Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Η απόκρουση πέναλτι του Κάρολ κράτησε το "χρυσό" γκολ του Φουστέρ και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη (1-0) στο παγωμένο "Λουζνίκι" που τον... στέλνει στους "16" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν με κόκκινη τον Μέγερι και με απώλεια μνήμης τον Μέλμπεργκ. Αποκλειστικά videos, photos και highlights. Ολο το ρεπορτάζ.

Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Η ταυτότητα του αγώνα:

Φάση: 32 του Europa League

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ιγκόρ Ραντόιτσιτς

Βοηθοί περιοχής: Μπόσκο Γιοβάνετιτς, Βλάντο Γκλότζοβιτς

Σκόρερ: Φουστέρ 71'

Κίτρινες: 19' Καραντενίζ, 70' Νάτχο / 56' Μιραλάς

Κόκκινη: Μέγερι 73'

Γήπεδο: Λουζνίκι

Δείτε τον καιρό

Το live του αγώνα με σχόλιο Δ.Χριστοφιδέλλη

Η εικόνα του αγώνα:

Μέχρι το 10λεπτο το ματς ήταν παγωμένο όπως παγωμένος ήταν και ο καιρός στη Μόσχα. Με μία ενδεκάδα άλα Champions League, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε σφιχτό κέντρο και την αναμενόμενη τριάδα (Τζιμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς) μπροστά με στόχο τους κενούς χώρους κόντρα σε μία ανέτοιμη -ήταν σε δίμηνη αποχή- ομάδα.

Μέχρι το 15' ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, κυρίως στις βαθιές μπαλιές των γηπεδούχων στην πλάτη της άμυνας της ελληνικής ομάδας. Μια-δυο τέτοιες μπαλιές πήγαν να δημιουργήσουν ανησυχία, αλλά ο Μέγερι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα πέραν από ένα σουτ του Νέλσον Βαλντές.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό και αρκούντως παγωμένο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να βγάζει ένα μέρος της ποιότητάς του. Κάτι το σουτ του Μανιάτη, κάτι οι προσπάθειες του Μιραλάς από τα αριστερά, έφεραν πολλά "αχ", ιδιαίτερα στο 18' και στο πολύ καλό, αλλά άστοχο σουτ του Μιραλάς.

Το κακό για τον Βαλβέρδε ήταν ότι έχασε τον Ολοφ Μέλμπεργκ στο 31', ο οποίος σε μια φάση με τον Μέγερι στην άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε στο έδαφος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δούμε ένα... αναπάντεχο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Παπάζογλου-Μαρκάνο, αφού απουσίαζε και ο τιμωρημένος Α.Παπαδόπουλος.

Το καλό για τον Ισπανό ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του δεν απώλεσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και πρόσεχε τη Ρούμπιν, η οποία αν και προσπάθησε να σηκώσει τη μπάλα ψηλά, ελέω... παγοδρομίου, δεν έβρισκε τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε τα όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, θα στεκόμασταν στον κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε κίνηση, διάθεση και τρόπο να απειλήσει τους γηπεδούχους, δεν είχε όμως το χορτάρι εκείνο που θα έβγαιναν οι τελικές πιο σωστά. Το άσχημο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ στο καλό διάστημά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με ορμή στα πρώτα λεπτά εξ ου το καλό σουτ του Βαλντές που έδιωξε ο Μέγερι και η ευκαιρία που πήγε να δημιουργηθεί με τον Τζιμπούρ.

Αυτά στα πρώτα λεπτά γιατί στη συνέχεια ο ρυθμός επανήλθε στα του πρώτου ημιχρόνου επίπεδα. Οι δύο ομάδες μοιράζονταν την κατοχή, έψαχναν τους κενούς χώρους κυρίως με βαθιές μπαλιές και ουσιαστικά περίμεναν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ολα αυτά με έναν αγωνιστικό χώρο να θυμίζει το... Dancing on Ice και τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν σιγά-σιγά κούραση λόγω του κρύου.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα για τον Ολυμπιακό αυξανόταν, αφού ο Μπερντίεφ ανέβαζε τους ακραίους του σε κάθε επίθεση της Ρούμπιν με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλοί παίκτες μπροστά και να βραχυκυκλώνουν τους Πειραιώτες που μέχρι το 70' ανάλωσαν τον μεγαλύτερο χρόνο τους στην άμυνα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Βαλβέρδε έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τοροσίδη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φουστέρ.

Το τέρμα που έβαζε τις βάσεις για μια μεγάλη πρόκριση απειλήθηκε δύο λεπτά αργότερα. Το κακό ήταν διπλό για τον Ολυμπιακό, αφού η Ρούμπιν κέρδισε πέναλτι, ενώ ο Βαλβέρδε έχασε τον Μέγερι που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το θετικό, όμως, ήταν η απόκρουση του πέναλτι από τον Ρόι Κάρολ, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση και το πρώτο του... άγγιγμα, κράτησε όρθιους τους πρωταθλητές Ελλάδας και συνάμα κράτησε το υπερπολύτιμο 0-1.

Αν και με παίκτη παραπάνω η Ρούμπιν δεν μπόρεσε να συνέλθει από το γκολ των "ερυθρολεύκων", δεν προκάλεσε ρήγματα και ο Ολυμπιακός με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό κράτησε το πολύτιμο τέρμα του Φουστέρ και ουσιαστικά βρίσκεται από τώρα στους "16" του Europa League.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως ακριβώς στα περισσότερα εφετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε κυρίως λόγω καιρού πήρε μία νίκη που θα τη θυμάται για καιρό ο Κάρολ. Ο Βορειοιρλανδός μπήκε... για να κρατήσει το γκολ του Φουστέρ και τα κατάφερε.

Ο αδύναμος κρίκος:

Κανένα από τα λεγόμενα ατού της Ρούμπιν δεν φάνηκε. Το μοναδικό πλεονέκτημα που κράτησε η Ρούμπιν ήταν ο... παγωμένος καιρός.

MVP:

Φουστέρ ή Κάρολ; Διαλέγετε και παίρνετε. Η δική μας ζυγαριά πηγαίνει στον Κάρολ.

Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1 (VIDEOS)

Videos πριν από τη σέντρα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK