Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Η Μπεσίκτας έθεσε νοκ άουτ την Λίβερπουλ στο γήπεδο που το 2005 κατέκτησε το Champions League και, μάλιστα, στη διαδικασία των πέναλτι. Προκρίθηκαν Ίντερ, Σεβίλλη και Φιορεντίνα, διπλασίασε τις νίκες της επί της Τράμπζονσπορ η Νάπολι, επεισοδιακή πρόκριση η Ρόμα.

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)
Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Το 2005 το "Ατατούρκ" της είχε φέρει γούρι (κατάκτηση Champions League στον ανεπανάληπτο τελικό με την Μίλαν), αλλά το 2015 της χάρισε πίκρα. Ο λόγος για την Λίβερπουλ, η οποία αυτή τη φορά ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (5-4 από την Μπεσίκτας) και αποκλείστηκε πρόωρα στο Europa League. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αντίθετα απείλησε με τους Ραχίμ Στέρλινγκ, Ντάνιελ Στάριτζ και Αλμπέρτο Μορένο. Οι γηπεδούχοι, πάντως, εκμεταλλευόμενοι και την απουσία του Τζόρνταν Χέντερσον, ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο μέρος και αφού έστειλαν την προειδοποιητική βολή με τον Γιοκάν Τορέ στο 64', άνοιξαν το σκορ με υπέροχο σουτ του Τολγκάι Αρσλάν έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια στο 72'. Ο Ντεμπά Μπα είχε δοκάρι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με συνέπεια το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι, όπου ο Ντέγιαν Λόβρεν αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση και ο τουρκικός σύλλογος πήρε την πρόκριση.

Το γκολ του Αρσλάν

Η διαδικασία των πέναλτι

Νίκησε το ποδόσφαιρο και η Σεβίλλη

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Σε μία τρομερή αναμέτρηση με πέντε γκολ, αποβολή και δοκάρια, η Σεβίλλη επικράτησε 3-2 της Γκλάντμπαχ επί γερμανικού εδάφους και εξασφάλισε το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Μάρτιν Στραντσλ έβαλε αυτογκόλ, αλλά στο 19ο ο Γκρανίτ Τζάκα απάντησε, ενώ το πρώτο ημίωρο ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά, καθώς ο Βιτόλο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Ανδαλουσίας, προτού ο Θοργκάν Αζάρ ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Λούσιαν Φαβρ βελτιώθηκαν μετά από την ανάπαυλα κι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στην κάτοχο του Europa League που απείλησε με τον Αλέις Βιδάλ στο 65' και κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 69' εξαιτίας της αποβολής του Τζάκα. Εν συνεχεία, οι Αζάρ (στο 74') και Βισέντε Ιμπόρα (77') σημάδεψαν τα αντίπαλα δοκάρια, εν αντιθέσει με τον Βιτόλο που αποδείχθηκε πιο εύστοχος στο 79'.

Γκολάρα ο Γκουαρίν, πρόκριση η Ίντερ

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Με γκολ του Φρέντι Γκουαρίν στο 88ο λεπτό, η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Σέλτικ στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και κλείδωσε την πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Οι "νερατζούρι" κατέγραψαν τρεις καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο (πολύ καλός ο Κρεγκ Γκόρντον), ενώ οι φιλοξενούμενοι δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το έργο τους εξαιτίας της αποβολής του Βίρχιλ φαν Ντάικ στο 36ο λεπτό. Κλασική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 67ο λεπτό με τους Ροδρίγκο Παλάσιο και Σέρνταν Σατσίρι, εν αντιθέσει με τον Γκουαρίν που βρήκε στόχο στο φινάλε με ένα απίστευτο σουτ.

Χαμός στο "Ντε Κάιπ"

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Με πρόκριση στη φάση των "16" συνδυάστηκε η συμμετοχή των Κώστα Μανωλά, Βασίλη Τοροσίδη ( δύο ασίστ) και Χοσέ Χολέμπας στο αρχικό σχήμα της Ρόμα στην επεισοδιακή αναμέτρηση του "Ντε Κάιπ" με την Φέγενορντ. Ο τραυματισμός του Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 30ό λεπτό επηρέασε τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Άντεμ Λιάγιτς.

Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τη ρατσιστική επίθεση με μπανάνα στον Ζερβίνιο στο πρώτο ημίχρονο και την 25λεπτη διακοπή στο δεύτερο μέρος (από το 56') εξαιτίας ρίψης αντικειμένων από οπαδούς της Φέγενορντ. Δύο λεπτά πριν από τη διακοπή (στο 54'), είχε αποβληθεί ο παίκτης που αντικατέστησε τον Καζίμ-Ρίτσαρντς (Μίτσελ τε Βρέντε). Το ματς συνεχίστηκε και ο Έλβις Μανού ισοφάρισε στο 57', αλλά οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Έρβιν Μούλντερ (στο 59') και ο Ζερβίνιο πήρε εκδίκηση για τη ρατσιστική επίθεση στο 60', διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

"Δύο στα δύο"

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Λίβερπουλ από την Μπεσίκτας, πέρασαν Ίντερ και Σεβίλλη (VIDEOS)

Συνοπτική διαδικασία αποτέλεσε για την Νάπολι ο επαναληπτικός με την Τράμπζονσπορ μετά από το 4-0 του πρώτου αγώνα. Ο Τζόναθαν ντε Γκούζμαν φρόντισε να δώσει το προβάδισμα στους "παρτενοπέι" μόλις στο 19ο λεπτό (μετά από απόκρουση του Χακάν Αρικάν σε σουτ του Χοσέ Καγεχόν) και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (1-0). Ο Καγεχόν έχασε αρκετές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ, ενώ το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ που είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν το ρυθμό.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Γκλάντμπαχ ηττήθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς μετά από επτά νίκες ή ισοπαλίες, ενώ η Σεβίλλη πανηγύρισε για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι ανεξαρτήτου διοργάνωσης μετά από πέντε ήττες

# Η Μπεσίκτας έγινε η πρώτη ομάδα που λυγίζει την Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι (σε ευρωπαϊκό ματς). Οι "κόκκινοι" προέρχονταν από τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις

# Η Έβερτον ήταν η μοναδική αγγλική ομάδα που προκρίθηκε στους "16"

Διαβάστε ακόμη:

Εισβολή οπαδών στο Ντιναμό-Γκινγκάμπ (VIDEOS)

Ρατσιστική επίθεση με μπανάνα στον Ζερβίνιο (VIDEO)

Το... μοιραίο πέναλτι του Λόβρεν (VIDEO)

Δύο ασίστ ο Τοροσίδης (VIDEOS)

Τα αποτελέσματα και τα videos

19:00 Ντιναμό Μόσχας - Άντερλεχτ 3-1

(47' Κοζλόβ, 64' Γιουσούποβ, 95' Κουράνι - 29' Μίτροβιτς)

19:00 Ζενίτ - Αϊντχόφεν 3-0

(29', 67' Ροντόν, 48' Χουλκ)

20:00 Μπεσίκτας - Λίβερπουλ 5-4 πέν. (1-0 κ.δ. & παρ.)

(72' Αρσλάν)

20:00 Γκλάντμπαχ - Σεβίλλη 2-3

(19' Τζάκα, 29' Αζάρ - 8' Μπάκα, 79' Βιτόλο)

20:00 Ντιναμό Κιέβου - Γκινγκάμπ 3-1

(31' Τεόντορτσουκ, 46' Μπουγιάλσκι, 75' πέν. Γκούσεβ - 66' Μαντάν)

20:00 Φιορεντίνα - Τότεναμ 2-0

(54' Γκόμες, 71' Σαλάχ)

20:00 Ίντερ - Σέλτικ 1-0

(88' Γκουαρίν)

20:00 Λέγκια - Άγιαξ 0-3

(11', 43' Μίλικ, 13' Φίρχεφερ)

20:00 Ζάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 1-3

(18' Τζούριτσιν - 33', 76' Βιέτο, 79' Ντος Σάντος)

22:05 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Τορίνο 2-3

(44' Ιραόλα, 61' Ντε Μάρκος - 16' πέν. Κουαλιαρέλα, 45+3' Λόπες, 68' Νταρμιάν)

22:05 Μπριζ - Άαλμποργκ 3-0

(11' Βάσκες, 64' Ουλαρέ, 74' Μπολινγκολί-Μπομπό)

22:05 Έβερτον - Γιουνγκ Μπόις 3-1

(25' πέν, 30' Λουκάκου, 42' Μιραλάς - 13' Σανογκό)

22:05 Φέγενορντ - Ρόμα 1-2

(57' Μανού - 45+2' Λιάγιτς, 60' Ζερβίνιο)

22:05 Νάπολι - Τράμπζονσπορ 1-0

(19' Ντε Γκουζμάν)

22:05 Σπόρτινγκ - Βόλφσμπουργκ 0-0

22:05 Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2

(14' Μήτρογλου, 90' πέν. Ντομίνγκες - 22' Φεντέτσκι, 92' Κάλινιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK