Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Μπορντό με 2-1 στο "Άνφιλντ" εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους 32 του Europa League. Με γκολ στο 86' η Σάλκε πήρε τη νίκη-πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ, ενώ η Κρασνοντάρ... απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Ποιες πήραν το εισιτήριο για τους 32.

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Λίβερπουλ - Μπορντό 2-1

Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει στην αναμέτρηση με την Μπορντό στο Άνφιλντ, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε λίγα λεπτά το εις βάρος της σκορ και να πάρει τελικά τη νίκη και την πρόκριση στους 32 του Europa League.

Η Μπορντό άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Σαϊβέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μινιολέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση από την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν άμεση. Πέντε λεπτά μετά το γκολ, ο Μπεντέκε κέρδισε το πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Μίλνερ που έφερε το ματς στα ίσα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι "κόκκινοι" ολοκλήρωσαν την ανατροπή, όταν ο Μπεντέκε με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο Λούκας Λέιβα, Μίλνερ, Τζο Άλεν (67' Εμρέ Τζαν), Άιμπ (92' Ορίγκι), Ρομπέρτο Φιρμίνο (74' Λαλάνα), Μπεντεκέ.

Μπορντό: Καρασό, Μπιγιογκό-Ποκό, Σανέ, Γιαμπερέ, Κοντέντο, Σαντόμ, Σεβέ, Πλάσιλ (84' Ουνάς), Ρολάν, Ζουσιέ (76' Μορίς-Μπελέ), Κριβελί (67' Ντιαμπατέ).

Μπράγκα - Λίμπερετς 2-1

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Ακολουθώντας το... παράδειγμα της Λίβερπουλ, η Μπράγκα βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε όμως στις καθυστερήσεις να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 2-1 την Λίμπερετς, εξασφαλίζοντας κι αυτή με τη σειρά της το εισιτήριο για τους 32 του Europa League.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 35ο λεπτό ο Εφρέμοφ, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως 7 λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ρικάρντο Φερέιρα. Ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο 1-1, ο Κρισλάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 92', χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη.

Μπράγκα: Ματέους, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Ρικάρντο Φερέιρα, Μπολί, Τζάβαν Φερέιρα, Βούτσκεβιτς, Λουίζ Κάρλος, Αλάν (86' Πέδρο Σάντος), Ράφα Σίλβα, Κοκά (94' Γουίλσον Εντουάρντο), Ρουί Φόντε (59' Κρισλάν).

Λίμπερετς: Κούμπεκ, Κούφαλ (85΄Σικόρα), Χοβόρκα, Ποκόρνι, Μπαρτόσακ, Σβέιντικ, Φόλπρεχτ, Σάλα, Εφρέμοφ (62' Ράμπουσιτς), Κερμπρ (76' Μούντρα), Μπάκος.

Λάτσιο - Ντνίπρο 3-1

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Την πρόκρισή της στους 32 του Europa League εξασφάλισε η Λάτσιο, η οποία επικράτησε εντός έδρας της φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ντνίπρο, με 3-1 και έφτασε τους 13 βαθμούς στον 7ο όμιλο. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις 4 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ στο ματς με τον Καντρέβα, ωστόσο οι Ουκρανοί έφεραν το ματς στα ίσα στο 65' με γκολ του Μπρούνο Γκάμα.

Η απάντηση από τους "λατσιάλι" ήταν άμεση. Τρία λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Παρόλο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε με μακρινό σουτ το τελικό 3-1 που χάρισε στη Λάτσιο την πρόκριση.

Λάτσιο: Μπερίσα, Κονκό, Χεντιλέτι, Μαουρίσιο, Ράντου, Κατάλντι, Παρόλο, Καντρέβα, Κίσνα (81' Λούλιτς), Κλόζε (66' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μάτρι (70' Τζόρτζεβιτς).

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι (74' Σάχοβ), Ντόουγκλας, Γκουέγ, Λέο Μάτος, Τσιγκρίνσκι, Μπέζους (57' Ζοζούλια), Ντανίλο, Ματέους Νασιμέντο (41' Άντερσον Πίκο), Μπρούνο Γκάμα, Σελεζνιόβ.

Σάλκε - ΑΠΟΕΛ 1-0

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Αν και δυσκολεύτηκε, η Σάλκε βρήκε τελικά δίχτυα στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ και πήρε τη νίκη, η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα από τη Σπάρτα Πράγα της χάρισε την πρόκριση στους 32 του Europa League. H Σάλκε είχε τον πρώτο λόγο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αν και απειλήθηκε σε ορισμένες φάσεις από τους Χαραλαμπίδη και Σωτηρίου, κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Το γκολ για τους Γερμανούς άργησε αλλά τελικά ήρθε τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης από τα πόδια του Τσούπο Μοτίνγκ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους με πέναλτι, ωστόσο ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεση του Αόγκο, με το 1-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Σάλκε: Φέρμαν, Ζούνιορ Καϊσάρα (83' Ρίτερ), Νόιστεντερ, Ματίπ, Αόγκο, Γκορέτσκα, Γκάις (79' Χέιμπιεργκ), Σανέ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ντι Σάντο 62' Μάιερ), Χούντελααρ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μάριο Σέρζιο, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης (31' Ινιάκι Αστίθ), Νούνο Μοράις, Αρτυματάς, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (77' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (54' Μακρίδης).

Μονακό - Άντερλεχτ 0-2

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Στη δεύτερη θέση του 10ου ομίλου του Europa League πέρασε η Άντερλεχτ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Μονακό στο "Λουί Ντε". Το σκορ για τους Βέλγους άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ζιλέ, ενώ στο 78' ο Ατσεαμπόνγκ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, "σφραγίζοντας" τη νίκη.

Με το "διπλό" αυτό, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν τη Μονακό, έφτασαν τους 7 βαθμούς και βρίσκονται πίσω από την πρωτοπόρο Τότεναμ που έχει 10 μετά από 5 αγωνιστικές.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο, Τουλαλάν (29' Αλμαμί Τουρέ), Πάσαλιτς (62' Καρίγιο), Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ελ Σααραουί, Λασινά Τραορέ (85' Ετσιετζίλε).

Άντερλεχτ: Προτό, Ζιλέ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Εν'Σακαλά, Ντεφούρ, Ντέντονκερ, Τίλεμανς, Ναχάρ (65' Εζέκιελ), Πρατ (76' Ατσεαμπόνγκ), Οκάκα (84' Ματίας Σουάρες).

Κρασνοντάρ - Ντόρτμουντ 1-0

Ανατροπή και πρόκριση για Λίβερπουλ, η Κρασνοντάρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ

Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για την Ντόρτμουντ, καθώς 25" μετά από τη σέντρα στο ματς ο Χούμελς έκανε ένα ανόητο πέναλτι, ο Μαμάεφ ανέλαβε την εκτέλεσή του και έδωσε προβάδισμα στην Κρασνοντάρ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όχι όμως και τις ευκαιρίες με πιο αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο το δοκάρι του Αντριάν Ράμος.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ράμος είχε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Ντικάν απέκρουσε από κοντά την κεφαλιά του, ενώ στο 75' το εξαιρετικό πλασέ του Μεχιταριάν με το δεξί μέσα στην περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι. Οι παίκτες του Τούχελ δεν το έβαλαν κάτω, η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος τους με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος και η Κρασνοντάρ να πανηγυρίσει την πρόκριση στους 32 του Europa League.

Κρασνοντάρ: Ντίκαν, Γεντζέιτσικ, Γκράνκβιστ, Σίγκουρτσον, Καλέσιν, Καμπορέ, Αχμέντοφ (85' Τορμπίνσκι), Μαουρίσιο Περέιρα (74' Γκαζίνσκι), Σμόλοβ, Μαμάεφ (84' Λαμπόρδε), Αρί.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (80' Γκίντερ), Σβεν Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Βάιγκλ (86' Λάιτνερ), Γκονσάλο Κάστρο, Χόφμαν (68' Γιανουζάι), Μχιταριάν, Αντριάν Ράμος.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Σέλτικ - Άγιαξ 1-2

(4' Μακγκρέγκορ - 22' Μίλικ, 88' Τσέρνι)

Μόλντε - Φενέρμπαχτσε 0-2

(68' Φερναντάο, 84' Τουφάν)

2ος όμιλος

Λίβερπουλ - Μπορντό 2-1

(38' πεν. Μίλνερ, 45 +1' Μπεντέκε - 33' Σαϊβέ)

Ρούμπιν Καζάν - Σιόν 2-0

(72' Γκεοργκίεφ, 90' Ντέβιτς)

3ος όμιλος

Κρασνοντάρ - Ντόρτμουντ 1-0

(2' Μαμάεφ)

ΠΑΟΚ - Καμπάλα 0-0

4ος όμιλος

Μπριζ - Νάπολι 0-1

(41' Κίρικες)

Λέγκια - Μίντιλαντ 1-0

(35' Πρίγιοβιτς)

5ος όμιλος

Βιγιαρεάλ - Ραπίντ Βιέννης 1-0

(78' Σοριάνο)

Ντιναμό Μινσκ - Βικτόρια Πλζεν 1-0

(93' Αντάμοβιτς)

6ος όμιλος

Μαρσέιγ - Χρόνινχεν 2-1

(28' Ενκουντού, 88' Μπατσουαγί - 50' Μαντούρο)

Μπράγκα - Λίμπερετς 2-1

(42' Ρικάρντο Φερέιρα, 90 +2' Κρισλάν - 35' Εφρέμοφ)

7ος όμιλος

Ρόζενπμποργκ - Σεντ Ετιέν 1-1

(40' Σέντερλουντ - 80' Ρου)

Λάτσιο - Ντνίπρο 3-1

(4' Καντρέβα, 68' Παρόλο, 93' Τζόρτζεβιτς - 65' Μπρούνο Γκάμα)

8ος όμιλος

Μπεσίκτας - Σκεντέρμπεου 2-0

(35', 78' Τσενκ Τοσούν)

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σπόρτινγκ 2-4

(5' Μαϊκόν, 86' Μίναρτσουκ - 20' Μοντέρο, 38' Ρουίς, 43' Ζέλσον Μάρτινς, 60' Ματέους)

9ος όμιλος

Βασιλεία - Φιορεντίνα 2-2

(40' Σούτσι, 74' Ελνένι - 23', 36' Μπερναρντέσκι)

Μπελενένσες - Λεχ Πόζναν 0-0

10ος όμιλος

Καραμπάγκ - Τότεναμ

Μονακό - Άντερλεχτ 0-2

(45 +1' Ζιλέ, 78' Ατσεαμπόνγκ)

11ος όμιλος

Σάλκε - ΑΠΟΕΛ 1-0

(86' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Σπάρτα Πράγας - Αστέρας Τρίπολης 1-0

12ος όμιλος

Άλκμααρ - Παρτιζάν 1-2

(48' Σόουζα - 65' Ουμαρού, 89' Ζίβκοβιτς)

Άουγκσμπουργκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3

(41' Τροχόφσκι, 59' Μπομπαντίγια - 10' Σουσαέτα, 83', 86' Αντούριθ)

Αυτές προκρίθηκαν από την 5η αγωνιστική

Συνολικά 11 ήταν οι ομάδες που εξασφάλισαν την Πέμπτη (26/11) την πρόκρισή τους στους 32 του Europa League, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Αναλυτικά προκρίθηκαν οι:

Κρασνοντάρ

Βιγιαρεάλ

Λάτσιο

Σεντ Ετιέν

Βασιλεία

Τότεναμ

Σάλκε

Σπάρτα Πράγας

Μπιλμπάο

Μπράγκα

Λίβερπουλ

Το LIVE των αναμετρήσεων

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK