Προβάδισμα η Ρόμα των Ελλήνων, σόου Ιγκουαΐν, θρίαμβος Σεβίλλης (VIDEOS)

Ο τραυματισμός του Κώστα Μανωλά δεν πτόησε την Ρόμα, η οποία ισοφάρισε 1-1 την Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-1 της Ίντερ, η Σεβίλλη πέρασε διά περιπάτου από το "Μαδριγάλ" και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε χατ-τρικ επί της Ντιναμό Μόσχας.

Προβάδισμα η Ρόμα των Ελλήνων, σόου Ιγκουαΐν, θρίαμβος Σεβίλλης (VIDEOS)

Έχασε Μανωλά, πήρε προβάδισμα

Στο πρώτο ημίωρο τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Ρόμα, αφού ο Ίλισιτς άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό και οι Ντε Ρόσι, Κώστας Μανωλάς αποχώρησαν τραυματίες. Οι "τζιαλορόσι" άγγιξαν την ισοφάριση στο 44ο λεπτό με τον Λιάιτς και στο 58ο με το χαμένο πέναλτι του ίδιου παίκτη, προτού ο Κεϊτά φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά στο 77ο λεπτό. Η ομάδα των Ελλήνων (αγωνίστηκαν βασικοί και οι Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας) είχε καλή ευκαιρία για να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά ο Ιτούρμπε σούταρε άουτ στο 82' με συνέπεια το 1-1 να παραμείνει μέχρι τέλους.

Φιορεντίνα: Νέτο, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπαντέλι, Πισάρο (45+2' Φερνάντες), Χοακίν, Βαλέρο (72' Βαλέρο), Ίλισιτς (81' Μπαμπακάρ), Σαλάχ.

Ρόμα: Σκορούπσκι, Γιάνγκα-Εμπίουα, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς (26' Αστόρι), Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε, Ντε Ρόσι (23' Πιάνιτς), Κεϊτά, Φλορένζι, Λιάιτς (75' Ζερβίνιο).

Δεν χάνει στους "εμφυλίους"

Από τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007 κόντρα στην Εσπανιόλ, η Σεβίλλη έχει χτίσει μία τρομερή παράδοση στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες. Πέρυσι απέκλεισε Μπέτις και Βαλένθια, εφέτος βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ, αφού επικράτησε 3-1 στο "Μαδριγάλ". Μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο ο Βιτόλο σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Europa League (εξαιρούνται προκριματικά και πλέι οφ), ενώ στο 26ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εμπιά διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Η κάτοχος του Europa League είχε δοκάρι στο 40' με τον Βιδάλ, προτού ο Βιέτο μειώσει στο 48' από θέση οφσάιντ, αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Γκαμερό στο 50'.

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάκιο (84' Ντοράντο), Κόστα, Μπαϊγί, Ντος Σάντος, Τριγκέρος, Τσερίσεφ, Μόι Γκόμες (46' Kάμπελ), Βιέτο, Ούτσε (68' Μορένο).

Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Φιγκέιρας, Καρίσο, Παρέχα, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (75' Μπανέγκα), Βιτόλο (78' Ρέγες), Εμπιά, Γκαμερό (64' Μπάκα).

Ανατροπή η Έβερτον

Με πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου στο 82ο λεπτό, η Έβερτον επικράτησε 2-1 της Ντιναμό Κιέβου στο "Γκούντισον Παρκ" και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League. Η ουκρανική ομάδα άνοιξε το σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή με τον Γκούσεβ (στο 14'), αλλά όσο περνούσε η ώρα τα "ζαχαρωτά" ασκούσαν ολοένα και περισσότερη πίεση ώσπου κάποια στιγμή δικαιώθηκαν. Μία καταπληκτική ενέργεια του Λουκάκου έδωσε την ευκαιρία στον Νέισμιθ να ισοφαρίσει στο 39', ενώ το χέρι του Σίλβα καταδίκασε την Ντιναμό, αφού ο Λουκάκου ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Έβερτον: Χάουαρντ, Γιαγκέλκα, Λουκάκου, Μιραλάς (64' Κονέ), Νέισμιθ, Μακάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ (74' Όσμαν), Κόουλμαν, Γκάρμπατ, Αλκάραθ.

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόβσκι, Σίλβα, Βελόσο (84' Τσούμακ), Αρτούνες, Ντράγκοβιτς, Γιαρμολένκο, Σίντρορτσουκ, Γκούσεβ (76' Κράβετς), Βίντα, Μπουγιάλσκι (67' Γκάρμαζ), Μποκανί.

Σόου Ιγκουαΐν

Η Ντιναμό Μόσχας πάγωσε το "Σαν Πάολο", όταν ο Κέβιν Κουράνι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά η Νάπολι δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό το γκολ ούτε από τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί. Η χαμένη ευκαιρία του Κουράνι στο 18' αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά στο 25', ανέτρεψε τα δεδομένα με πέναλτι στο 30' και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με δυνατό σουτ στο 55'. Η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης πόσο μάλλον από τη στιγμή που στο 46' αποβλήθηκε ο Ζόμπνιν.

Νάπολι: Αντούχαρ, Ενρίκε, Μπρίτος, Γκουλάμ, Κουλιμπαλί (9' Αλμπιόλ), Ντε Γκουζμάν (70' Ντε Γκουζμάν), Ζορζίνιο, Μέρτενς, Ινλέρ, Καγεχόν (82' Σούνιγκα), Ιγκουαΐν.

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοβ, Σαμπά, Χουμποτσάν, Κοζλόβ, Βενκέρ, Τζούτζακ (92' Τασάεβ), Βαλμπιενά (72' Ιόνοβ), Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Κοκόριν, Κουράνι (62' Κουράνι).

Καθαρό προβάδισμα η Ζενίτ

Η αποβολή του Μπενάσι στο 28' (δεύτερη κίτρινη κάρτα) απλούστευσε τα πράγματα για την Ζενίτ που άνοιξε το σκορ με τον Βίτσελ στο 38' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Τορίνο. Οι Ρώσοι που είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 53' με τον Κρισίτο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το δοκάρι του Χουλκ. Η Τορίνο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν και οι γηπεδούχοι πήραν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λουίς Νέτο, Σμολνίκοβ, Γκαράι, Σατόβ (81' Ριαζάντσεβ), Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ (90' Τίμοτσουκ), Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν.

Τορίνο: Παντέλι, Μολινάρο, Μακσίμοβιτς, Μορέτι, Γκλικ, Νταρμιάν, Ελ Καντούρι, Γκάτσι, Μπενάσι, Μαρτίνες (34' Βίβες), Κουαλιαρέλα (74' Λόπες).

Η Βόλφσμπουργκ τιμώρησε τα λάθη της Ίντερ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο αγώνας στη Γερμανία, αφού η Ίντερ εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά λάθη και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με τον Ροδρίγο Παλάσιο. Μετά το γκολ το ματς "άνοιξε" και η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Νάλντο στο 28' μετά από λάθος της άμυνας των Ιταλών. Στην επανάληψη η Βόλφσμπουργκ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και ολοκλήρωσε την ισοφάριση στο 63' με τον Ντε Μπρόινε, έπειτα από τραγικό λάθος της ιταλικής άμυνας και ασίστ του Βιεϊρίνια. Οι "δαιμονισμένοι" Γερμανοί δεν σταμάτησαν εκεί και έφτασαν και σε 3ο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 76', παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια (87' Πέρισιτς), Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Γκιλαβογκί, Λουίζ Γκουστάβο, Καλιγκιούρι, Ντε Μπρόινε, Σίρλε (46' Τρας), Ντοστ (70' Μπέντνερ).

Ίντερ: Καρίσο, Σαντόν (92' Κουζμάνοβιτς), Ρανόκια, Ζουάν, Ντ'Αμπρόζιο, Γκουαρίν, Μεδέλ, Ερνάνες (Βίντιτς), Σατσίρι (82' Κόβασιτς), Παλάσιο, Ικάρντι.

Βήμα πρόκρισης η Ντνίπρο

Καθαρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού πήρε η Ντνίπρο επικρατώντας του Άγιαξ με 1-0 εντός έδρας. Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να απειλούν περισσότερο την εστία του Σίλεσεν και τελικά να φτάνουν στο γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο εξαιρετικός Κονοπλιάνκα έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Ζουζούλια και εκείνος έγραψε το 1-0. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Άγιαξ χάθηκε από τον Κίσνα στο 80', με τους αμυντικούς της Ντνίπρο να διώχνουν σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Στα τελευταία λεπτά ο "Αίαντας" κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όμως τελικά το σκορ δεν άλλαξε, με τους Ουκρανούς να πηγαίνουν ως φαβορί για την ρεβάνς στην Ολλανδία.

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντούγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Φέντορτσουκ, Ρόταν, Ζοζούλια, Μπέζους (58' Γκάμα), Κονοπλιάνκα (82' Σακόβ), Σελέζνεβ (76' Κάλινιτς).

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Μπόιλεσεν, Μπάτσουρ, Κλάασεν, Σερέρο (60' Σινκγκράβεν), Ελ Γκαζί, Μίλικ (77' Ζίβκοβιτς), Σχόνε 61' Κίσνα).

Το γύρισε στο φινάλε η Μπριζ

Καλύτερη ήταν η Μπριζ στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Αντ' αυτού με τη έναρξη του δευτέρου μέρους οι Βέλγοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Τόρε πέρασε τρεις αμυντικούς και με σουτ έγραψε το 0-1. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, πίεσαν και η ισοφάριση ήρθε στο 62' με την κοντινή προβολή του Ντε Σούτερ. Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε η Μπεσίκτας που ενδιαφερόταν κυρίως να κρατήσει το 1-1 και το πλήρωσε στο 78' όταν ο Φελίπε ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουρτουλούς. Ο Ρεφαέλοβ που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και έδωσε το ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία.

Μπριζ: Ράιαν, Μονιέ, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Σίμονς, Φόρμερ, Μπολινγκολί-Μπομπό (46' Γεντόζ), Ντε Φάουβ (61' Ουλαρέ), Ντε Σούτερ (87' Ντιέρκ), Ρεφαέλοβ.

Μπεσίκτας: Γκενέν, Κουρτουλούς, Ουισάλ, Γκιουλούμ, Οπάρε, Αρσλάν, Κάβλακ, Εζιακούπ (73' Κογιουνλού), Τερέ, Μπα, Σαχάν (83' Πεκτεμέκ).

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Ζενίτ - Τορίνο 2-0

(38' Βιτσέλ, 53' Κρισίτο)

Βόλφσμπουργκ - Ίντερ 3-1

(28' Nάλντο, 63', 76' Ντε Μπρόινε - 6' Παλάσιο)

Μπριζ - Μπεσίκτας 2-1

(62' Ντε Σούτερ, 79' πέν. Ρεφαέλοβ - 46' Τερέ)

Ντνίπρο - Άγιαξ 1-0

(30' Ζοζούλια)

Έβερτον - Ντιναμό Κιέβου 2-1

(39' Νέισμιθ, 82 πέν. Λουκάκου -14' Γκούσεβ)

Φιορεντίνα - Ρόμα 1-1

(17' Ίλισιτς - 77' Κεϊτά)

Νάπολι - Ντιναμό Μόσχας 3-1

(25', 31' πέν, 55' Ιγκουαΐν - 2' Κουράνι)

Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 1-3

(48' Βιέτο - 1' Βιτόλο, 26' Εμπιά, 50' Γκαμερό)

Διαβάστε ακόμη:

Τραυματίστηκε ο Μανωλάς (VIDEOS)

Ισοφάρισε τον Ίσμαελ Μπλάνκο ο Βιτόλο (VIDEOS)

Άνοιξαν τα ποτιστικά εν ώρα αγώνα! (VIDEO)

Ασύλληπτη ευκαιρία στο "Ολιμπίσκι" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK