AΙK Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3

Ατρόμητος έτοιμος για πλέι οφ! Μ' έναν απολαυστικό Μαρσελόνιο επικράτησε 3-1 της ΑΙΚ στη Στοκχόλμη και έχει στο χέρι του το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Έπιασε ένα πέναλτι ο Γκουρμπούνοφ, παρ' ολίγον και δεύτερο.

AΙK Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3

Η εικόνα του αγώνα

Από τη στιγμή που το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Ατρόμητο, χάρη στην κούρσα του Μαρσελίνιο και το γκολ του Ναπολεόνι στο 3', ήταν πολύ πιο εύκολο για την ελληνική ομάδα να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Η σπουδαία απόδοση του Βραζιλιάνου άσου στο πρώτο τέταρτο συνδυάστηκε μ' ένα δεύτερο γκολ, στο 15', και οι Περιστεριώτες είχαν την ευχέρεια να οχυρωθούν πίσω από την μπάλα περιμένοντας καρτερικά τις επιθέσεις της ΑΙΚ.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν ως επί το πλείστον να επιτεθούν από τα δεξιά, την πλευρά του Κιβρακίδη. Υπήρχε όμως αλληλοκάλυψη, είτε από τον Φυτανίδη που ανοιγόταν είτε από τον Γοδόι, και προβλήματα δεν προέκυψαν. Μόνο ο Μπανγκουρά έδειχνε ικανός να προκαλέσει ρήγματα στην ομοιογενή άμυνα του Ατρομήτου, αλλά οι πρωτοβουλίες του έφεραν μονάχα τα άστοχα του Οφόρι στο 35' και του Πέιβι στο 38'.

Ο (υπερβολικός) καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του Φυτανίδη στο 48' για μια από τις κλασικές μονομαχίες σε κόρνερ λίγο έλειψε ν' ανατρέψει τα δεδομένα στο ματς. Ο Γκορμπούνοφ ωστόσο οριζοντιόθηκε και έπιασε το πέναλτι του Πέιβι επιτρέποντας στους συμπαίκτες του να λειτουργήσουν χωρίς πανικό στη συνέχεια. Αν μάλιστα ο Κάλγκρεν δεν αντιδρούσε επιτυχώς στα σουτ των Γοδόι (52') και Κιβρακίδη (62'), η ελληνική ομάδα θα είχε βρει και τρίτο γκολ.

Ούτε το δεύτερο πέναλτι (που χρεώθηκε σωστά για χέρι ο Κιβρακίδης) και το 1-2 από τον Γκόιτομ στο 70' φρέναρε την πορεία του Ατρομήτου προς το μεγάλο διπλό στη Στοκχόλμη. Ο Μαρσελίνιο ήταν πολύ γρήγορος για ν' αντιμετωπιστεί από τους βαρείς αντιπάλους του και όταν τροφοδοτήθηκε, προκάλεσε πανικό στην άμυνα της ΑΙΚ. Πρώτα έχασε τετ α τετ, προσπαθώντας το δύσκολο στο 77', στο 79' αντίθετα πήγε κατά μέτωπο και κέρδισε πέναλτι και αποβολή από τον Σάντμπεργκ.

Ο Ούμπιδες δεν αστόχησε και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γρηγορίου είχε ήδη βάλει τρίτο στόπερ στο γήπεδο (Εμπόου αντί Γκαρσία) το 3-1 ασφαλίστηκε. Για ν' αποκλειστεί πλέον ο Ατρόμητος, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.

MVP

Ανεξάρτητα από τον καλό βαθμό που πήρε αμυντικά ο Ατρόμητος, η παράσταση που έδωσε ο Μαρσελίνιο στη Στοκχόλμη ήταν... οσκαρική. Με όπλο την έκρηξη και την ταχύτητά του, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν υπεύθυνος και για τα τρία γκολ της ελληνικής ομάδας έχοντας προηγουμένως εκθέσει κάθε αντίπαλο που έπεσε πάνω του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντίκσον Ετούχου είναι ένας ποδοσφαιριστής με μακρά θητεία στα αγγλικά γήπεδα. Μόνο που τα χρόνια έχουν περάσει και στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν ένας παίκτης της σειράς που περιφερόταν στο γήπεδο.

Σχόλιο

Αν ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλευτεί ούτε αυτήν την ευκαιρία του να περάσει γύρο στην Ευρώπη, θα είναι άξιος της μοίρας του. Με μια συγκροτημένη εμφάνιση που στηρίχθηκε στην αμυντική συνέπεια και την ταχύτητα του Μαρσελίνιο, η ομάδα του Περιστερίου έφτασε σ' ένα αποτέλεσμα που την κάνει το απόλυτο φαβορί πριν από τη ρεβάνς στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πόνταρε σε αυτά που βρήκε αναλαμβάνοντας τη δουλειά, δεν ρίσκαρε και -με την εύνοια που χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια- πήρε εξαιρετικό βαθμό τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διαχείριση του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΑΙΚ: Κάλγκρεν, Πέιβι, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον, Άλεξ Περέιρα, Οφόρι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκόιτομ)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75' Εμπόου), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85' Μπρίτο), Ναπολεόνι (93' Μπάλλας)

Το LIVE του αγώνα

19:05
Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Στις 20.00 ο Ατρόμητος φιλοξενείται από την ΑΪΚ Στοκχόλμης, στο "Friends Arena", στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League.
19:07
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία, Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο, Ουμπίντες, Ναπολεόνι.
19:08
Στον πάγκο για τους Περιστεριώτες είναι οι Μπάρκας, Κούρος, Εμπόου, Μπάλλας, Θεολόγου, Μπρίτο, Λε Ταλέκ.
19:10
19.09: Το γήπεδο δεν έχει ακόμα πολύ κόσμο. Ο καιρός, σε αντίθεση, με τη χθεσινή μέρα, είναι εξαιρετικός. Δεν έχει κρύο, ούτε βρέχει...
19:11
Τη σύνθεση της ΑΪΚ Στοκχόλμης δεν την έχουμε ακόμα στα χέρια μας.
19:13
ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ: Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Περέιρα, Σάντμπεργκ, Πάβεϊ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ, Οφόρι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ.
19:16
Ο βασικός επιθετικός των Σουηδών, Γκοϊτόμ, έμεινε τελικά εκτός ενδεκάδας, καθώς κρίθηκε πως δεν μπορεί να παίξει από την αρχή.
19:23
Στο match programme οι Σουηδοί γράφουν πως ο Αργεντινός Πίτου είναι Ιταλός.
19:25
Οι παίκτες του Ατρόμητου έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιούν ζέσταμα.
19:29
Το ξαναγράφουμε άλλη μια φορά, το γήπεδο είναι εντυπωσιακό.
19:41
19.40: Περίπου 20 λεπτά πριν από την έναρξη του ματς, το "Friends Arena" συνεχίζει να μην έχει πολύ κόσμο, εξέλιξη την οποία είχαμε προαναγγείλει.
19:43
Αξιοσημείωτο ότι ο βασικός γκολκίπερ της ΑΪΚ, ο Ελληνοκαναδός Σταματόπουλος, έμεινε στον πάγκο από τον προπονητή του, Αντρέας Αλμ.
19:46
19.46: Οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν επιστρέψει στα αποδυτήρια και θα λάβουν τις τελικές οδηγίες από τους προπονητές τους.
19:49
Οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν βγει για προθέρμανση
19:52
Δεν είναι γεμάτο το γήπεδο. Εδώ εικόνα, λίγη ώρα πριν:
19:53
Εντυπωσιακό από κάθε άποψη το νεόδμητο "Friends Arena":
19:57
Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΪΚ έχουν λάβει τη θέση τους στο "Friends Arena":
20:00
Στην σέντρα ο Ατρόμητος, ξεκίνησε το ματς... 
20:02
Συμπληρώθηκαν δυο λεπτά στην αναμέτρηση χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. 
20:04
ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
3' Εκπληκτική κούρσα του Μαρσελίνιο από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή θα γυρίσει στον Ναπολεόνι ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ατρόμητου. 
20:06
6' Φάουλ του Φυτανίδη σε καλό σημείο για τους Σουηδούς. 
20:07
7' Ο Ισιζάκι έκανε το φάουλ αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε σε κόρνερ. 
20:10
10' Συμπληρώσαμε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ατρόμητο να διατηρεί το προβάδισμα και να μην απειλείται μέχρι στιγμής από την ΑΙΚ. 
20:11
11' Όμορφη επίθεση από τον Ατρόμητο με τον Ναπολεόνι να βγαίνει στα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που έκανε έπιασε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. 
20:17
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
Ο Ατρόμητος θα κάνει δυο τα τέρματα του στο 15' με τον Μαρσελίνιο να κάνει νέα καταπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, να περνάει σαν σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο και να σουτάρει πανέμορφα στην απέναντι γωνία. 
20:20
Φτάσαμε στο 20' της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο να είναι φανταστικός έως τώρα και να μην έχει απειληθεί καθόλου. 
20:21
21' Πάλι με φάουλ προσπάθησε να απειλήσει η ΑΙΚ αλλά ο Ισιζάκι και πάλι σούταρε πάνω στο τείχος των παικτών του Ατρόμητου. 
20:24
23' Διακοπή στην αναμέτρηση καθώς ο Ναπολεόνι δέχτηκε ένα χτύπημα εκτός φάσης και οι παίκτες του Ατρόμητου πέταξαν έξω την μπάλα, κάτω και ο Κιβρακίδης που δέχτηκε την μπάλα στο πρόσωπο. 
20:26
26' Κίτρινη κάρτα θα δει ο Γοδόι για ένα φάουλ που έκανε πάνω στον Μπανγκουρά πλάγια και αριστερά όπως επιτίθεται η ΑΙΚ. 
20:27
27' Σπουδαία επέμβαση του Γκορμπούνοφ σε κεφαλιά του Περέιρα ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά. 
20:30
28' Ο Γκορμπούνοφ χτύπησε στο 26' και ο Μιχάλης Γρηγορίου σήκωσε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ της ομάδας για ζέσταμα. 
20:33
33' Απομένουν δώδεκα λεπτά για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στην Σουηδία και ο Ατρόμητος είναι εξαιρετικός και δεν έχει κινδυνέψει ακόμα. 
20:35
35' Καλή επίθεση από την ΑΙΚ και σουτ με καλές προϋποθέσεις από τον Οφόρι έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ. 
20:37
Δείτε το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου με τον Μαρσελίνιο 
20:39
38' Η ΑΙΚ έχει εντείνει τις προσπάθειες της για να πετύχει ένα γκολ πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτου και να μειώσει στο σκορ δίχως αποτέλεσμα όμως ακόμα. 
20:39
Δείτε και το πρώτο γκολ του Ατρόμητου με τον Ναπολεόνι στο 3' 
20:43
Δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ο Ατρόμητος εξακολουθεί να κρατάει το υπέρ του 2-0. 
20:45
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
20:47
45' Κίτρινη κάρτα στον Ετούχου στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου. 
20:50
Ημίχρονο στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με την ΑΙΚ με την ομάδα του Περιστερίου να έχει κάνει ένα πολύ καλό 45λεπτο στο οποίο πέτυχε δυο γκολ με τους Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο που μαζί με τον Πίτου Γκαρσία είναι και οι κορυφαίοι του "αστεριού" στο πρώτο ημίχρονο. 
21:04
Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος στην Στοκχόλμη. 
21:05
Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες. 
21:07
47' Πρώτο κόρνερ για την ΑΙΚ στο δεύτερο ημίχρονο καθώς το σουτ του Μπανγκουρά κόντραρε στα σώματα. 
21:08
48' Πέναλτι για την ΑΙΚ δίνει ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης σε μια φάση όπου φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα. Κίτρινη και στον Φυτανίδη. 
21:09
48' Κίτρινη και στον Πίτου Γκαρσία που είχε μια λογομαχία με τον Πέιβι. 
21:10
49' Ο Γκορμπούνοβ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Πέιβι κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του Ατρόμητου. 
21:13
52' Πολύ καλό σουτ του Γοδόι έξω από την περιοχή της ΑΙΚ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με εντυπωσιακή επέμβαση θα διώξει σε κόρνερ. 
21:18
57' Διπλή αλλαγή για την ΑΙΚ με τους Ελίασον και Γκοϊτόμ να παιρνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μπλόμπεργκ και Μπρούσταντ αντίστοιχα. 
21:20
60' Κίτρινη κάρτα στον Οφόρι. 
21:22
62' Ο Κιβρακίδης από τα δεξιά βρήκε χώρο, πήρε τα μέτρα και έκανε ένα υπέροχο σουτ για να διώξει ο Κάλγκρεν σε κόρνερ. 
21:28
67' Ο Γκοιτόμ έκανε την κούρσα από τα αριστερά αλλά έφτασε στην τελική γραμμή με αποτέλεσμα το γύρισμα που έκανε να μην προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στον γκολκίπερ του Ατρόμητου. 
21:29
69' Νέο πέναλτι για την ΑΙΚ μετά από χέρι του Κιβρακίδη που βλέπει και την κίτρινη κάρτα. Σωστή αυτή η υπόδειξη. 
21:31
ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΚ 
70' Ο Γκοϊτόμ ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Γκορμπούνοφ καθώς έστειλε την μπάλα συρτά στο κέντρο και ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έπεσε στα αριστερά. 
21:33
72' Τρομερή επέμβαση του Γκορμπούνοφ σε κεφαλιά του Γιοχάνσον από το ύψος του πέναλτι με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου με το αριστερό χέρι να διώχνει την μπάλα.  
21:35
74' Ο Γρηγορίου ενισχύει την άμυνα του βάζοντας τον Εμπόου αντί του Πίτου Γκαρσία ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. 
21:35
Με τρία στόπερ θα παίξει τώρα ο Ατρόμητος. 
21:37
76' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο να κάνει το 3-1 με τον Μαρσελίνιο να βγαίνει στην αντεπίθεση από τα αριστερά και να προσπαθεί να κρεμάσει τον γκολκίπερ της ΑΙΚ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 
21:39
78' Τρομερή ενέργεια από τον Μαρσελίνιο  που απέφυγε δυο παίκτες μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σούνμπεργκ που βλέπει και την κόκκινη. 
21:41
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ 
80' Ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-1 για τον Ατρόμητο δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. 
21:45
85' Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο με τον Μπρίτο να παίρνει την θέση του κορυφαίου του αγώνα Μαρσελίνιο. 
21:51
90' Ο Πέιβι ανέτρεψε τον Ναπολεόνι εκτός περιοχής και είδε την κίτρινη κάρτα. 
21:53
90' Έξω και ο Ναπολεόνι με τον Μπάλα να παίρνει την θέση του. 
21:55
Βρισκόμαστε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και τίποτα δεν είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. 
21:57
Λήξη στην αναμέτρηση της Σουηδίας με τον Ατρόμητο να επικρατεί με 3-1 της ΑΙΚ μετά από ένα σπουδαίο 90λεπτο και μια πολύ πειστική εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο που σαφώς ήταν πιο έτοιμος από τον Ατρόμητο αλλά αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. 
22:01
Το sport24 βρέθηκε στην Στοκχόλμη και σας μετέφερε την μεγάλη νίκη του Ατρόμητου με 3-1 επί της ΑΙΚ. Γεια σας από την Σουηδία. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK