Άλκμααρ - Ατρόμητος 0-2

Ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος απέναντι στην Άλκμααρ στο μισάωρο που του απέμενε μετά τη χθεσινή διακοπή. Ο Καραγκούνης βρήκε δίχτυα στο 75' όμως το δοκάρι του Ναπολεόνι στο 87' στέρησε από την ελληνική ομάδα την πρόκριση, με το τελικό 2-0 να δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους στους Ολλανδούς.

ALKMAAR - 29-08-2013 - Europa League, AZ - Atromitos FC, AFAS Stadion, AZ speler Nemanja Gudelj (l), Atromitos speler Stefano Napoleoni (m), AZ speler Mattias Johansson (r).
ALKMAAR - 29-08-2013 - Europa League, AZ - Atromitos FC, AFAS Stadion, AZ speler Nemanja Gudelj (l), Atromitos speler Stefano Napoleoni (m), AZ speler Mattias Johansson (r). INTIME SPORTS

Εικόνα του αγώνα

Την Πέμπτη ο Ατρόμητος αναζητούσε ένα γεγονός, ένα σημάδι έστω για να πιστέψει περισσότερο στο θαύμα και αυτό το βρήκε μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Χένρικσεν αποβλήθηκε από τον Γάλλο διαιτητή Γκοτιέ κάτι που σήμαινε ότι η ομάδα του Περιστερίου είχε στη διάθεσή της κάτι περισσότερο από 90 λεπτά για να πιέσει μία ομάδα που είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Το δεύτερο σημάδι για μία βραδιά που πιθανώς θα μπορούσε να επιφυλάξει εκπλήξεις ήρθε στο 20' όταν ο Καραγκούνης κέρδισε πέναλτι από τον Εστέμπαν. Χρυσή ευκαιρία την οποία όμως ο Παπαδόπουλος δεν εκμεταλλεύτηκε αφού ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας απέκρουσε το χτύπημα από τα 11 μέτρα.

Κατά τα άλλα η Αλκμααρ των 10 παικτών αμύνθηκε αποτελεσματικά και είχε μάλιστα καλές στιγμές στην κόντρα αφού ο Ατρόμητος (ειδικά στα αριστερά της δικής του διάταξης) άφηνε κενά. Οι Περιστεριώτες ήταν μάλλον άτολμοι, χωρίς ξεκάθαρη σκέψη αλλά και ανάπτυξη από τα πλάγια. Παρόλα αυτά βρήκαν ακόμη μία ευκαιρία την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ναπολεόνι με την κεφαλιά του στο 44΄.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού ο Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά στο 53΄αλλά πάνω που ο Ατρόμητος αποκτούσε το momentum του ματς, ήρθε η διακοπή λόγω της πυρκαγιάς. Το παιχνίδι διακόπηκε και συνεχίστηκε την Παρασκευή.

Τι έγινε την Παρασκευή

Στο τριαντάλεπτο της Παρασκευής ο Παράσχος ρίσκαρε ακόμη περισσότερο ρίχνοντας στη μάχη τον Πίτου Γκαρσία και παίζοντας με 4-2-3-1. Παρά το γεγονός ότι ρυθμός πρωί πρωί δεν υπήρχε, ο Ατρόμητος πίεσε και ευτύχησε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Καραγκούνη στο 74΄. Το παιχνίδι έγινε ροντέο και οι Περιστεριώτες ζήτησαν με πάθος και το τρίτο πολυπόθητο γκολ.

Οι δύο καθαρές ευκαιρίες του Ιγκλέσιας στο 80 και στο 82 προκάλεσαν χτυποκάρδια στις εξέδρες αλλά δεν έφεραν την ουσία. Ο Παράσχος αντικατέστησε τότε τον Ταυλαρίδη με τον Μπρίτο για να πάρει πράγματα από την ποιότητα του Βραζιλιάνου. Η πίεση συνεχίστηκε, ο Ναπολεόνι είχε δοκάρι στο 86'.

MVP

Παιχνίδι ουσίας από τον Θανάση Καραγκούνη. Κέρδισε το πέναλτι που έχασε ο Παπαδόπουλος, συμμετείχε ενεργά στη φάση του πρώτου γκολ και πέτυχε το δεύτερο. Ο Λαμιώτης άσος τα έδωσε όλα για την πρόκριση.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Χένρικσεν με την ανόητη αποβολή του στο πρώτο λεπτό του αγώνα έφερε την ομάδα του σε τρομερά δύσκολη θέση. Η Αλκμααρ λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Σχόλιο

Εγινε πραγματικά μία μεγάλη προσπάθεια αυτό το διήμερο. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε άριστα την αποβολή, σκόραρε δύο φορές, έβγαλε καθαρές φάσεις και για τρίτο γκολ αλλά δεν είχε την τύχη σύμμαχό του. Του μένει πάντως η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του και οι βαθμοί για την επόμενη προσπάθειά του στην Ευρώπη. Το παιχνίδι έτσι και αλλιώς θα μνημονεύεται για χρόνια λόγω της διακοπής και της ολοκλήρωσής του σε κάτι περισσότερο από…16 ώρες.

Οι συνθέσεις:

Άλκμααρ (Φερμπέικ): Αλβαράδο, Γιόχανσον, Φιρχέφερ, Γκούντμουντσον, Γκούντελι, Ελμ, Α. Γιόχανσον (54’ Μπέργκχαους), Μπέερενς, Γκουβελέου, Βάουτενς.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τζενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Γιαννούλης), Ταυλαρίδης (83’ Μπρίτο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (59’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Καραγκούνης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK