Μπενφίκα-Γιουβέντους 2-1

Η Μπενφίκα έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό του Europa League κατατροπώνοντας την Γιουβέντους (2-1). Οι "αετοί" προηγήθηκαν νωρίς, η Γηραιά Κυρία ισοφάρισε με γκολάρα του Τέβες και οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα με εξίσου θαυμάσιο γκολ του Λίμα. Την άλλη εβδομάδα η κρίσιμη ρεβάνς στο Τορίνο.

Μπενφίκα-Γιουβέντους 2-1

Εικόνα του αγώνα:

Κατά γράμμα ακολούθησαν οι παίκτες της Μπενφίκα τις οδηγίες του Ζόρζε Ζεζούς στο πρώτο 20λεπτο, αφού "εξαφάνισαν" τον Αντρέα Πίρλο και τους υπόλοιπους μέσους, ενώ μόλις στο 3ο λεπτό ο Εζέκιελ Γκαράι εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Λεονάρντο Μπονούτσι και με κεφαλιά σημείωσε το 2ο γρηγορότερο γκολ του εφετινού Europa League μετά από εκείνο του Κεϊτά Μπαλντέ επί της Λουντογκόρετς.

Με τη βοήθεια του δραστήριου Κάρλος Τέβες, η Γιουβέντους άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Αρτούρ δεν ένιωσε απειλή σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου παρά τα πολλά στημένα που εκτέλεσε ο Πίρλο.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, προκειμένου να αποφύγει την πρώτη της ήττα στην εφετινή διοργάνωση και αφού απείλησε με τον Πολ Πογκμπά (55'), ο Τέβες ισοφάρισε με μαγική ενέργεια στο 73ο λεπτό, πανηγυρίζοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ από τις 7 Απριλίου 2009.

Το μομέντουμ ανήκε στην Γιουβέντους, όμως, ο Ζεζούς έκανε κίνηση-ματ περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ιβάν Καβαλέιρο, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική προσποίηση και ο έτερος νεοεισελθών Λίμα κεραυνοβόλησε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, χαρίζοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Μπενφίκα.

Στα τελευταία λεπτά αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα της Λισαβόνας απέκτησε ένα μικρό αβαντάζ για την πρόκριση στον τελικό του Τορίνου.

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Πέρες, Γκόμες (82' Αμπρέου), Ροδρίγκο, Σουλεϊμάνι (61' Αλμέιδα), Καρντόσο (63' Λίμα).

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66' Τζιοβίνκο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK