Δεν απεργούν οι Δανοί ποδοσφαιριστές

Η Ένωση των Δανών ποδοσφαιριστών ήρθε σε συμφωνία με την εγχώρια λίγκα και ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου απεργία των παικτών ματαιώνεται και οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ (21 και 28 Αυγούστου) για τα πλέι οφ του Europa League θα διεξαχθούν κανονικά.

FC Midtjylland - Silkeborg, Superliga, MCH-Arena.: FCMs Morten Duncan Rasmussen reducerede til 1-2
FC Midtjylland - Silkeborg, Superliga, MCH-Arena.: FCMs Morten Duncan Rasmussen reducerede til 1-2 SCANPIX DENMARK

Την ύστατη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρήκαν σημείο τομής σχετικά με την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Μάρτιν Ρέτοβ, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "TV2", ανακοίνωσε τη συμφωνία.

"Ήταν μία έντονη, αλλά θετική και σε καλή ατμόσφαιρα συνάντηση. Είναι σημαντικό που καταλήξαμε σε συμφωνία και είμαστε όλοι χαρούμενοι, ειδικά όσοι θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι σπουδαίο για το ποδόσφαιρο της Δανίας που επιτρέπεται κάτι τέτοιο", δήλωσε αρχικά ο Ρέτοβ.

Η προθεσμία της λίγκας να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των ποδοσφαιριστών έληγε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (14/08), ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίστηκαν για περίπου δύο ώρες μετά από το πέρας της προθεσμίας.

"Τώρα μπορούμε να πάμε σπίτι να κοιμηθούμε", πρόσθεσε ο Ρέτοβ, ο οποίος απέφυγε να ανακοινώσει τον νικητή των διαπραγματεύσεων: "Είναι δύσκολο να σχολιάσω. Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της λίγκας, Κλάους Τόμσεν: "Διαπραγματευτήκαμε μία δύσκολη συμφωνία, αλλά έτσι διασφαλίσαμε το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον του ποδοσφαίρου της Δανίας. Οι προσεχείς ευρωπαϊκοί θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις εγχώριες διοργανώσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK