O Παπασταθόπουλος για τη Μάιντς

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Πιθανόν ο πιο πετυχημένος. Και σίγουρα ο πιο πετυχημένος Ελληνας στην Bundesliga. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στο arcadiasports.gr.

O Παπασταθόπουλος για τη Μάιντς
INTIME SPORTS

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός γνωρίζει πολύ καλά την Μάιντς, την οποία αντιμετωπίζει ο Αστέρας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αντίπαλος της γερμανικής ομάδας στην Bundesliga ο Σωκράτης, ξέρει πολύ καλά τη Μάιντς και την "συστήνει" παίρνοντας το ρόλο του "κατασκόπου" για λογαριασμό του Αστέρα.

Αλλωστε, εκτός από όλα τα άλλα, ο Αστέρας δεν εκπροσωπεί μόνο την πατρίδα του Παπασταθόπουλου, την Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο, από την οποία κατάγεται και ο ίδιος. Την Καλαμάτα. Σύμμαχος, λοιπόν, της ελληνικής ομάδας ο ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ.

Από τα πρώτα του λόγια, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πολύ πιστεύει τον Αστέρα. "Κατά την άποψή μου η πρόκριση είναι 50-50. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες", λέει ο Παπασταθόπουλος, κόντρα ίσως και στο ρεύμα που θέλει την Μάιντς να είναι το ακλόνητο φαβορί. "Ο Αστέρας έχει κάνει εξαιρετική αγωνιστική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι αν στο πρώτο παιχνίδι πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί στην ρεβάνς στην έδρα του να κοιτάξει στα μάτια και να αποκλείσει την Μάιντς", εξηγεί.

Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της γερμανικής ομάδας; "Καταρχάς σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Εχουν νέο προπονητή, άρα και νέα αγωνιστική φιλοσοφία", απαντά και συνεχίζει: "Η Μάιντς βασίζεται κυρίως στην εμπειρία της και στο πολύ τρέξιμο στη διάρκεια του αγώνα. Ξεχωρίζει για το ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι της και για την εξαιρετική φυσική κατάσταση. Τουλάχιστον στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Διότι ο αγώνας με τον Αστέρα θα είναι ο πρώτος επίσημος για φέτος.

Ως αμυντικός, γνωρίζει πολύ καλά και το αστέρι της Μάιντς, τον Γιαπωνέζο επιθετικό, Οκαζάκι. "Πράγματι είναι πολύ καλός παίκτης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι επικίνδυνος επιθετικός", λέει ο Sokratis, αλλά δεν στέκεται κυρίως σε εκείνον: "Η Μάιντς διαθέτει καλές μονάδες, αλλά νομίζω ότι το δυνατό της χαρακτηριστικό είναι η ομαδική δουλειά που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Ο Αστέρας, λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά την αντίπαλη ομάδα, όχι μεμονωμένα τους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Παπασταθόπουλος μάλιστα, καταλήγει, δείχνοντας και πάλι την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα της Τρίπολης: "Η Μάιντς είναι καλή ομάδα. Αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει μόνο ο Αστέρας δυσκολίες, θα έχει και η Μάιντς απέναντι στον Αστέρα. Η ελληνική ομάδα βελτιώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK