ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-2

Η ΑΕΚ ηττήθηκε ξανά από την Αντερλεχτ, στο ΟΑΚΑ, και συνεχίζει χωρίς βαθμό μετά από 5 αγώνες στη φάση των ομίλων του Europa League. Ο Ζιλέ τα γκολ των νικητών (2-1), ο Σιαλμάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Δείτε videos.

ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-2

Η εικόνα του αγώνα:

Με αρκετές ρεζέρβες στην ενδεκάδα της παρατάχθηκε η ΑΕΚ απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου προκειμένου να βγάλει ένα διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι. Μια ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ούτε σε φιλικό ήταν φυσικό να ψάχνει τα πατήματά της στα πρώτα λεπτά κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Άντερλεχτ ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4΄λεπτό με τον Ζιλέ.

Το φάσμα της βαριάς ήττα άρχισε να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ υποχρεώνοντας τους “κιτρινόμαυρους” να ανεβάσουν ρυθμούς. Έτσι σε μια αλληγορία της βελγικής άμυνας στο 19΄ ο Σιαλμάς με εξαιρετική κίνηση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το ξέσπασμα της ΑΕΚ ωστόσο δεν είχε διάρκεια ούτε συνέχεια με αποτέλεσμα ακόμη ένα τραγικό λάθος της “κιτρινόμαυρης” άμυνα να κοστίσει το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ζιλέ που ξανάδωσε το προβάδισμα στους Βέλγους.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα παρά την καλύτερη εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ μετά το 60΄ και τις σπουδαίες ευκαιρίας που είχε η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μέσα σε δυο λεπτά στο 66΄και το 67΄με τους Σιαλμά και Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος, που με την είσοδό του ανέβασε όλη την απόδοση των "κιτρινόμαυρων", "κλώτσησε"ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 80΄με τον Προτό να λέει οχι στο σουτ που επιχείρησε ενώ το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό δοκάρι του νεαρού Φερνάντο που προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κωνσταντόπουλου με τακουνάκι.

Το κλειδί του αγώνα:

Το κακό πρώτο ημίχρονο κόστισε στην ΑΕΚ ένα καλύτερο σκορ που όπως έδειξε με την εμφάνισή της στο 2ο θα μπορούσε να πετύχει

Ο MVP:

Δυο υπερπολύτιμα τέρματα για την ομάδα του πέτυχε ο Ζιλέ και της χάρισε τη νίκη που την διατήρησε πρώτη στη βαθμολογία του Ομίλου

Ο αδύναμος κρίκος:

Η κακή λειτουργία της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ έδωσε την δυνατότητα στους επιθετικούς της Άντερλεχτ να φτάνουν πολύ εύκολα σε θέση βολής

Κίτρινες κάρτες: Κοντοές, Λεονάρντο (ΑΕΚ), Ζιλέ (Άντερλεχτ)

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Χέλγκασον (46΄Βάργκας - 61΄Λεονάρντο), Μανωλάς, Εγγλέζου, Κάλα, Μάκος, Γκερέιρο, Μπερνς (46' Μπέλεκ), Κλωναρίδης, Σιαλμάς.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Σαφαρί (54' Οντόι), Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Κουγιάτ Μάρετσεκ(70΄Φερνάντο), Κλιέσταν, Ζιλέ, Γιοβάνοβιτς, Κανού, Σουάρες (84΄Ντε Σουτέρ).

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK