Μία δυνατή πρόβα τζενεράλε

Το ματς με τη Νιούκαστλ γέμισε το... σακούλι των εμπειριών και αποτέλεσε μία δυνατή πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος έδειξε πράγματα, έβγαλε υγεία και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Μία δυνατή πρόβα τζενεράλε
INTIME SPORTS

Αν το δούμε καθαρά... επαγγελματικά το ματς του Ατρόμητου με τη Νιούκαστλ ήταν μία δυνατή πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα. Όλοι γνώριζαν στο Περιστέρι ότι οι "κυανόλευκοι" είναι το αουτσάιντερ απέναντι στις "καρακάξες" ακόμα κι αν ήρθαν στην Αθήνα με επτά απουσίες βασικών παικτών. Ετσι, μία αναμέτρηση απέναντι σε μία ομάδα ενός ανώτερου πρωταθλήματος με παίκτες που έχουν σαφώς περισσότερες εμπειρίες από αυτούς του Ατρόμητου ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμαστούν οι δυνάμεις και να φανεί η δουλειά του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο γήπεδο με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Το συγκρότημα του Περιστερίου άγγιξε σχεδόν το άριστα. Με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, συνοχή σε όλες τις γραμμές και εικόνα ομάδας που ξέρει τι θέλει και ξέρει πως να το πάρει, ο Ατρόμητος έδειξε λίγες μέρες πριν από τη σένττρα της Super League πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.

Ο Μπάγεβιτς πήρε μία ομάδα έτοιμη από όλες τις πλευρές. Τη μπόλιασε με ωριμότητα και ηρεμία και με τη προσθήκη 2-3 έτοιμων μεταγραφών της δίνει το δικαίωμα να πάει ένα βήμα παραπέρα. Πέρασαν πλέον οι εποχές που ο Ατρόμητος ανήκε στις μικρομεσαίες ομάδες. Βάσει των δυνατοτήτων του, των συνθηκών που επικρατούν στον σύλλογο και της γενικότερης εικόνας του εφετινού πρωταθλήματος, οι φιναλίστ του τελικού κυπέλλου και μπορούν και θέλουν. Άρα μην εκπλαγείτε για οτιδήποτε από αυτόν τον Ατρόμητο.

Όσον αφορά στη Νιούκαστλ, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία πρέπει να κρατήσουν το πρώτο ημίχρονο σαν οδηγό για το μέλλον. Κόντραραν στα ίσια μία καλύτερη ομάδα, δεν έβγαλαν φόβο παρά μόνο σεβασμό και λίγο περισσότερη τύχη (και αντοχή) να είχαν θα μιλούσαμε σήμερα για μια ιστορική μέρα.

Η πρόκριση ουσιαστικά χάθηκε εκτός αν γίνει το μεγάλο θαύμα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό, όμως, λίγη σημασία έχει. Απαντες ήξεραν πως κόντρα στη Νιούκαστλ μόνο κέρδη θα έχουν. Στη ρεβάνς ο Μπάγεβιτς θα προσθέσει ακόμα μία πινέζα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης και οι ποδοσφαιριστές θα βάλουν στις βαλίτσες τους εμπειρίες. Οσον αφορά στη διοίκηση θα τρίβει τα χέρια της για τη δουλειά των τελευταίων ετών και όσα αυτή έχει φέρει. Δεν είναι και λίγο για μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο -που πριν λίγο καιρό πάλευε για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία- να χτίζει ομάδα που πρωταγωνιστεί και να βάζει στο... βιογραφικό της μία ευρωπαϊκή συμμετοχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK