Ατρόμητος: Το προφίλ των ΑΙΚ Στοκχόλμης και Σιράκ

Το προφίλ των αντιπάλων του Ατρομήτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ατρόμητος: Το προφίλ των ΑΙΚ Στοκχόλμης και Σιράκ

Το Contra.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της ΑΙΚ Στοκχόλμης και της Σιράκ, των δύο ομάδων από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλος του Ατρομήτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το προφίλ της ΑΙΚ Στοκχόλμης

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σουηδίας, ιδρυθείσα το 1891 και με έδρα τη "Φρεντς Αρένα" χωρητικότητας 50.000 θεατών αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Ατρομήτου.

Η ΑΙΚ μετράει 9 πρωταθλήματα Σουηδίας και 8 κύπελλα, με τελευταίο σημαντικό τρόπαιο το 2009, όταν κατέκτησε το νταμπλ.

Οι Σουηδοί αποτελούν μία από τις πιο "έτοιμες" ομάδες του θεσμού, αφού το πρωτάθλημά τους βρίσκεται περίπου στα μισά εξαιτίας διαφορετικού προγραμματισμού. Μετά από 15 αγωνιστικές, η ομάδα του Αντρέας Αλμ βρίσκεται στην 5η θέση με 27 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες (28-18 τα τέρματα).

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση και γι' αυτό κέρδισε το "εισιτήριο" για την Ευρώπη για πρώτη φορά από το 2012-2013. Η πορεία της άρχισε στον 1ο προκριματικό γύρο, όπου υπερκέρασε το εμπόδιο της Βάσας, ενώ στον 2ο γύρο έχει νικήσει 2-0 στην αναμέτρηση με τη Σιράκ.

Πρωταγωνιστής της ομάδας είναι ο άλλοτε διεθνής Σουηδός φορ Χένοκ Γκόιτομ, με καριέρα και στην Primera Division (Μούρθια, Βαγιαδολίδ, Αλμερία), ο οποίος έχει σκοράρει 12 φορές σε 19 αναμετρήσεις φέτος. Αξιοσημείωτη και η παρουσία του επιθετικού από τη Σιέρα Λεόνε, Μοχάμεντ Μπανγκουρά, ο οποίος έχει σημειώσει 4 γκολ, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Καλαματιανός τερματοφύλακας Κυριάκος Σταματόπουλος, ο οποίος έχει καναδική υπηκοότητα.

Το προφίλ της Σιράκ

Με 56 χρόνια ιστορίας και έδρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Γκιούμρι (πρωτεύουσα της επαρχίας Σιράκ), η Σιράκ αποτελεί το... άγνωστο της κλήρωσης του Ατρομήτου.

Η κάτοχος 4 πρωταθλημάτων, με τελευταίο το 2013 και ενός κυπέλλου Αρμενίας, δεν έχει προκριθεί ποτέ πιο ψηλά από από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, από τη στιγμή που πήρε αυτήν τη μορφή.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, έναν πόντο πίσω από τη 2η Ουλίσες και 12 πίσω από την πρωταθλήτρια Πιουνίκ.

Παρ' ολα αυτά, είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορία (μαζί με τον Σέζαρ Ρομέρο της Πιουνίκ), τον Ζαν Ζακ Μπουγκουί, που σημείωσε 21 τέρματα. Ο 23χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού παραμένει στο ρόστερ, έχοντας ως παρτενέρ τον συμπατριώτη του Ντρισά Ντιαρασουμπά.

Ο Σιράκ προκρίθηκε στον 2ο γύρο μετά από τη νίκη 2-0 επί της Ζρίνσκι στην προηγούμενη φάση (και παρά την ήττα 2-1 στον επαναληπτικό), ωστόσο τώρα έχει να αντιμετωπίσει "Γολγοθά", αφού ηττήθηκε 2-0 στη Σουηδία και σε αγώνα όπου αποβλήθηκαν 3 παίκτες της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK