Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (VIDEOS)

Το γκολ του Φακούντο Πάρα στο 88ο λεπτό χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης έναν παλικαρίσιο βαθμό στο "Κεμάλ Ατατούρκ" (1-1 με την Μπεσίκτας) και, βέβαια, το πρόσημο της πρώτης ευρωπαϊκής συμμετοχής του σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι απόλυτα θετικό.

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Από τα πρώτα λεπτά η τουρκική ομάδα είχε καλύτερη λειτουργία μέσα στον βαρύ (από τη βροχή) αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότερες ευκαιρίες για την Μπεσίκτας ήταν με σουτ από το ύψος της περιοχής, κυρίως λόγω της δυσκολίας που είχαν οι χαφ των Αρκάδων να γυρίσουν και να κλείσουν τους χώρους μπροστά από τα στόπερ. Ο Βεργέτης έπαιξε με αργό κεντρικό δίδυμο στην άμυνα (Γκοϊάν-Σανκαρέ) και τους Ζησόπουλο-Ουσέρο στα χαφ.

Ένα δοκάρι και ένα δυνατό σουτ ήταν οι δύο πρώτες καλές στιγμές για την Μπεσίκτας, πριν ο Αστέρας αγγίξει το 0-1 με σλάλομ του Ζησόπουλου και σουτ σε τετ α τετ με τον Τολγκά. Αυτό που δεν κατάφερε ο "Ζησό", το έκανε για την Μπεσίκτας ο Τόρε με μακρινό σουτ στο οποίο υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση από τον Κοσίτσκι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Μπεσίκτας είχε ακόμη δύο ευκαιρίες για να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ, ωστόσο τα σουτ των παικτών του Μπίλιτς πέρασαν άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, η Μπεσίκτας είχε ένα δυνατό δεκάλεπτο (70-80) στο οποίο προσπάθησε να «τελειώσει» το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Αστέρας με την είσοδο των Πάρα και Γιαννιώτα στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην περιοχή της Μπεσίκτας και οι αλλαγές του Βεργέτη συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιθετικότητα των Αρκάδων… Ο Γιαννιώτας γέμισε περιοχή και ο Πάρα με φοβερό σουτ στο 88 μετά από ασίστ του Ρόλε κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Μπεσίκτας!

ΜVP

Ο Φακούντο Πάρα πέρασε αλλαγή στο ματς και με άπιαστο σουτ στο 88 έδωσε στον Αστέρα τον ιστορικό πρώτο βαθμό στους ομίλους του Europa.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπαντιμπαγκά δεν έδωσε βοήθειες στον Αστέρα επιθετικά, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Σχόλιο

Σε ένα ματς όπου η Μπεσίκτας δεν άσκησε μεγάλη πίεση στον Αστέρα, οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν βαθμό στην Τουρκία με χρυσό γκολ του Πάρα στο φινάλε του αγώνα. Οι κιτρινομπλέ άργησαν να ξυπνήσουν, δεν το πίστεψαν νωρίτερα, ωστόσο έφυγαν με έναν βαθμό από την Τουρκία.

Μπεσίκτας (Μπίλιτς): Ζενγίν, Ουισάλ, Μότα, Φράνκο, Σίβοκ, Χάτκινσον, Κάβλακ, Εζιακούπ (69' Σόσα), Τερέ, Σαχάν (85' Κογιουνλού), Πεκτεμέκ (30' Τοσούν).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα), Μάσα, Μπαράλες (85' Γιαννιώτας).

Τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK