Πέρασε πρώτη η Λίβερπουλ, νίκες για Ατλέτικο και Ίντερ

Το ωραίο γκολ του Στιούαρτ Ντάουνινγκ χάρισε στη Λίβερπουλ τη νίκη επί της Άνζι που την έφερε στην κορυφή του 1ου ομίλου. Το απόλυτο για Ατλέτικο, Λιόν και Ντνιέπρ, πέρασε από το ΓΣΠ η Φενέρμπαχτσε. Όλα τα ματς.

Πέρασε πρώτη η Λίβερπουλ, νίκες για Ατλέτικο και Ίντερ

1ος όμιλος

Η Λίβερπουλ δεν... συγκινήθηκε από την αξιόλογη κίνηση της αποστολής της Άνζι να αποτίσει φόρο τιμής στα 96 θύματα της τραγωδίας του "Χίλσμπορο" και επιβλήθηκε 1-0 της πρωτοπόρου του ρωσικού πρωταθλήματος, παίρνοντας την πρωτοπορία στον όμιλο. Το τέρμα προήλθε από έναν ανέλπιστο σκόρερ, τον Στούαρτ Ντάουνινγκ, ο οποίος ακόμα δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα με τους "κόκκινους", αλλά έφτασε τα 2 ευρωπαϊκά γκολ φέτος. Η παρουσία του Σαμουέλ Ετό δεν τρόμαξε τους γηπεδούχους, που περιόρισαν επαρκώς τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του κόσμου και ουσιαστικά εξουδετέρωσαν τη μοναδική απειλή των φιλοξενουμένων, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη, παρά τις αλλαγές του Μπρένταν Ρότζερς στη βασική ενδεκάδα.

Το χατ τρικ του πρώην επιθετικού του Άρη, Ραούλ Μπομπαντίγια, απέναντι στην Ουντινέζε, έβαλε ξανά τη Γιουνγκ Μπόις στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Ελβετοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στους Ιταλούς, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και δεν προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, μέχρι ο Αντρέα Κόντα μειώσει σε 2-1 στο 74ο λεπτό. Ο Αργεντινός επιθετικός, όμως, έδωσε τη λύση για τους γηπεδούχους από το σημείο του πέναλτι και συνάμα την πρώτη νίκη στον όμιλο.

2ος όμιλος

Η απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο από την αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν επηρέασε τους κατόχους του τίτλου, που έφτασαν στην 3η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, μετά το 2-1 επί της Ακαδέμικα στο "Βιθέντε Καλδερόν". Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όχι τις ευκαιρίες, αφού οι Πορτογάλοι κλείστηκαν αποτελεσματικά στην περιοχή τους και απέτρεψαν κάθε κίνδυνο από τον Ντιέγο Κόστα. Στο 2ο μέρος, όμως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυ,α όπως κι ο Εμρέ Μπελόζογλου, με συνέπεια το τέρμα του Σαλίμ Σισέ στο 86' να είναι ως μη γενόμενο για τους κυπελλούχους Πορτογαλίας.

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έκανε η Πλζεν, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Χαποέλ Τελ Αβίν, εν τέλει όμως, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το "Μπλούμφιλντ". Οι Ισραηλινοί πήραν το προβάδισμα στο 19' με κεφαλιά του Μαμάν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκορντάν, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χόρβατ και πήραν τη νίκη με τον Ραϊτόραλ στο 55'. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ομάδα του Πάβελ Βρμπα, όταν ο Κουτάμπα αποβλήθηκε στο 64' για φάουλ στον Ντούρις.

3ος όμιλος

Η Γκλάντμπαχ δεν θάμπωσε με την εμφάνισή της κόντρα στη Μαρσέιγ, αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι εκμεταλλεύθηκε την έδρα της και ξαναμπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Τα "πουλάρια" άνοιξαν το σκορ στο 33' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντεμς και κλείδωσαν τη νίκη με φαλτσαριστό, μακρινό σουτ του Μλάπα στο 67'.

Η ΑΕΛ κοίταξε στα μάτια την ιδιαίτερα ενισχυμένη εφέτος Φενέρμπαχτσε, αλλά η αστοχία των παικτών της και, κυρίως, ο Βολκάν Ντεμιρέλ δεν της επέτρεψαν να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η τουρκική ομάδα, μάλιστα, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το ΓΣΠ χάρη στο γκολ του Κορκμάζ στο 72' (με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κριστιάν).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4ος όμιλος

Μοιρασμένο ήταν το ματς της Νιούκαστλ με την Μπριζ, ωστόσο συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τις "καρακάξες" να ξεπερνούν τα βελγικά εμπόδια (επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και την ομάδα του Λέεκενς να μην πανηγυρίζει ποτέ επί αγγλικού εδάφους (δύο ισοπαλίες-επτά ήττες). Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από τον Ομπερτάν.

Το πρώτο εφετινό εκτός έδρας γκολ ευρωπαϊκό γκολ της Μπορντό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη επί της Μαρίτιμο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και μετά από γύρισμα του Τρεμουλινάς, ο Γκουφράν με εναέριο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Γιρονδίνους, ενώ η πορτογαλική ομάδα ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα με σουτ του Ρομπέρζ, έπειτα από προσπάθεια του Ρούμπεν Φερέιρα στο δοκάρι.

5ος όμιλος

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για να κάμψει η Στεάουα την αντίσταση της Μόλντε και να αποσπαστεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Τσίριτσες άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό ανάποδο-ψαλίδι, ενώ στο 32' ο Ρουσέσκου έκανε το 2-0 με προβολή στην κλειστή γωνία του Σόντερμπεργκ. Η ρουμανική ομάδα, εξάλλου, είχε ένα δοκάρι με τον Λατοβλέβιτσι στο 3' και ένα χαμένο πέναλτι με τον Τανάσε στο 58'.

Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Στουτγκάρδη και Κοπεγχάγη σε ένα ματς με αρκετές φάσεις μπροστά μόνο από την εστία του Βίλαντ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, κέρδισαν αρκετά κόρνερ στο τελευταίο 20λεπτο και γενικότερα πίεσαν για το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην τελευταία θέση του ομίλου. Από την πλευρά τους οι Δανοί συνέχισαν την αρνητική παράδοση με τις γερμανικές ομάδες (τρεις ισοπαλίες - έξι ήττες), αλλά σήμερα κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι πρέπει να είναι.

6ος όμιλος

Η Ντνιέπρ αποτελεί την ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής στο Europa League, αφού μετά το 2-0 επί της Αϊντχόφεν και το παλικαρίσιο διπλό στη Στοκχόλμη, φιλοδώησε με τρία γκολ τη Νάπολι. Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Χουάντε Ράμος, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Φεντέσκι άνοιξε το σκορ. Τα απανωτά αμυντικά λάθη των "παρτενοπέι" χάρισαν ακόμη δύο γκολ στους γηπεδούχους (42' Ματέους, 64' Τζιουλιάνο), ενώ στον αντίποδα, ο Καβάνι είχε δοκάρι στο 57' και απλά μείωσε στο 75' (με πέναλτι).

Δέκα λεπτά μακριά από μία μεγάλη νίκη έμεινε η ΑΪΚ. Η Αϊντχόφεν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, αλλά η ομάδα της Στοκχόλμης προηγήθηκε τόσο στα δοκάρια (5' Γιόχανσον) όσο και στο σκορ (στο 61' ο Καρικάρι απέφυγε τον Τίτον, κάνοντας σε κενή εστία το 1-0), αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Λενς στο 80'. Μία ώρα νωρίτερα, ο Στρούτμαν είχε σημαδέψει το δοκάρι του Τούρινα. Σημειώνεται πως η PSV διατήρησε το αήττητο για 22 σερί εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς.

7ος όμιλος

Στην κορυφή του ομίλου διατηρήθηκε η Γκενκ μετά τη νίκη επί της Σπόρτινγκ. Από εκτέλεση κόρνερ προήλθαν και τα δύο της γκολ (25' Ντε Κελέρ, 88' Μπαρντά), ενώ οι Πορτογάλοι είχαν προηγηθεί με βολέ του Σχάαρς, επίσης μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Μαγική εικόνα αποτελεί η έκβαση της αναμέτρησης του "Σοστόι". Η Βασιλεία κυριάρχησε, αλλά η Βιντεότον είχε σύμμαχο την τύχη και σημείωσε τη δεύτερη νίκη της. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με αυτογκόλ του Σχαρ (πιέστηκε από τον Νίκολιτς και έκανε το λάθος), ενώ ο Κανέιρα έκανε το 2-0 στο 32'. Ο Σχαρ έβαλε το φιλοξενούμενο γκολ της παρηγοριάς στο 91'.

8ος όμιλος

Χωρίς να πείσει με την εμφάνισή της για πολλοστή φορά εφέτος, η Ίντερ βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Παρτιζάν και να αγκαλιάσει την πρόκριση. Οι "νερατζούρι" μπήκαν δυναμικά στο ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος (δοκάρι Μάρκοβιτς στο 22'). Όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα μοιραστούν το βαθμό ώσπου ο Παλάσιο με κεφαλιά στο 88' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση βρίσκεται και η Ρούμπιν Καζάν μετά την επαγγελματική νίκη της επί της Νέφτσι Μπακού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 16ο λεπτό με διαγώνιο πλασέ του Κασάεφ, έπειτα από έξυπνη μπαλιά του Καραντενίζ.

9ος όμιλος

Η Λιόν, ουσιαστικά, καπάρωσε από σήμερα το εισιτήριο της φάσης των "32" μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι "γκον" άνοιξαν το σκορ στο 54' με κεφαλιά του Λισάντρο, ενώ οι Βάσκοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Ιραόλα (δοκάρι στο 58'). Στο 78' ο Ιμπάι Γκόμεθ έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Μπριάν πήρε το... ριμπάουντ στη φάση του 85' (απόκρουση Ιραϊθόθ σε δυνατό σουτ του Φοφανά) και έγραψε το τελικό 2-1.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση έκανε η Σπάρτα Πράγας, καθώς επικράτησε άνετα της Χαποέλ Ιρονί Κιριάτ Σμονά. Το συγκρότημα του Λάβιτσκα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 10' είχαν ήδη βάλει δύο γκολ (7' Κρέιτσι, 10' Κάντλετς), ενώ στο 44' ο Σβέιντικ εξασφάλισε το τρίποντο. Το γκολ της παρηγοριάς για τους Ισραηλινούς μπήκε στο 76' από τον Αμπιχαζίρα. Σημειώνεται ότι η τσεχική ομάδα αγνοεί την ήττα στα τελευταία 10 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

11ος όμιλος

Σαν σίφουνας πέρασε από τη Βιέννη η Μπάγερ Λεβερκούζεν, εκμεταλλευόμενη το καλό της ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Οι "ασπιρίνες" άνοιξαν το σκορ στο 37' με κεφαλιά του Βόλσαϊντ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάστρο, διπλασίασαν τα τέρματά τους με γκολ του τελευταίου στο 56' και κλείδωσαν το τρίποντο επί της Ραπίντ με τον Μπελαραμπί στο 59'. Ο Κάστρο έγραψε το τελικό 4-0 στο 92'.

Η εκπληκτική ανατροπή της Μέταλιστ στο παγωμένο "Λέρκενταλ" τη διατήρησε στην κορυφή του 11ου ομίλου. Η Ρόζενμποργκ άνοιξε το σκορ στο 46' με τον Ελ Γιουνουσί, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αποδράσουν χάρη στα γκολ των Μάρλος (στο 81' με κοντινή προσπάθεια) και Κλέιτον (στο 89' με τρομερή εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα).

12ος όμιλος

Έχοντας στο αρχικό της σχήμα τους Φάνη Γκέκα και Νίκο Καράμπελα, η Λεβάντε επικράτησε 3-0 της Τβέντε και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε στο 63' από τον Άνχελ, ενώ ο δεύτερος "κιτρινίστηκε" στο 41' για φάουλ στον Τάντιτς. Η ισπανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 59' με πέναλτι του Μίτσελ και εξασφάλισε τη νίκη με τα γκολ του Ρίος (στο 78' και το 88').

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς επεφύλασσε η αναμέτρηση του Χέλσινγκμποργκ μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Ανόβερο. Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα μπήκε δυνατά στο ματς και άνπιξε το σκορ στο 12' με κεφαλιά του Ντιούφ, ενώ στο 61' είχε δοκάρι με τον Στιντλ. Ο Άλβαρο Σάντος ισοφάρισε στο 91', όμως, ο Για Κονάν είπε την τελευταία λέξη στο 93' και διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή του ομίλου.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Λίβερπουλ - Άνζι 1-0

(53' Ντάουνινγκ)

Γιουνγκ Μπόις - Ουντινέζε 3-1

(4', 71', 81' πέν. Μπομπαντίγια / 74' Κόντα)

2ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ακαδέμικα 2-1

(47' Ν. Κόστα, 68' Εμρέ / 85' Σισέ)

Χαποέλ Τελ Αβίβ - Πλζεν 1-2

(19' Μαμάν / 45+1' Χόρβατ, 55' Ραϊτόραλ)

3ος όμιλος

Γκλάντμπαχ - Μαρσέιγ 2-0

(33' πέν. Ντεμς, 67' Μλάπα)

ΑΕ Λεμεσού - Φενέρμπαχτσε 0-1

(72' Κορκμάζ)

4ος όμιλος

Νιούκαστλ - Κλαμπ Μπριζ 1-0

(48' Ομπερτάν)

Μαρίτιμο - Μπορντό 1-1

(36' Ρομπέρζ / 30' Γκουφράν)

5ος όμιλος

Στεάουα Βουκουρεστίου - Μόλντε 2-0

(30' Τσίριτσες, 32' Ρουσέσκου)

Στουτγκάρδη - Κοπεγχάγη 0-0

6ος όμιλος

Ντνιέπρ - Νάπολι 3-1

(2' Φεντέτσκι, 42' Ματέους, 64' Τζιουλιάνο / 75' πέν. Καβάνι)

Αϊντχόφεν - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-1

(80' Λενς / 61' Καρικάρι)

7ος όμιλος

Γκενκ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1

(25' Ντε Κελέρ, 88' Μπαρντά / 7' Σχάαρς)

Βιντεότον - Βασιλεία 2-1

(2' αυτ. Σχαρ, 32' Κανέιρα / 91' Σχαρ)

8ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν - Νέφτσι Μπακού 1-0

(16' Κασάεφ)

Ίντερ - Παρτιζάν 1-0

(88' Παλάσιο)

9ος όμιλος

Λιόν - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(54' Λισάντρο, 85' Μπριάν / 78' Ι. Γκόμεθ)

Σπάρτα Πράγας - Χαποέλ Ιρονί Κιριάτ Σμονά 3-1

(7' Κρέιτσι, 10' Κάντλετς, 44' Σβέιντικ / 76' Αμπιχαζίρα)

10oς όμιλος

Παναθηναϊκός - Λάτσιο 1-1

(90' Τοτσέ / 25' αυτ. Σεϊταρίδης)

Μάριμπορ - Τότεναμ 1-1

(42' Μπέριτς / 59' Σίγκουρτσον)

11ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-4

(37' Βόλσαϊντ, 56', 92' Κάστρο, 59' Μπελαραμπί)

Ρόζενμποργκ - Μέταλιστ 1-2

(46' Ελ Γιουνουσί / 81' Μάρλος, 89' Σ. Κλέιτον)

12ος όμιλος

Λεβάντε - Τβέντε 3-0

(59' πέν. Μίτσελ, 78', 88' Ρίος)

Χέλσινγκμποργκ - Ανόβερο 1-2

(91' Σάντος / 12' Ντιούφ, 93' Για Κονάν)

Διαβάστε ακόμη

Το μήνυμα φιλίας των Τουρκοκύπριων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK