Το προφίλ της Χαούγκεσουντ (VIDEO)

Την Χαούγκεσουντ θα αντιμετωπίσει πιθανότατα ο Ατρόμητος για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες δίνουν το πρώτο τους αγώνα στις 31 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα μετά, στις 7 Αυγούστου.

Το προφίλ της Χαούγκεσουντ (VIDEO)

Η κλήρωση "χαμογέλασε" στον Ατρόμητο αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανότατα στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, την σχεδόν άγνωστη Χαούγκεσουντ που στο πρώτο παιχνίδι νίκησε εκτός έδρας τη Σεράγεβο με 1-0 (δύσκολα πάντως, αφού οι Βόσνιοι είχαν την κατοχή και ευκαιρίες πριν οι Νορβηγοί πετύχουν το 0-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο).

Οι Περιστεριώτες ελπίζουν φέτος να είναι πιο τυχεροί και να καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες με Νιούκαστλ και Αλκμάαρ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το πρώτο ματς με την Xάουγκεσουντ έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Αυγούστου.

Διακρίσεις

Πρόκειται για νέα ομάδα που ιδρύθηκε το 1993. Η καλύτερη σεζόν της ήταν περσινή όταν και τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα πίσω από τους Στρόμγκονσετ και Ρόζενμποργκ. Στο ρόστερ της βρίσκονται μόλις τέσσερις παίκτες μεγαλύτεροι από 30 ετών, είναι ένα πολύ νεανικό σύνολο.

Γήπεδο

Το "Χάουγκεσουντ Στάντιον" στην ομώνυμη πόλη, χωρητικότητας 8800 θεατών. Κλασικό γήπεδο της Βορείας Ευρώπης, μικρό και ποδοσφαιρικό.

Το αστέρι

Ο 24χρονος Δανός φορ Κρίσταν Γκίτκαερ πέτυχε πέρυσι 11 γκολ και ήταν ο πρώτος σκότερ της ομάδας στο πρωτάθλημα. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Δανίας ενώ κατά το παρελθόν δοκιμάστηκε στη Λίβερπουλ. Στο ρόστερ της βρίσκεται και ο πρώην παίκτης του Αρη, Ροκ Ερσλνερ.

Ο προπονητής

Ο Γιοστέιν Γριντχάουγκ έχει στα χέρια του τις τύχες της ομάδας από το 2009. Υπήρξε και παίκτης της ομάδας από το 2001 έως το 2007 οπότε ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται. Είναι νεαρός προπονητής (41 χρονών) και πέρυσι έκανε το δικό του μπαμ πηγαίνοντας την Χαούγκεσουντ στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Το ρόστερ

Περ Μόρτεν Κρίστανσεν (Τερματοφύλακας, 33 ετών, Νορβηγία)

Ολαβ Ντάλεν (Τερματοφύλακας, 29 ετών, Νορβηγία)

Περ Κρίστιαν Μπράατβεϊτ (Τερματοφύλακας, 18 ετών, Νορβηγία)

Γκέιρ Λούντβιχ Φέβανγκ (Μέσος, 33 ετών, Νορβηγία)

Τορ Αρνε Αντρεάσεν (Μέσος, 31 ετών, Νορβηγία)

Ντάνιελ Μπάμπεργκ (Μέσος, 30 ετών, Βραζιλία)

Βέγκαρντ Σκιέρβε (Αμυντικός, 26 ετών, Νορβηγία)

Μάικ Σέμα (Μέσος, 25, Σουηδία)

Ερικ Μάελαντ (Μέσος, 25, Νορβηγία)

Ροκ Ελσνερ (Αμυντικός, 28, Σλοβενία)

Γιόακιμ Βάαγκε Νίλσεν (Αμυντικός, 23, Νορβηγία)

Κρίστιαν Γκίτκαερ (Επιθετικός, 24, Δανία)

Ντούσαν Τσβετίνοβιτς (Αμυντιικός, 25, Σερβία)

Αλεχάντερ Στοελάας (Επιθετικός, 25, Νορβηγία)

Πόντους Ενγκμπλομ (Επιθετικός 22, Σουηδία)

Ντέιβιντ Μίρεσταμ (Αμυντικός, 27, Σουηδία)

Τόρμπιον Αγκντεστάιν (Μέσος, 22, Νορβηγία)

Τόνι Μαχέλε (Μέσος, 27, Ουγκάντα)

Ουγκόνα Ανιόρα (Μέσος, 23, Νορβηγία)

Κρίστοφερ Χάραλντσεϊντ (Αμυντικός, 20, Νορβηγία)

Μάρτιν Μπιόρνμπακ (Αμυντικός, 18, Νορβηγία)

VIDEO

Πλάνα από τη νίκη της Χαούγκεσουντ μέσα στο Σεράγεβο

Διαβάστε ακόμη:

Το προφίλ της Σαράγεβο

News 24/7

24MEDIA NETWORK