Το προφίλ της Τότεναμ

Σε μεταβατικό στάδιο η επικεφαλής του γκρουπ του Παναθηναϊκού στο Europa League, Τότεναμ, με νέο προπονητή και νέο κορμό στην ενδεκάδα, αλλά πάντα ικανή για το καλύτερο.

Το προφίλ της Τότεναμ

Το προφίλ

Αποτελεί "αίνιγμα" για κάθε λάτρη της Premier League. Μετά το Χάρι Ρέντναπ, τι; Μετά τους Λούκα Μόντριτς, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ και Λέντλεϊ Κινγκ, τι; Η ομάδα που μπήκε "σφήνα" στο πάλαι ποτέ Big 4 της Αγγλίας το 209 και δίχως τα πλούτη της Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στην τετράδα πέρυσι, βρίσκεται στη 2η τη τάξει διοργάνωση της UEFA λόγω μιας παράδοξης καραμπόλας που έφερε την Τσέλσι νικήτρια του Champions League. Το 4ο "εισιτήριο" της χώρας πήγε αναγκαστικά στην κάτοχο του τροπαίου κι η Τότεναμ υποβιβάστηκε εξωαγωνιστικά.

Η φετινή σεζόν των "πετεινών" θα ήταν μεταβατική, σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνίζονταν. Ο Ρέντναπ θα έφευγε είτε για να αναλάβει την εθνική Αγγλίας, είτε επειδή δεν είχε κάτι άλλο να πάρει και να δώσει στο σύλλογο, ενώ ακόμα και το status quo που απέκτησαν οι Λονδρέζοι τον τελευταίο καιρό δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει ικανοποιημένους όλους τους "αστέρες" που υπάρχουν. Το σίριαλ Μόντριτς έληξε μετά από 2 χρόνια και 30.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Βίλας Μπόας να καλείται να ανασυντάξει το ρόστερ και να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο, ικανοποιώντας, όμως, τις παλιές απαιτήσεις των φίλων της Τότεναμ.

Το έργο του θα είναι πολυσύνθετο, αφού με έναν καινούργιο παίκτη ενδεκάδας σε 3 καίριες θέσεις, πρέπει να βρει τη λύση στην εξίσωση που απέτυχε πέρυσι στην Τσέλσι. Ο στόπερ Γιαν Βέρτονγκεν, ο μέσος Μούσα Ντέμπελε, ο δημιουργός Γκίλφι Σίγκουρντσον και ο φορ Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (που από δανεικός έγινε μόνιμος) θα πρέπει να αφομιώσουν το 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού, με τον ίδιο τρόπο που εκείνος οφείλει να συνταχθεί με όλους τους παίκτες, παλιούς και νέους, του συλλόγου, κάτι που δεν έπραξε σε μία άλλη γειτονιά του Λονδίνου πριν μερικούς μήνες. Προς το παρόν, η ήττα από τη Νιούκαστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" κι η ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" μαρτυρούν πως η ομάδα θέλει δουλειά για να φτάσει στα περσινά στάνταρ.

Τι να προσέξει ο Παναθηναϊκός

Οι Σίγκουρντσον και Ντεμπέλε διαθέτουν το ταλέντο και την ικανότητα για σπουδαία πράγματα σε συλλόγους που κυνηγούν ταπεινότερους στόχους. Εάν διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απόδοσης και στην Τότεναμ, συνεπικουρούμενοι από Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Λένον στα άκρα και Αντεμπαγιόρ στην κορυφή, τότε η επιθετική λειτουργία της Τότεναμ είναι ικανή να "σμπαραλιάσει" οποιαδήποτε άμυνα στην καλή μέρα της.

Το πρόβλημα έγκειται στο ανύπαρκτο βάθος πάγκου (μόλις 2 επιθετικοί) και στην έλλειψη ικανότητας στο κέντρο της άμυνας. Ο Βέρτονγκεν μαζί με τον 35χρονο Γουιλιάμ Γκαλάς δεν αποτελούν απροσπέλαστο τείχος, ο Γιουνές Καμπούλ θα χάσει το πρώτο μισό της σεζόν και ο Άγγλος πρώην διεθνής Μάικλ Ντόσον ήταν ο 5ος στόπερ (κατά Βίλας Μπόας) και υπό παραχώρηση, μέχρι να τραυματιστεί ο Γάλλος συμπαίκτης του. Σε συνδυασμό με τον 41χρονο τερματοφύλακα Μπραντ Φρίντελ και τις τάσεις... αψήφησης της άμυνας από τα μπακ (Μπενουά Ασού Εκοτό κι ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του 2011-2012 στην Premier League, Κάιλ Γουόκερ), θα παραστούν ευκαιρίες για γκολ στους "πράσινους".

Το προφίλ της Τότεναμ

Οι μεταγραφές

Πήρε: Μουσά Ντεμπέλε (Φούλαμ, 19.000.000€, Βέλγιο, 24, Μ), Γιαν Βέρτονγκεν (Άγιαξ, 12.500.000€, Βέλγιο, 25, Α), Γκίλφι Σίγκουρντσον (Χόφενχαϊμ, 10.000.000€, Ισλανδία, 22, Μ)

Έδωσε: Ντέιβιντ Μπάτον (Τσάρλτον, 630.000€, Αγγλία, 23, Τ), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης, 30.000.000€, Κροατία, 26, Μ), Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Νόργουιτς, 3.000.000€, Καμερούν, 25, Α), Λουί Σαχά (Έβερτον, επιστροφή από δανεισμό, Γαλλία, 33, Ε), Ράιαντ Φρέντερικς (Μπρέντφορντ, δανεισμός, Αγγλία, 19, Μ), Στίβεν Πίενααρ (Έβερτον, 5.750.000€, Νότια Αφρική, 30, Μ). Λέντλεϊ Κινγκ (αποσύρθηκε, Αγγλία, 31, Α), Μπεν Άλνγουικ (Μπάρνσλεϊ, ελεύθερος, Αγγλία, 25, Τ), Νίκο Κράνιτσαρ (Ντιναμό Κιέβου, 7.000.000€, Κροατία, 27, Μ), Ράιαν Νέλσεν (ΚΠΡ, ελεύθερος, Νέα Ζηλανδία, 34, Α), Μπονγκανί Κουμαλό (ΠΑΟΚ, δανεισμός, Νότια Αφρική, 25, Α)

Το ρόστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK