Μίτσελ: "Καλύτερη και στα 2 ματς η Λεβάντε"

Σε παραδοχή για την ανωτερότητα της Λεβάντε κατέληξε ο Μίτσελ, ο οποίος εξήγησε ότι ο αποκλεισμός ήταν θέμα συγκέντρωσης και τόνισε ότι θέλει να δημιουργήσει έναν "διαφορετικό και ανταγωνιστικό Ολυμπιακό".

Μίτσελ: "Καλύτερη και στα 2 ματς η Λεβάντε"

Η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε ευκαιρία να κάνει. Πως το εξηγείτε;

"Μπήκαμε από την αρχή άσχημα στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε στο 9' γκολ μας βοήθησε ακόμα πιο πολύ στο να χάσουμε την συγκέντρωσή μας και να αποσυντονιστούμε. Σήμερα επαναλάβαμε λάθη του προηγούμενου ματς και έτσι η πρόκριση ήταν αδύνατο να έρθει".

Ήταν θέμα ψυχολογίας, άγχους ή κακής προετοιμασίας η έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα δέκα λεπτά;

"Ήταν κάτι από όλα. Έφταιγαν όλα. Δεν θα ήθελα να πω κάτι συγκεκριμένο. Θα ήταν σαν να δικαιολογούμαι ή να ρίχνω το φταίξιμο σε παίκτες ή πρώην προπονητές. Η Λεβάντε ήταν καλύτερη από εμάς και στα 2 ματς και πέρασε δίκαια. Εμείς αυτό που πρέπει είναι να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Στην Ευρώπη όταν δεν έχεις συγκέντρωση αυτά μπορούν να συμβούν. Σε τέτοιο επίπεδο όταν δεν έχεις ένταση, πειθαρχία και συγκέντρωση τα λάθη σου τα πληρώνεις ακριβά".

Μήπως ο κόσμος αποδοκίμασε επειδή δεν είδε αντίδραση από την ομάδα;

"Φυσικά στον κόσμο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Υπάρχουν όμως στιγμές που οι παίκτες δεν ήταν ότι δεν θέλανε ήταν ότι δεν μπορούσανε. Το να παίζεις με μία ομάδα καλά στημένη αμυντικά έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Δεν είναι ότι δεν θέλεις. Είναι ότι δεν μπορείς. Δεν θέλουμε να συγκριθούμε με Λίβερπουλ ή κάποια άλλη ομάδα. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό και ανταγωνιστικό Ολυμπιακό".

Είδαμε πρόβλημα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων.

"Αυτήν την στιγμή το να μπορέσεις να εξηγήσεις το τι έκαναν οι παίκτες είναι κάτι σχεδόν αδύνατο. Έχουμε παίκτες με πολύ καλή τεχνική και ικανότητες όμως σήμερα έκαναν λάθη σε πολλές φάσεις. Αυτό είχε να κάνει με την ένταση και την αγωνία και όχι με την έλλειψη ικανότητας. Ίσως να έχει να κάνει με την έλλειψη φυσικής κατάστασης. Σε αυτό το επίπεδο απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση, προκαλεί κούραση και έτσι αφού μειώνονται οι δυνάμεις μας έχουμε έλλειψη τεχνικής. Σήμερα έχουμε κάνει πολλά λάθη σε περάσματα και πάσες και αυτό έχει να κάνει με την πίεση του αντιπάλου".

Μήπως αλλάζετε αφετηρία από το που θα πρέπει να ξεκινήσετε για να κάνετε πιο καλή την ομάδα μετά από αυτό;

"Η αλήθεια πως δεν αλλάζει πολύ η ιδέα για τον προγραμματισμό της ομάδας. Όπως είπα δεχθήκαμε ένα πολύ καλό μάθημα την περασμένη εβδομάδα και όλοι μας θα μάθουμε από αυτό. Βγήκαν και θετικά πράγματα από αυτά τα ματς όπως η παρουσία του Βλαχοδήμου που γίνεται όλο και πιο καλός και εάν συνεχίσουμε θα βλέπουμε και άλλα πράγματα όπως έναν απίστευτο Χολέμπας, που είδαμε σήμερα. Σας διαβεβαιώ ότι σε κανένα από τα 14 ματς που είδα τον Ολυμπιακό δεν είχα δει ποτέ τον Χολέμπας με τόση ένταση και πάθος όσο σήμερα. Έτσι τον θέλουμε να συνεχίσει. Να είναι αυτός ο Χολέμπας. Δεν υπάρχει σίγουρη θέση για κανέναν, ούτε καν για τον τεχνικό. Συμφωνείτε;".

News 24/7

24MEDIA NETWORK