Το προφίλ της Μάριμπορ

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας και ομάδα του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Μάριμπορ, αποτελεί το 'γρίφο" στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League.

Το προφίλ της Μάριμπορ

Το προφίλ

Αποτελεί την κυρίαρχο στο σλοβένικο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και παραμένει η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας που έχει φτάσει σε ομίλους του Champions League. Ο αποκλεισμός της Μούρα από τα Λάτσιο στα πλέι οφ του Europa League θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα οικονιμικά της και θα κάνει τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, να τριβει τα χέρια του, ως αθλητικός διευθυντής της ομάδας από το 2007. Μαζί με τον προπονητή 44χρονο Σλοβένο προπονητή Ντάρκο Μίλανιτς έχουν αναβαθμίσει το σύλλογο την τελευταία 5ετία και ήδη φέτος, έχουν χαράξει δρόμο για... μία από τα ίδια.

Μετά από 7 αγώνες, η Μάριμπορ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Σλοβενίας με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, εκ των οποίων η τελευταία στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Ολίμπια εκτός έδρας (0-0). Στην Ευρώπη τα πράγματα ξεκίνησαν από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και μετά από 4 νίκες κόντρα σε Ζελιέζνιτσαρ και Ντουντελάνζ, ήρθε η απότομη προσγείωση με 2 ήττες από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η αλλαγή πλεύσης στις διοργανώσεις της UEFA.

Παρ' όλα αυτά, η σεζόν άρχισε με την κατάκτηση ενός τροπαίου, του 4ου σερί σούπερ καπ (2-1 την Ολίμπια) και ο ενθουσιασμός διατηρήθηκε για την 2η παρουσία των "βιολετί" σε φάση ομίλων του Europa League. Στις τάξεις των φιλάθλων τα πράγματα, πάντως, είναι διαφορετικά, αφού ο σύλλογος πασχίζει να γεμίσει το συνήθως μισοάδειο "Λιούντσκι" των 13.000 θέσεων.

Τι να προσέξει ο Παναθηναϊκός

Η δύναμη της Μάριμπορ βρίσκεται στην επίθεση, με τον Σκοπιανό Αγκίμ Ιμπραΐμί ως αριστερό εξτρέμ και το Βραζιλιάνο αρχηγό Μάρκος Ταβάρες και τον Σλοβένο φορ Ρόμπερτ Μπέριτς στη γραμμή κρούσης. Το 4-4-2 του Μίλανιτς δεν αλλάζει στα δύσκολα παιχνίδια (παρά μόνο μετατρέπεται σε 4-4-1-1), σχήμα που λογικά θα εφαρμόσει ο Μίλανιτς και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι "πράσινοι", μαθημένοι σε ευρωπαϊκές συμμετοχές, θα πρέπει να επικεντρωθούν στο άγνωστο που αποπνέει αυτή η ομάδα, η οποία δίχως αστέρια, στηρίζεται στο σύνολο, στην ενότητα και την ομοιογένεια (η συντριπτική πλειοψηφία του ρόστερ είναι Σλοβένοι).

Το προφίλ της Μάριμπορ

Οι μεταγραφές

Πήρε: Νίκολα Κόμαζετς (Πετρολούλ Πλοιέστι, ελεύθερος, Σερβία, 24, Ε), Μίτια Ρέσεκ (Χέρενφεν, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 21, Α), Μάτιτς Τσέρνιτς (Ντραβίνια Κοστρόι, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 20, Μ), Άλεν Πλόι (Αλούμινι Κιντρίτσεβο, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 20, Ε), Τιμοτέι Ντόντλεκ (Μούρα, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 22, Μ), Ράικο Ρεπ (Μούρα, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 22, Μ), Ματίαζ Κεκ (Ντραβίνια Κοστρόι, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 21, Α)

Έδωσε: Ετιέν Βελικόνια (Κάρντιφ, 2.000.000€, Σλοβενία, 23, Μ), Αλές Μαγέρ (Μούρα, δανεισμός, Σλοβενία, 22, Α), Ντάλιμπορ Βόλας (Σέριφ Τίρασπολ, επιστροφή από δανεισμό, Σλοβενία, 25, Μ)

Το ρόστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK