Βεργέτης: "Θέλει τόλμη και ωριμότητα. Η Σάλκε μπορεί να μας σκοτώσει"

Τα στοιχεία που θα φέρουν τον Αστέρα πιο κοντά σ' ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σάλκε ανέλυσε ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου.

Βεργέτης: "Θέλει τόλμη και ωριμότητα. Η Σάλκε μπορεί να μας σκοτώσει"

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για τα ξεχωριστά ευρωπαϊκά παιχνίδια που δίνει στην ιστορία του ο Αστέρας. Ο αγώνας με την Σάλκε προσθέτει ακόμα μία σπουδαία σελίδα για το σύλλογο και ο Ελληνας προπονητής ζήτησε τόλμη αλλά και ωριμότητα.

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το ματς: Είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει άλλη δομή. Αν βγεις ψηλά και αφήσεις χώρους, μία τέτοια ομάδα μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά και στην συνέχεια να εκμεταλλευτούμε επιθετικά μία από τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε.

Για το αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα: Δεν θέλω να τους συγκρίνω με την Τότεναμ. Είναι δύο πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, δύο ομάδες υψηλών θέσεων και σαφώς πιο ανώτερα από τις δικές μας. Είναι και οι δύο αγώνες, δύο πολύ καλές σελίδες στην ιστορία του Αστέρα.

Για τον τρόπο της ήττας στο Λονδίνο: Στο Λονδίνο οι παίκτες έγιναν μέσα στο παιχνίδι λίγο περισσότερο τολμηροί από όσο έπρεπε. Χρειάζεται τόλμη, αλλά πάνω από όλα ωριμότητα γιατί ομάδες όπως η Σάλκε μπορούν να σε σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή όπως με την Τότεναμ.

Αν νιώθει πίεση πριν από ευρωπαϊκά ματς: Σε όλους τους αγώνες η πίεση και το άγχος είναι ίδια. Γιατί είναι ίδια η δουλειά που πρέπει να γίνει. Να αναλύσουμε τον αντίπαλο, να φτιάξουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά που θα το υπηρετήσουν. Και μετά να δούμε στον αγώνα αν αυτά απέδωσαν.

Για το φορμάρισμα τη Σάλκε: Σίγουρα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με αυτό. Αλλά οι ατυχίες και οι αδυναμίες που έφεραν τις απώλειες στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν όταν υπάρχουν οι αγώνες. Εγώ προσωπικά δένομαι με κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη και ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα. Πρώτα κοιτάω σε κάθε αντίπαλο τα δυνατά του σημεία και μετά τις αδυναμίες. Η Σάλκε έχει φοβερά δυνατά σημεία, έχουμε εστιάσει σε αυτά και έχουμε δώσει κατευθύνσεις και θα δούμε αν ο Αστέρας μας μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να αντιπαραβάλλει τα δικά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK