Η winner νοοτροπία του Μαρίνου!

Οι τρομερές ατάκες του… ατρόμητου Ουζουνίδη, η πίστη του για έναν πολύ ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό που είναι το φαβορί στο πρώτο παιχνίδι της Πέμπτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και σιγουριά του πως οι "πράσινοι" δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό κόντρα στους Βάσκους. Το Contra.gr αναλύει τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ouzounidis EUROKINISSI SPORTS

Τρομερή αυτοπεποίθηση και εντυπωσιακή νοοτροπία νικητή έβγαλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (16/8) πριν από τον πρώτο αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έβγαλε όχι μία και δύο, αλλά τουλάχιστον 6-7 «μεγάλες» ατάκες, δείχνοντας τεράστια πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του, αλλά και στις πιθανότητες που έχει το «τριφύλλι», για να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στους Βάσκους, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη (17/8) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι ατάκες «δυναμίτη» που έριξε στη συνέντευξη Τύπου, θυμίζοντας… Παναθηναϊκό από το παρελθόν.

Θα θέλατε να είχατε τον Τσάβες αύριο στην αποστολή;

«Είμαι ευχαριστημένος από αυτούς που έχω. Αν προλάβουμε και τον δηλώσουμε για να τον έχουμε στο άλλο παιχνίδι, θα είναι ακόμα μια επιλογή για εμάς. Ξέρετε πάντα πως λειτουργώ, με ενδιαφέρουν πάντα οι ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου».

Τον Γιόχανσον τον έχετε στη διάθεσή σας, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Όχι για αύριο. Δουλεύει καλά, ανταποκρίνεται καλά. Ήδη έχει αρχίσει σε κομμάτια της προπόνησης με μπάλα. Για το αυριανό παιχνίδιδεν είναι έτοιμος, για το επαναληπτικό ίσως».

Στο πρόσφατα φιλικό η ομάδα είχε μια απώλεια, του Κουλιμπαλί. Πως σκέφτεστε να τον αντικαταστήσετε;

«Έχουμε παίκτες. Είναι ο Κολοβέτσιος, είναι ο Νούνο (σ.σ. Ρέις). Θα δούμε ως αύριο ποιον θα αποφασίσω. Ειμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο παιδιά που θα επιλέξω. Για εμένα έχει σημασία να μην κολλήσουμε σε ονόματα παικτών, έχει σημασία να μπούμε μέσα με αυτοπεποίθηση και θέληση. Έχω πει πως συνολικά είναι φαβορί η Μπιλμπάο, αλλά αύριο δεν θα είναι φαβορί η Μπιλμπάο.Παίζουμε στο σπίτι μας, παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Στο αυριανό παιχνίδι η Μπιλμπάο δεν είναι το φαβορί…».

Όλοι λέμε πως σε αυτό το ζευγάρι φαβορί είναι η Μπιλμπάο. Διαχρονικά σας απασχολεί το γεγονός ότιο Παναθηναϊκός δεν έχει περάσει ισπανική ομάδα;

«Όχι δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κιόλας. Δεν πρέπει να αλλάξει αυτό; Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Και με την Γκαμπάλα είχαμε αποκλειστεί, αυτό τι σημαίνει; Πως δεν είχαμε ελπίδες. Δεν με απασχολεί αυτή η διαδικασία. Οι Ισπανικές ομάδες είναι ιδιαίτερες αλλά η Μπιλμπάο είναι διαφορετική. Έχει περισσότερη ισορροπία και στην άμυνα, λόγω των Βάσκων έχει περισσότερη συνοχή και όπως όλες οι ομάδες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους έτσι κι η Μπιλμπάο. Είναι πολύ διαφορετική όταν παίζει στο σπίτι της κι όταν παίζει εκτός. Όπως είπα, αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε στο γήπεδο χωρίς φόβο, να κάνουμε το παιχνίδι μας με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα κι αγωνιστικά και ψυχολογικά, πως εισπράττετε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια;

«Όλοι τον περιμένουν αυτόν τον αγώνα. Ο κόσμος, εμείς, οι παίκτες. Όλοι το περιμένουν. Σας το είπα και με την κλήρωση, είναι έναπολύ ωραίο παιχνίδι. Πολύ ωραία κλήρωση, είναι από τα παιχνίδια που θες να παίξεις και να συμμετέχεις. Σίγουρα αύριο θα είναι κάποιοι ευχαριστημένοι που θα παίξουν και κάποιοι όχι. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δείτε τον «Γκίγιε» εδώ δίπλα μου, φαίνεται και στα μάτια των παικτών μου αν το περιμένουν ή όχι».

Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί, έχει τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια. Εσείς πως το εισπράττετε αυτό το κομβικό σημείο τα τελευταία χρόνια;

«Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ ότι θα αποκλειστούμε. Με ενδιαφέρει να δουλέψουμε όσο το δυνατό καλύτερα για να περάσουμε. Ο περίγυρος μπορει να το βλέπει διαφορετικά, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Γενικά είμαι αισιόδοξος όμως, σας είπα ότι φαβορί είναι η Μπιλμπάο αλλά κι ο Παναθηναϊκός πόσες φορές αποκλείστηκε από χειρότερες ομάδες; Αν είναι έτσι να μην παίζουμε καν σε αυτές τις διοργανώσεις. Υπάρχουν τα φαβορί κι υπάρχουν και τα αουτσάιντερ. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να διεκδικήσουμε τις δικές μας πιθανότητες».

Είπατε πως θα προσπαθήσετε να περιορίσετε τα πλεονεκτήματα της Μπιλμπάο, ποια είναι αυτά και ποιες οι αδυναμίες;

«Πλεονέκτημα είναι η συνοχή που έχει σαν ομάδα, είναι πιεστική όταν χάνουν τη μπάλα, είναι δυνατή στις στατικές φάσεις. Ως αδυναμία μπορεί να εκληφθεί πως αν ξεφύγεις από την πρώτη πίεση μπορεί να τους βρεις ανοικτούς. Τις αδυναμίες δεν μπορούμε να τις λέμε κι όλες όπως καταλαβαίνετε. Αυτό βέβαιασυμβαίνειμε όλες τις ομάδες κι εμείς έχουμε δυνατά σημεία και αδυναμίες. Έτσιγίνεται και με τη Μπιλμπάο. Το θέμα είναι το πώς εμεις θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αδυναμίες».

Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό;

«Να παίξουμε πολύ καλά…».

Οι δυο ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες γιατί είναι αρχή της σεζόν. Αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό;

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό πάντα είναι κακό για το φαβορί θα έλεγα.»

Στο πρώτο παιχνίδι με την Γκαμπάλα είχατεζητήσει 100% συγκέντρωση στο μυαλό καιλιγότερο στα πόδια. Τώρα αλλάζει αυτό σε αυτό το ματς;

«Τώρα δεν χρειάζεται να το πω. Είναι τέτοιος ο αντίπαλος που οι ποδοσφαιριστές το καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Αυτές οι ομάδες θα σε τιμωρήσουν αν δεν είσαι συγκεντρωμένος».

Προτίθεστε να αλλάξετε κάτι στο πλάνο σας και να παρουσιάσετε μια πιο αμυντική ομάδα;

«Θα είναι μεγάλο λάθος αυτό. Σας είπα πως ο αντίπαλος είναι μια ομάδα που σκοράρει από στημένα και πρέπει να είμαστε μακριά από την περιοχή μας, ενώ πιέζουν καλά στο επιθετικό μισό, άρα δεν πρέπει να είμαστε πολύ πίσω. δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Σας έχω πει από πέρσι πως είμαστε μια ομάδα που θέλει να έχει το δικό της στιλ με τα καλά και τα άσχημα, έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω πως η Μπιλμπάο είναι μια ομάδα που πρέπει να την πιέσεις. Η Ντιναμό Βουκουρεστίου τους σεβάστηκε παραπάνω από ότι πρέπει. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει κι αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος και μας κερδίσει θα του δώσουμε το χέρι και θα πούμε μπράβο. Εμείς όμως πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό για να τα καταφέρουμε».

Η Αθλέτικ είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να κυριαρχεί, αλλά τι νομίζετε πως θα αντιμετωπίσει και σε τι ατμόσφαιρα θα παίξει αύριο;

«Είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια σε αυτά που συνηθίζουν αυτές οι ομάδες να παίζουν στα πρωταθλήματα τους. Εμείς δεν είμαστε ισπανική ομάδα, όμως κι εμάς μας αρέσει να παίζουμε. Είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ και δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί στο γήπεδο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι αύριο κι ο καλύτερος ας κερδίσει. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι κι από τις δυο ομάδες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK