανε τη διαφορά, στο βαθμό που έδειξε στα πρώτα επίσημα ματς του Αστέρα, ότι μπορεί να το κάνει.

Σχόλιο

Η Μάιντς πήρε το Μάιντς ο Αστέρας τις εντυπώσεις. Το 1-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς, ωστόσο αν οι Αρκάδες είχαν αξιοποιήσει μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Οι συνθέσεις

Μάιντς (Χιούμλαντ): Κάριους, Χάρα, Νοβέσκι, Γκάις, Μπελ, Παρκ (70' Ντίας), Μόριτς, Μαλί, Κου (77' Ζίμλινγκ), Μπάουμγκαρτλινγκερ (61' Μπροζίνσκι), Οκαζάκι.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (72' Τσοκάνης), Κουρμπέλης, Ρόλε (64' Σανκαρέ), Μπαντιμπανγκά (81' Κιτοκό), Μάτσα, Ντε Μπλάσις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK