Ο Ανέστης μαζί με πρώην "ερυθρόλευκο" στην 11άδα του Europa

Χρώμα... ελληνικό είχε η επιλογή από την UEFA της καλύτερης 11άδας για την τρίτη αγωνιστική του Europa League, καθώς ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν ήταν μόνος του.

Ο Ανέστης μαζί με πρώην "ερυθρόλευκο" στην 11άδα του Europa

"Μια εμπνευσμένη απόδοση κάτω από τα γκολπόστ από τον Ανέστη βοήθησε την ΑΕΚ να πάρει μια ισοπαλία δίχως γκολ στο Σαν Σίρο. Ο Ανέστης είχε οκτώ επεμβάσεις, τρεις εναέριες εκκαθαρίσεις και τέσσερις αποκρούσεις".

Μ' αυτές τις λέξεις δικαιολογήθηκε η επιλογή του Γιάννη Ανέστη ως του κορυφαίου γκολκίπερ γι' αυτήν την εβδομάδα στο Europa League.

Αλήθεια είναι πως το Νο1 της ΑΕΚ ήταν ο βασικότερος παράγοντας (μαζί με το στήσιμο του Χιμένεθ) για το 0-0 κόντρα στη Μίλαν, αφού ενέπνευσε σιγουριά και κατηύθυνε εξαιρετικά την άμυνά του, φτάνοντας (ξανά) από την αποδόμηση μετά το ματς στην Ξάνθη στην αποθέωση.

Ο Ανέστης πάντως δεν ήταν ο μοναδικός... Έλληνας της 11άδας, μιας και ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια κέρδισε μια θέση στα άκρα της αμυντικής τετράδας.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ, πρώην του Ολυμπιακού (που τον είχε αποκτήσει με διετή δανεισμό χωρίς να γίνει χρήση του δεύτερου) και νυν της Ρεάλ Σοσιεδάδ (στην οποία επέστρεψε), επιλέχθηκε γιατί στο 6-0 επί της Βαρντάρ όχι μόνο βοήθησε στη διατήρηση μιας ανέπαφης εστίας, αλλά συμμετείχε και επιθετικά ανεβαίνοντας πολύ συχνά. Συνολικά είχε 6 σέντρες.

Ποιοι ήταν οι άλλοι εννέα; Οι Σμόκο (Αστάνα), Γιασάνιτσα (Σκεντέρμπεου), Μότσι (Λουντογκόρετς), Ριγκόνι (Ζενίτ), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο), Τσάβι Πριέτο (Σοσιεδάδ), Ίλιτσιτς (Αταλάντα), Χοσέ (Σοσιεδάδ) και Καμπανάνγκα (Αστάνα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK