Γκολ και από… πλάγια άουτ η Αστάνα!

"Μανούλα" στις κομπίνες οι πρωταθλητές Καζακστάν, με τον Πάουλο Μπέντο να βλέπει τηλεοπτικώς την ήττα από την Καϊράτ Αλμάτι (2-0). Τι συμβαίνει με τον Ντε Λα Μπέγια και η έκπληξη για τον αντικαταστάτη του!

Γκολ και από… πλάγια άουτ η Αστάνα!

Η "κατασκοπία" από πλευράς Μπέντο και ερυθρόλευκου τμήματος σκάουτινγκ έχει γίνει. Εδώ και μία εβδομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός «μελετούσε» καθημερινά τον τρόπο παιχνιδιού της Αστάνα και χθες είχε την ευκαιρία να την δει και τηλεοπτικώς στην ήττα της στο Αλμάτι από την τοπική Καϊράτ για το πρωτάθλημα του Καζακστάν (2-0).

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα που μακριά από το σπίτι της αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Από την άλλη όμως έχει παρατηρηθεί κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ότι η Αστάνα είναι "μανούλα" στις κομπίνες στις στατικές φάσεις ως προς το δημιουργικό κομμάτι.

Και το φοβερό ξέρετε ποιο είναι; Ότι αποδεικνύεται επικίνδυνη στα… πλάγια άουτ! Κι όμως έχει βγάλει επικίνδυνες φάσεις από πλάγια με «κομπίνες» που θυμίζουν κομπίνες σε κόρνερ ή φάουλ.

Το καλοκαίρι είχε δουλέψει στον συγκεκριμένο τομέα και ο Ολυμπιακός. Ο Βίκτορ έδινε έμφαση στα πλάγια άουτ και στον τρόπο που θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για γκολ από τη συγκεκριμένη στατική φάση. Στο σκάουτινγκ λοιπόν που έχει γίνει για τους Καζάκους, φαίνεται ότι και εκείνοι έχουν ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, ως προς την ανασταλτική τους λειτουργία στα κόρνερ και στα φάουλ, σαν να… κουτουλάνε μεταξύ τους. Και δεν στεκόμαστε μόνο στο γεγονός ότι ένα από τα δύο γκολ της Καϊράτ μπήκαν από κόρνερ. Σε όλη την εφετινή της πορεία δείχνει λίγο αδύναμη και μάλιστα ουκ ολίγες φορές ο προπονητής της Στάνιμιρ Στοϊλόφ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Το ιατρικό τιμ θα ρίξει όλο το βάρος στον Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια. Ο Καταλανός αμυντικός ακόμα δεν είναι καλά. Πονάει για την ακρίβεια. Και πονάει πολύ. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα συμβεί μέχρι την Πέμπτη (20/10) και αν θα προλάβει τελικά την Αστάνα.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην παρούσα φάση, ο Ντε Λα Μπέγια είναι εξαιρετικά αμφίβολος και με τις υπάρχουσες συνθήκες αν θα παίξει, τότε θα πρέπει να του γίνει ένεση, όπως είχε συμβεί με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

Στην προπόνηση της Τρίτης (18/10) θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα καταφέρει να δώσει το "παρών" κόντρα στους πρωταθλητές Καζακστάν. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπέντο θέλει να τον έχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από την άλλη όμως δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του, αν υπάρχει κίνδυνος να χάσει π.χ. το ματς με τον ΠΑΟΚ και μείνει περισσότερο καιρό εκτός δράσης.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο Ρέτσος μοιάζει σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν ότι αποτελεί την πρώτη εναλλακτική επιλογή για το Μπέντο αν χτυπήσει κάποιος από τους Φιγκέιρας ή Ντε Λα Μπέγια. Τον έχει στο μυαλό του τόσο για το δεξί άκρο, όσο και για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Αναπόφευκτα λοιπόν το μυαλό πάει στον πιτσιρικά ως τον πιθανότερο αντικαταστάτη του Ισπανού αριστεροπόδαρου μπακ, αν και εφόσον δεν τα καταφέρει και μείνει "οφ" από την αναμέτρηση με την Αστάνα.

Από την άλλη όμως συζητήθηκε αρκετά χθες μέσα στην ομάδα και το ενδεχόμενο να προκύψει μία έκπληξη. Κι αυτή η έκπληξη ακούει στο όνομα του Μπρούνο Βιάνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρασε με 2-0 από την Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός
Ο Μπέντο νίκησε με συνταγή... Σίλβα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK