Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Υπό καταρρακτώδη βροχή, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Βαλένθια στο "Σαν Μαμές" και παράλληλα και το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Νίκες για Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ, Φενέρ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-0

Υπό καταρρακτώδη βροχή, σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσότερο το ΔΑΚ Κομοτηνής παρά το "Σαν Μαμές", η Μπιλμπάο επικράτησε με 1-0 της Βαλένθια στον ισπανικό "εμφύλιο" και απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Το γκολ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, σημείωσε στο 20 ο Ραούλ Γκαρθία με κεφαλιά. Η Βαλένθια έψαξε την ισοφάριση πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η βροχή συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Μπιλμπάο: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσεΐτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρθία, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Αντούριθ.

Βαλένθια: Ράιαν, Μπαραγάν, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Χοσέ Γκαγιά, Χάβι Φουέγο, Ντάνι Παρέχο, Ντανίλο Μπαρμπόζα, Ροντρίγο, Πιάτι, Νεγρέδο.

Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο 1-1

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Αήττητες στο φετινό Europa League παρέμειναν οι Σπάρτα Πράγας και Λάτσιο, οι οποίες έμειναν στο 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Ρώμης. Η αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων στο ξεκίνημα δεν τους... βγήκε, αφού η Σπάρτα κατάφερε να προηγηθεί στο 13ο λεπτό με σκόρερ τον Φρίντεκ. Από το σημείο εκείνο όμως οι Ιταλοί κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να επιβάλουν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να έρθει και η ισοφάρισε στο 38'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παρόλο από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού η καλύτερη ευκαιρία στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν το δοκάρι του Καντρέβα στο 57'.

Οι συνθέσεις

Σπάρτα Πράγας: Μπίτσικ, Ζαχούστελ, Μπράμπετς, Χόλεκ, Ναμουανεσού, Βάχα, Μαρέτσεκ, Φρίντεκ, Ντότσκαλ, Κρεΐτσι, Λαφάτα.

Λάτσιο: Μαρκέτι, Κονκό, Μπίσεβατς, Χουτ, Ράντου, Λούκας Μπίγλια, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Παρόλο, Καντρέβα, Μπαλντέ Κεϊτά, Μάτρι.

Βιγιαρεάλ - Λεβερκούζεν 2-0

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 2-0 της Λεβερκούζεν στο "Μαδριγάλ" και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να "καθαρίσουν" χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπακαμπού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κυριάκου Παπαδόπουλου και "έγραψε" το 1-0. Στο 56' οι "νυχτερίδες" έκαναν δύο τα τέρματά τους με σκόρερ ξανά τον Μπακαμπού, ο οποίος έφυγε πίσω από τη σέντρα και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις

Βιγιαρεάλ: Αρεολά, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί, Βίκτορ Ρουίθ, Ρουκάβινα, Τριγκέρος, Μπρούνο Σοριάνο, Σάμου Καστιγιέχο, Ντένις Σουάρεθ, Σολδάδο, Μπακαμπού.

Λεβερκούζεν: Λένο, Γέντβα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τα, Ουεντέλ, Κράμερ, Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Μπραντ, Χαβιέρ Ερνάντες, Κίσλινγκ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άντερλεχτ 3-1

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Προβάδισμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League πήρε η Σαχτάρ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στην Ουκρανία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 16. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι την "τρικυμία" στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το σκορ άνοιξε στο 21' ο Τάισον και στο 24' ο Κούτσερ "έγραψε" το 2-0. Η Άντερλεχτ κατάφερε να μειώσει σε 2-1στο 68΄με τον Ατσεαμπόνγκ, ωστόσο ο Εντουάρντο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 79', σκορ που γέρνει φυσικά τη ζυγαριά στη μεριά της Σαχτάρ σε ό,τι αφορά την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Κοβαλένκο, Μάρλος (74' Ουέλινγκτον Ντεμ), Τάιζον (46' Μπερνάρντ), Εντουάρντο, Φακούντο Φερέιρα.

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Νάιτινκ, Ντέσχαχτ, Μπατζί (74' Τίλεμανς), Ντεφούρ, Ματίας Σουάρες (67' Τζούριτσιτς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ (67' Κοντέ), Οκάκα.

Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα 1-0

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Με γκολ του Μεχμέτ Τοπάλ στο 82' η Φενέρμπαχτσε νίκησε με 1-0 την Μπράγκα στην Κωνσταντινούπολη και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα για τη πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, ελέγχοντας το παιχνίδι, την ίδια ώρα που η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έγιναν πιο πιεστικοί και δικαιώθηκαν, αφού στο 82' ο Τοπάλ έκλεψε την μπάλα βρήκε κενό στην άμυνα της Μπράγκα και πλάσαρε για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς.

Οι συνθέσεις

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν Ντεμιρέλ, Σενέρ Εζμπαϊρακλί, Κιερ, Μπρούνο Άλβες, Τζανέρ Ερκίν, Μεχμέτ Τοπάλ, Σόουζα, Οζάν Τουφάν (72' Ραούλ Μεϊρέλες), Αλπέρ Ποτούκ (79' Φερναντάο), Βολκάν Νεν (65' Νανί), Φαν Πέρσι.

Μπράγκα: Ματέους, Μπαϊάνο, Ρικάρντο Φερέιρα (15' Μπολί), Αντρέ Πίντο, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Λουίζ Κάρλος, Βούκτσεβιτς, Ζοζουέ, Ράφα Σίλβα (85' Πέδρο Σάντος), Ουίλσον Εντουάρντο (72' Στογίλκοβιτς), Κοκά.

Βασιλεία - Σεβίλλη 0-0

Νίκησε στον... βούρκο η Μπιλμπάο, προβάδισμα για Σαχτάρ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ

Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη Βασιλεία και την κάτοχο του Europa League Σεβίλλη, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους 16 της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονά τους για φέτος με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να βρουν το γκολ, αλλά να βολεύονται και με τη "λευκή" ισοπαλία. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί βρήκαν ρυθμό και προσπάθησαν μέχρι το φινάλε να πάρουν το προβάδισμα, όμως έμειναν με 10 παίκτες στο 87' εξαιτίας της αποβολής του Ενζονζί και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τη ρεβάνς να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι συνθέσεις

Βασιλεία: Βάτσλικ, Λανγκ (46' Ανταμά Τραορέ), Σούχι, Σαμουέλ (90' Χεγκ), Σαφάρι, Τόλαντ Τζάκα, Τσούφι, Μπιάρνασον, Στέφεν, Ντελγάδο (83' Φράνσον), Γιάνκο.

Σεβίλλη: Σορία, Κόκε, Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριστόφορο, Εν'Ζονζί, Μπανέγα (93' Ντανιέλ Καρίσο), Βιτόλο (65' Κονοπλιάνκα), Κρον-Ντέλι, Γκαμεϊρό (73' Γιορέντε).

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

20:00 Ντόρτμουντ - Τότεναμ 3-0

(30' Ομπαμεγιάνγκ, 61',70' Ρόις)

20:00 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άντερλεχτ 3-1

(21' Τάισον, 24' Κούτσερ, 79' Εντουάρντο - 68' Ατσεαμπόνγκ)

20:00 Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα 1-0

(82' Τοπάλ)

20:00 Βασιλεία - Σεβίλλη 0-0

22:00 Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

(20' Στάριτζ (πεν), 73' Φιρμίνο)

22:00 Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-0

(20' Ραούλ Γκαρθία)

22:00 Βιγιαρεάλ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0

(4', 56' Μακαμπού)

22:00 Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο 1-1

(13' Φρίντεκ - 38΄Παρόλο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ντόρτμουντ - Τότεναμ 3-0

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

To live των αναμετρήσεων

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK