Ζωντανός με το 1-1 ο Ολυμπιακός, πάει για μάχη στην Τουρκία

Κόντρα σε μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου όπως η Μπεσίκτας, ο Ολυμπιακός (του Βασίλη Βούζα) προηγήθηκε με τον ξεχασμένο Καμπιάσο αλλά δεν άντεξε και ισοφαρίστηκε. Το τελικό 1-1 πάντως αφήνει σημαντικές ελπίδες στους "ερυθρόλευκους" ενόψει της ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης (VIDEO).

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής... Ο Ολυμπιακός, στο πρώτο του παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο και με τον υπηρεσιακό Βασίλη Βούζα στον πάγκο του, ήταν άκρως ανταγωνιστικός για 45 λεπτά απέναντι στην Μπεσίκτας έχοντας σωστό στήσιμο, εξαιρετική τακτική και βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα με ένα φανταστικό γκολ από τον επανακάμψαντα Καμπιάσο.

Δυστυχώς όμως το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά και στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έμειναν από δυνάμεις σε βαθμό... κλαταρίσματος, δέχτηκαν δίκαια την ισοφάριση από ένα πανέμορφο γκολ του Αμπουμπακάρ και το φινάλε θα πρέπει να τους βρήκε ευχαριστημένους με το 1-1 απέναντι σε μία καταφανώς ανώτερη ομάδα σε τεχνική και φυσική κατάσταση. Οι "αετοί" πήραν μεν το πάνω χέρι για την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά ωστόσο το γεγονός πως δεν έχασαν επιτρέπει στους πρωταθλητές Ελλάδας να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να σκοράρουν μέσα στη "Vodafone Arena" και να διεκδικήσουν τις ελπίδες που τους αναλογούν.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις και πολλή τακτική, με τον Ολυμπιακό να επιτρέπει στην Μπεσίκτας να κρατάει τη μπάλα (ολοκλήρωσαν το ματς οι Τούρκοι με ποσοστά κατοχής 65%, στα γνωστά τους standards δηλαδή) και να ψάχνει χώρους για να χτυπήσει στην κόντρα και στο "ανοιχτό" γήπεδο.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε στο 19' με το σουτ του Ελιουνούσι να καταλήγει στην αγκαλιά του Φάμπρι ενώ στο 36' ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ελληνική ομάδα, προϊον έξοχης συνεργασίας. Ο Ανσαριφάρντ τραβήχτηκε στα άκρα, έβγαλε "συστημένη" σέντρα από τα δεξιά (με το αριστερό) και ο Καμπιάσο "τρύπωσε" πανέξυπνα ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπεσίκτας για να κανει το 1-0 με κεφαλιά.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε όλο το πρώτο μέρος η Μπεσίκτας απείλησε ουσιαστικά μόνο με μία εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα στο 41' (πολύ καλοί οι Μποτία, Καμπιάσο και Ρομαό σε αυτό το διάστημα), όμως στο δεύτερο πήρε τα ηνία και η άμυνα του Ολυμπιακού "ζορίστηκε". Στο 49' ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από τον Ταλίσκα που βρήκε τον Λεάλι σε ετοιμότητα (έδιωξε σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του) για να έρθει η ισοφάριση στο 53'.

Ο Λεάλι έδωσε πάσα στον... Αμπουμπακάρ, εκείνος πλησίασε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο την έστειλε στην αριστερή γωνία για να κάνει το 1-1 και να αλλάξει τα δεδομένα στο ματς. Όσοι περίμεναν κάποια αντίδραση από τον Ολυμπιακό έμειναν με την... ελπίδα. Οι Πειραιώτες στέρεψαν από δυνάμεις, δεν είχαν κουράγιο να απειλήσουν ενώ δεν επισκέφτηκαν ούτε μία φορά την αντίπαλη περιοχή μετά το 50'!

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Μπεσίκτας από την πλευρά της είχε τον έλεγχο, έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ με τους Μπάμπελ και Τοσούν και γενικά έδειξε πως είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στο συγκεκριμένο ζευγάρι, έχοντας παίκτες όπως οι Κουαρέσμα, Ταλίσκα και Αμπουμπακάρ που κάνουν τη διαφορά. Όλα πάντως θα κριθούν σε επτά βράδια στην Κωνσταντινούπολη, με τους "αετούς" να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά τους Πειραιώτες να έχουν 90 λεπτά στη διάθεσή τους για την μίνι υπέρβαση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Φορτούνης (74' Μάριν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46' Εζιακούπ), Ταλίσκα (93' Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82' Τοσούν).

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK