Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Κατώτερος της περίστασης, ο προβληματικός Αστέρας ηττήθηκε εύκολα με 4-0 από τη Σάλκε στη "Veltins Arena" για την 2η αγωνιστική του Europe League. Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί με τρία γκολ του Ντι Σάντο.

Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Η εικόνα του αγώνα

Αν και ο Αστέρας άρχισε καλά το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στη Σάλκε να πατήσει την περιοχή του στα πρώτα 25 λεπτά, όλα άλλαξαν στη συνέχεια. Μία και μόλις φάση στο 28' ήταν αρκετή για τους Γερμανούς να προηγηθούν με τον Ντι Σάντο (ο Σανκαρέ δεν κατάλαβε πότε ο Αργεντινός βγήκε στην πλάτη και σκόραρε) και να διαλύσουν την άμυνα του Αστέρα η οποία από εκεί και πέρα έχασε κάθε προσανατολισμό.

Οι Αρκάδες έδειξαν φόβο και διστακτικότητα κάτι που φάνηκε στο 38' όταν ο Ζησόπουλος δεν βγήκε ποτέ πάνω στον Ντι Σάντο (μετά από χτύπημα κόρνερ) με συνέπεια ο δήμιος της ελληνικής ομάδας να κάνει το 2-0. Η Σάλκε πέτυχε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Αργεντινού ενώ έχασε και δύο εκπληκτικές ευκαιρίες με το δοκάρι του Χόμπιεργκ στο 39' και το χαμένο τετ-α-τετ του Σανέ στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Το 3-0 δεν άφηνε περιθώρια για πολλά πράγματα στην επανάληψη. Η Σάλκε κατέβασε πολύ το τέμπο, ενόψει και των επόμενων υποχρεώσεών της στο γερμανικό πρωτάθλημα και ο Αστέρας ακολούθησε έχοντας πάντως καλύψει κάπως τα νώτα του. Για δημιουργία βέβαια ούτε λόγος καθώς η ομάδα του Βεργέτη δεν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο, ακόμα και όταν το έκανε, δεν υπήρχε ούτε καθαρό μυαλό ούτε ιδέες για να απειληθεί η γερμανική εστία.

Η Σάλκε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης με το τέταρτο γκολ που πέτυχε στο 84' με τον Χούντελααρ.

MVP

Ο Φράνκο Ντι Σάντο, εφετινή μεταγραφή της Σάλκε από τη Βέρντερ, δεν έχει βρει δίχτυα στην Μπουντεσλίγκα. Ξεμπούκωσε όμως για τα καλά κόντρα στον Αστέρα σκοράροντας με σουτ, κεφαλιά και πέναλτι. Για να λέμε και την αλήθεια, η άμυνα των Αρκάδων του έδωσε πολλά δικαιώματα με τα τεράστια κενά της.

Αδύναμος Κρίκος

Ολη η άμυνα του Αστέρα, άκρα και κέντρο. Πολλά κενά, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, καμία συνοχή. Τραγική εμφάνιση.

Σχόλιο

Κακά τα ψέματα, μεταξύ των δύο ομάδων υπήρχε μεγάλη διαφορά επιπέδου που αποτυπώθηκε στο χορτάρι. Η μάχη χάθηκε οριστικά μετά το πρώτο γκολ όταν ο Αστέρας δεν μπόρεσε να δώσει καμία απάντηση στα προβλήματα που του έβαλε η Σάλκε. Το κοντέρ των Αρκάδων έγραψε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες.

Οι συνθέσεις

Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις (46' Αϊχάν), Γκορέτσκα (72' Μέγιερ) , Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63' Τσούπο-Μότινγκ), Χούντελααρ.

Αστέρα Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν (70' Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον (78' Κουρμπέλης), Μάσα (59' Τσοκάνης), Γιάννου.

Το 1-0

Το 2-0

Το 3-0

Το 4-0

Το live του αγώνα

19:15
Καλησπέρα σας!
19:17
Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη μάχη του Αστέρα Τρίπολης με την Σάλκε στην επιβλητική "Veltins Arena" για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Δύσκολη αποστολή για τους Αρκάδες που θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Σπάρτα Πράγας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρωνης".
19:22
Οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη δεν θα είναι μόνοι τους, καθώς περισσότεροι από 500 φίλαθλοι αναμένεται να βρεθούν στο πλευρό της αρκαδικής ομάδας. Αρκετοί φίλαθλοι από την Τρίπολη και την Αρκαδία βρίσκονται ήδη στην Γερμανία, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον από την πλευρά των Έλληνων ομογενών.
19:24
Η άφιξη της Σάλκε στο γήπεδο για τον αγώνα με τον Αστέρα.
19:28
H 11άδα του Αστέρα Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον, Μάσα, Γιάννου.
19:29
Η 11άδα της Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο, Χούντελααρ.
19:30
Μακάρι απόψε να... σιγήσει!
19:31
Η Σάλκε θυμίζουμε πως είχε νικήσει στην πρεμιέρα με 3-0 το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.
19:32
Μισή ώρα ακόμα για τη σέντρα, λίγος κόσμος μέσα στο γήπεδο καθώς έξω γίνεται... γιορτή. Κλασικά, μπύρες, λουκάνικα, όμορφα πράγματα!
19:35
Ο Αστέρας σήμερα θα αγωνιστεί με την τρίτη φανέλα, την πράσινη. Αυτή που φορούσε πέρσι η Γιουβέντους. Η Σάλκε με τα κλασικά της μπλε χρώματα.
19:36

19:36
Λουκάνικα, μπύρες και τα... συναφή έξω από το γήπεδο.
19:39
Στον πάγκο του Αστέρα: Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Αλόκο, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Σκουρτάι, Φούντας.
19:40
Στον πάγκο της Σάλκε: Γκσπούρνινγκ, Αόγκο, Κάαν Αϊχάν, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ζούνιορ Καϊσάρα, Μάιερ, Νόιστεντερ.
19:42
Μπαίνει σιγά σιγά ο κόσμος στο γήπεδο, για να δούμε εάν έχουμε 30.000 κόσμο όπως μας είπαν χθες οι άνθρωποι της Σάλκε.
19:43

19:44
Το πέταλο των φανατικών έχει φυσικά γεμίσει όπως κάθε φορά.
19:45

19:49
Περίπου 20.000 φίλαθλοι αυτή τη στιγμή στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια.
19:49
Σε ένα δεκάλεπτο έχουμε την σέντρα του αγώνα, με τις δυο ομάδες να έχουν ολοκληρώσει την προθέρμανσή τους.
19:54
Όλα έτοιμα για να κουνηθεί το σεντόνι!
19:57
Οι δυο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για το μίνι τελετουργικό πριν την έναρξη. Πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα.
20:00
Σέντρα στο ματς.
20:02
Αρχίζει σιγά σιγά να ζεσταίνεται και η ατμόσφαιρα από τους φίλους της Σάλκε. Θυμίζουμε πως υπάρχει και αρκαδική γωνία στην "Veltins Arena".
20:02
2' Σουτ του Σανέ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ. Καλή στιγμή για την Σάλκε.
20:03
Θα πρέπει να προσέξει τα αβίαστα λάθη ο Αστέρας και να μην δίνει τσάμπα ευκαιρίες στους Γερμανούς. Χρειάζεται προσήλωση και συγκέντρωση σε όλο το ματς, διότι η Σάλκε έχει τους παίκτες για να εκμεταλλευτεί κενά, λάθη και αδράνειες.
20:04
5' Διάθεση για πίεση ψηλά από τους παίκτες της Σάλκε που θέλουν από νωρίς να επιβάλουν το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο.
20:05
5' Σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή, μπήκε κόντρα και κόρνερ για τον Αστέρα.
20:06
6' Όπως όπως θα απομακρύνουν οι παίκτες της Σάλκε από την περιοχή τους.
20:08
9' Στέκεται καλά ο Αστέρας μετά το δυνατό πρώτο τετράλεπτο της Σάλκε. Σκοπός είναι να μην της επιτρέψει η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να... απλώσει το παιχνίδι της και να ανεβάσει το τέμπο του ματς.
20:10
10' Ένα δεκάλεπτο στο ματς και πλην του σουτ του Σανέ (2'), ο Αστέρας δεν έχει απειληθεί από την γηπεδούχο ομάδα.
20:12
12' Κόρνερ για την Σάλκε, το παραχώρησε ο Γιαννούλης.
20:13
13' Χάθηκε ευκαιρία να βγάλει καλή αντεπίθεση ο Αστέρας με παραπάνω παίκτες, αλλά ο Μάσα έκανε χέρι στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα.
20:16
16' Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Σάλκε, ο Γκορέτσκα έκανε το πλασέ με το δεξί εξωτερικό από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σανκαρέ. Δεύτερη καλή στιγμή στο ματς για την γερμανική ομάδα.
20:18
18' Μονοκόμματο δεξί σουτ του Μάσα μέσα από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ. 2-2 οι τελικές προσπάθειες ως τώρα.
20:21
22' Ωραίο στήσιμο του Αστέρα από τον Στάικο Βεργέτη. Μια χαρά στέκεται ο Αστέρας, είναι κοντά οι γραμμές και δεν υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι για να ελιχθούν οι τεχνίτες παίκτες της Σάλκε. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι οι Αρκάδες
20:24
Να πούμε πως στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπάρτα Πράγας άνοιξε το σκορ στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.
20:25
25' Επικίνδυνη σέντρα του Σανέ από τα αριστερά, πέρασε από το κεφάλι του Σανκαρέ, αλλά ευτυχώς και από τους υπόλοιπους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει η εστία του Θεοδωρόπουλου.
20:27
28' ΓΚΟΛ για την Σάλκε. Οι παίκτες της Σάλκε έκαναν 13 (!) πάσες, βγήκε χαμηλή σέντρα από δεξιά με τον Ρίτερ, η άμυνα του Αστέρα δεν αντέδρασε σωστά, ο Ντι Σάντο βγήκε μπροστά από τον Σανκαρέ, πλάσαρε με τη μια και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου, κάνοντας το 1-0.
20:31
30' Μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα των Αρκάδων και την πλήρωσαν με γκολ. Θα πρέπει να κρατήσουν λίγο παραπάνω την μπάλα οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη και να γίνουν πιο απειλητικοί μπροστά. Όσο πουλάνε μπάλες, τόσο θα πέρνουν μέτρα οι Γερμανοί στο χορτάρι.
20:33

20:34
34' Σέντρα από τα αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Χούντελααρ, αλλά δεν ανησύχησε ο Θεοδωρόπουλος και μπλόκαρε εύκολα.
20:35
35' Δυνατό μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας, μπλόκαρε ο Φέρμαν. Δοκιμάζει το πόδι του σε κάθε ευκαιρία ο άσος του Αστέρας Τρίπολης.
20:35

20:37
37' ΓΚΟΛ για την Σάλκε. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντι Σάντο έπιασε υπέροχη κεφαλιά μπροστά από τον Ζησόπουλο στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος εκτινάχθηκε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Δεύτερο τέρμα του στο ματς, αποτελεί τον δήμιο των Αρκάδων ως τώρα. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον Αστέρα.
20:38
38' Δοκάρι για την Σάλκε. Οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας βγήκαν τρεις με έναν, ο Σανέ έδωσε την κατάλληλη στιγμή για τον Χέιμπιεργκ στα δεξιά, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ευτυχώς η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Μια ανάσα από το 3-0 η Σάλκε.
20:41
Μπήκαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα για τον Αστέρα.
20:43
Ο Ντι Σάντο "υπογράφει" το ματς ως τώρα!
20:44
44' Κίτρινη κάρτα στον Έντερ για χέρι και πέναλτι για την Σάλκε.
20:44
44' ΓΚΟΛ για την Σάλκε. Εκτέλεση πέναλτι του Ντι Σάντο στο κέντρο του τέρματος, ο Θεοδωρόπουλος δεν κατάφερε να αποκρούσει και 3-0 με χατ-τρικ!
20:46
45' Απίστευτη ευκαιρία για την Σάλκε, με τον Σανέ να βγαίνει τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Παραλίγο να γίνει το 4-0 πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια.
20:46
Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
20:48
Κρίμα για τον Αστέρα που στεκόταν εξαιρετικά για 28 λεπτά και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δέχτηκε τρία γκολ από τον ίδιο παίκτη και το σκορ μοιάζει απαγορευτικό για κάτι θετικό στο δεύτερο 45λεπτο.
21:01
46' Μέσα ο Αϊχάν, έξω ο Γκάις.
21:01
Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
21:02
46' Κίτρινη κάρτα στον Γκοϊάν για κράτημα στον Σανέ.
21:03
46' Εκτέλεση φάουλ του Αϊχάν, εντυπωσιακή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου στην αριστερή του γωνία.
21:06
Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Αστέρας, είναι να προσπαθήσει να παίξει μπάλα και να βγει από το καβούκι του.
21:06

21:08
Θυμίζουμε πως στις 22:05 έχουμε και δεύτερη ελληνογερμανική μάχη, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Ντόρτμουντ στην κατάμεστη Τούμπα.
21:11
55' Η Σάλκε ελέγχει πλήρως το ματς και ανεβοκατεβάζει όποτε θέλει το τέμπο. Άλλωστε, έχει σκορ ασφαλείας.
21:14
58' Θα βγει ο Μάσα και θα μπει ο Τσοκάνης για τον Αστέρα σε λίγο.
21:15
59' Μέσα ο Τσοκάνης και εκτός ο Μάσα.
21:16

21:17
61' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Αϊχάν έξω από την περιοχή, έπεσε ο Θεοδωρόπουλος αριστερά και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
21:19
63' 'Εξω ο εξαιρετικός Ντι Σάντο και μέσα ο Τσούπο-Μοτίνγκ.
21:22
Ο Αστέρας την ερχόμενη Δευτέρα (5/10) υποδέχεται τον Πλατανιά για την 6η αγωνιστική της Super League.
21:24

21:26
70' Ο Φούντας μέσα και ο Γκοϊάν έξω. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού πάει στον Σανκαρέ.
21:29
73' Σουτ του Φούντα από πλάγια θέση και εκτός περιοχής, κάπου κόντραρε η μπάλα και κόρνερ για τον Αστέρα.
21:29
73' Μέσα ο Μάιερ, έξω ο Γκορέτσκα.
21:31
Πάνω από 47.000 οι οπαδοί της Σάλκε με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου.
21:32
Ακόμα ένα τέταρτο για την ολοκλήρωση του αγώνα και οι δυο ομάδες δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με το σκορ και έχουν ρίξει "στροφές".
21:34
79' Εδώ και αρκετά λεπτά δεν έχουμε δει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δυο εστίες.
21:35
Να πούμε πως το ΑΠΟΕΛ χάνει με 2-0 από την Σπάρτα Πράγας.
21:35
79' Έξω ο Έντερσον και μέσα ο Κουρμπέλης.
21:39
82' Ο Μάιερ έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 4-0, αλλά η μπάλα χτύπησε στον πεσμένο Σανκαρέ και κατέληξε κόρνερ.
21:39
83' Μακρινό δεξί σουτ του Χέιμπιεργκ, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
21:40
84' ΓΚΟΛ για την Σάλκε. Εκπληκτική μπαλιά του Σανέ για τον Χούντελααρ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά με το δεξί και νίκησε τον Θεοδωρόπουλο στο τετ α τετ που είχαν, για το 4-0. Έφτασε τα 49 γκολ σε 74 ευρωπαϊκά ματς ο Ολλανδός στράικερ.
21:45
88' Η Σάλκε ψάχνει και πέμπτο γκολ στο ματς και βγαίνει απειλητικά μπτοστά.
21:46
89' Σουτ του Μάιερ μέσα από την περιοχή, έχοντας κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
21:46
Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων.
21:48
Κρίσιμο πλέον το επόμενο ματς για τον Αστέρα στις 22 Οκτωβρίου με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.
21:48
Λήξη του αγώνα.
21:49
Με τρία γκολ του Ντι Σάντο και ένα του Χούντελααρ, η Σάλκε νίκησε εύκολα και δίκαια τον Αστέρα, που ίσως να μην άξιζε τέτοιο βαρύ σκορ.
21:49
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK