Λίνφιλντ - Ξάνθη 1-2 (παρ.)

Νικώντας για πρώτη φορά στη σύντομη ευρωπαϊκή της ιστορία, η Ξάνθη κατάφερε να περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2-1 επί της Λίνφιλντ στην παράταση ήρθε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Φλίσκα στο 45', με δύο γκολ του Μαρσελίνιο. Επόμενος αντίπαλος της ακριτικής ομάδας η Σταντάρ Λιέγης.

Λίνφιλντ - Ξάνθη 1-2 (παρ.)

Θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην προκριθεί επί της συγκεκριμένης ομάδας η Ξάνθη. Καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα οι ακρίτες έδειξαν ότι σαν σύνολο δεν είχαν καμία σχέση με τη Λίνφιλντ η οποία προσπαθούσε συνεχώς να αμυνθεί χωρίς να έχει καμία διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια της.

Στο πρώτο ημίχρονο η τριάδα των Μαρσελίνιο, Μάνταλου και Μαρίν δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων η οποία δεν άργησε να κάνει το λάθος. Σε ένα από αυτά ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε στην κλειστή γωνία τον Τάφεϊ (27') και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση.

Η κουτή αποβολή του Φλίσκα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (για ομολογουμένως σκληρό μαρκάρισμα πολύ μακριά όμως από την εστία του Κυριακίδη) δυσκόλεψε το έργο των ακριτών και ανάγκασε τον Νίκο Καραγεωργίου να επιλέξει μία πολύ συντηρητική τακτική για να μην κινδυνεύσει η ομάδα του.

Μοιραία η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση στο 9ο λεπτό της οποίας η Λίνφιλντ, χωρίς να έχει απειλήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το σουτ του Γκολτ. Ευτυχώς όμως και παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι παίκτες της ελληνικής ομάδα δεν πανικοβλήθηκαν. Έβαλαν την μπάλα κάτω, πίεσαν και μόλις έξι λεπτά αργότερα, ο Μαρσελίνιο (και πάλι) πέτυχε το γκολ της πρόκρισης με ένα πολύ έξυπνο σουτ.

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχουρί).

To live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK