Το προφίλ της Λάτσιο

Ψάχνοντας αγωνιστική ταυτότητα με καινούργιο, άσημο προπονητή, η Λάτσιο θα στηριχθεί κυρίως σε κάποια ονόματα του ρόστερ της, αλλά και στο δικό της όνομα.

Το προφίλ της Λάτσιο

Το προφίλ

Η πολυτάραχη εποχή Έντι Ρέια στη Λάτσιο έλαβε τέλος. Η εποχή του... άγνωστου άρχισε. Οι Ιταλοί "αυτοκτόνησαν" την περσινή χρονιά, χάνοντας την 3η θέση που οδηγεί στο Champions League μέσα από τα χέρια τους και δίχως τον πακτωλό χρημάτων που προσέφερε η UEFA, έπρεπε να προβεί σε αλλαγές. Αυτή του προπονητή, ως είθισται σύμφωνα με το νόμο του κάλτσιο, είναι η πρώτη που οφείλει να γίνει, με το Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς από τη Σιόν να καλείται να αναλάβει τη δυσκολότερη αποστολή στη διόλου διακεκριμένη καριέρα του.

Το κλίμα ανησυχίας στις τάξεις των φιλάθλων διατηρείται από πέρυσι, αφού ο Κλαούντιο Λοτίτο δεν άνοιξε τα ταμεία του συλλόγου για να φέρει σπουδαίους ή πολλούς παίκτες. Οι Μικαέλ Σιανί κι Έντερσον από τη Γαλλία αποτελούν την ουσιαστική μεταγραφή, αφού ο Αντόνιο Καντρέβα από δανεικός έγινε μόνιμος το φετινό καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου, η φετινή Λάτσιο θα διαφοροποιηθεί από την περσινή σχεδόν αποκλειστικά εξαιτίας των επιλογών του 49χρονου Βόσνιου προπονητή, ο οποίος τη φετινή σεζόν θα προσπαθήσει να δώσει -επιτέλους- μία αγωνιστική ταυτότητα στο σύλλογο, κάτι που έλλειψε από την περσινή σεζόν. Τα 4-2-3-1 και 4-3-3 είναι τα σχήματα που δουλεύει και που στα (ουχί αξιόμαχα) φιλικά προετοιμασίας δούλεψαν αρκούντως ικανοποιητικά. Όσο για τις πρώτες επίσημες αποστολή για το 2012-2013, ο ηγέτης Ερνάνες "τσίμπησε" τους βαθμούς της νίκης στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα (1-0), ενώ στο Europa League, οι 2 νίκες επί της αδύναμης Μούρα ήταν άνευ ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Τι να προσέξει ο Παναθηναϊκός

Το εάν τα καταφέρει ή όχι ο Πέτκοβιτς στο αγωνιστικό λίφτινγκ που θα επιχειρήσει με τη Λάτσιο, θα κριθεί εν καιρώ. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα τούτη τη στιγμή. Ούτε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του, ούτε με ποιο τρόπο πρέπει να επιτεθεί, αφού ακόμα η Λάτσιο αναζητά ταυτότητα. Η μοναδική σταθερά είναι η ικανότητα κάποιων παικτών που ηγήθηκαν του συνόλου και την περσινή σεζόν.

Προεξάρχοντος του διεθνή Βραζιλιάνου δημιουργικού μέσου Ερνάνες, η Λάτσιο διαθέτει μία ικανοποιητική επιθετική γραμμή. Ο Μίροσλαβ Κλόζε πέρυσι αποτέλεσε τον άνθρωπο-γκολ της ομάδας (κι εκτόπίσε τον Τζιμπρίλ Σισέ, πρώτα από τη θέση του φορ και ακολούθως από το ρόστερ της ομάδας), ενώ ο Μάουρο Σάρατε (επέστρεψε από το δανεισμό στην Ίντερ και δίχως τον Ρέια θα επανέλθει η όρεξή του για ποδόσφαιρο), ο Λίμπορ Κόζακ, ο Καντρέβα, ο Σέρτζιο Φλόκαρι, ο Τζιουζέπε Σκούλι και ο Τομάσο Ρόκι υπόσχονται πληθώρα εναλλακτικών στην αναζήτηση του γκολ.

Το κομβικό σημείο, όμως, θα είναι η μεσαία γραμμή. Εάν αποκλειστούν οι μπαλιές του Έντερσον και του Στεφάνο Μάουρι προς τον Ερνάντες, τότε η αποκοπή κέντρου κι επίθεσης θα φέρει μόνο καλά αποτελέσματα για τους "πράσινους", εφόσον τα ακραία μπακ της Λάτσιο δεν βοηθούν στην ανάπτυξη.

Το προφίλ της Λάτσιο

Οι μεταγραφές

Πήρε: Μικαέλ Σιανί (Μπορντό, 2.500.000€, Γαλλία, 28, Α), Έντερσον (Λιόν, ελεύθερος, Βραζιλία, 26, Μ), Αλέσιο Λουτσιάνι (Λουμετσάνε, μεταγραφή, Ιταλία, 22, Α), Αντόνιο Τσινέλι (Σασουόλο, μεταγραφή, Ιταλία, 22, Μ), Αλεσάντρο ντι Μάριο (Απρίλια, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 20, Ε), Πασκουάλε Φότζια (Σαμπντόρια, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 29, Μ), Σέρτζιο Φλόκαρι (Πάρμα, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 30, Ε), Ετόρρε Μεντιτσίνο (Ταράντα, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 22, Ε), Μανουέλ Ρίτσι (Αβελίνο, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 22, Μ), Χουάν Πάμπλο Καρίτσο (Κατάνια, επιστροφή από δανεισμό, Αργεντινή, 28, Τ), Λουίς Πέδρο Καβάντα (Μπάρι, επιστροφή από δανεισμό, Βέλγιο, 21, Α), Μάουρο Σάρατε (Ίντερ, επιστροφή από δανεισμό, Αργεντινή, 25, Ε), Τζιουζέπε Σκούλι (Τζένοα, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 31, Ε), Τομάσο Τσεκαρέλι (Γιούβε Στάμπια, επιστροφή από δανεισμό, Ιταλία, 20, Ε)

Έδωσε: Ενρίκο Τζάμπα (Σαλερνιτάνα, δανεισμός, Ιταλία, 20, Μ), Χαβιέρ Γαρίδο (Νόργουιτς, δανεισμός, Ισπανία, 27, Α), Αλεσάντρο Τουΐα (Σαλερνιτάνα, δανεισμός, Ιταλία, 22, Α), Στέφεν Μακίνουα (ελεύθερος, Νιγηρία, 28, Μ), Φεντερίκο Κιρίκο (ελεύθερος, Ιταλία, 23, Α), Ιβάν Αρτίπολι (ελεύθερος, Ιταλία, 26, Α)

Το ρόστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK