Μπέντο: "Μπορούμε καλύτερα από αυτό που είδαμε σήμερα"

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πολύ καλύτερος στο μέλλον εμφανίστηκε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο μετά από το τέλος του αγώνα με την Αρούκα.

Μπέντο: "Μπορούμε καλύτερα από αυτό που είδαμε σήμερα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στάθηκε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα είναι καλύτερη στο μέλλον.

"Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Δείξαμε κακή αντιμετώπιση των στημένων φάσεων του αντιπάλου. Δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι, όμως ευτυχώς είχαμε διάθεση να αντιδράσουμε και στην παράταση ήμασταν καλύτεροι.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά το 1-0 το πρώτου αγώνα θα ήμασταν πιο ήρεμοι παρά το γεγονός πως δεν ήταν αποτέλεσμα που μας εξασφάλιζε την πρόκριση. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Το πιο σημαντικό όμως ήταν να προκριθούμε. Μέχρι τους ομίλους θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα είμαστε πολύ καλύτεροι γιατί μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που είδαμε σήμερα", τόνισε.

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το 90λεπτο"

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος επανέλαβε ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή.

Περιμένατε διαφορετικό το επίσημο ντεμπούτο σας στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πόσο ανακουφισμένος νιώθετε μετά το αποτέλεσμα και την άποψή σας φυσικά για το παιχνίδι.

"Καταφέραμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν να προκριθούμε στους ομίλους. Είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμάσουμε δύο ματς πολύ δύσκολα. Δεν ήταν εύκολο να τα παίξουμε. Στο παιχνίδι αυτό πήραμε την πρόκριση με την αξία μας και δίκαια παρά το γεγονός ότι στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαμε δυσκολίες. Δεν είχαμε απαντήσεις στις στατικές φάσεις. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι όπως αντιμετωπίσαμε τα 90 λεπτά. Στην παράταση ήμασταν καλύτεροι και δίκαια προκριθήκαμε. Μας έβαλε δύσκολα η Αρόουκα σε αυτό το ματς και όχι στο πρώτο παιχνίδι. Εχει την αξία της και εξαιτίας της υποφέραμε. Πετύχαμε όμως το στόχο μας γιατί προκριθήκαμε στους ομίλους".

Είδαμε τον Τσόρι να αλλάζει την εικόνα της ομάδας, εν αντιθέσει με τον Φορτούνη που προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν καλός. Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσει ο Τσόρι;

"Όταν τελειώνει ένα ματς μπορείς να αναλύσεις τέτοιου είδους ερωτήματα. Δεν γίνεται όμως να ρίξουμε το φταίξιμο στον Φορτούνη, γιατί είχαμε κακή ικανότητα στο να ελέγξουμε την κυκλοφορία της μπάλας ή να κάνουμε σωστές πάσες γενικότερα ως ομάδα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γενικότερα από την ομάδα μας. Πιστέψαμε ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο Φορτούνης που είναι σημαντικός για τον σύλλογο. Παρόλα αυτά είδαμε ότι γενικότερα είχαμε δυσκολίες ως ομάδα. Η είσοδος του Τσόρι συνδυάστηκε με καλύτερο έλεγχο της μπάλας. Επηρέασε θετικά το παιχνίδι μας και αυτό έδειξε ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να τον βάλουμε. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για το ποιος από τους δύο θα παίζει".

Περιμένατε ότι θα υποφέρατε τόσο πολύ;

"Σήμερα περιμέναμε ότι θα κάναμε καλύτερο παιχνίδι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που παίξαμε. Σήμερα δυσκολευτήκαμε από τις στατικές φάσεις του αντιπάλου, αλλά και από άλλες στιγμές. Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε δύο φορές την Αρόουκα, γυρίσαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα εις βάρος μας και καταφέραμε να παίξουν καλά τρεις από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας. Όλα αυτά μας αφήνουν ικανοποιημένους. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά από το γεγονός ότι πετύχαμε τον στόχο μας".

Αναλάβατε τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη στιγμή. Δεδομένου ότι υπάρχουν 15 μέρες διακοπής, ποιο είναι το πλάνο σας για την ομάδα; Τι θα θέλατε να διορθώσετε;

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναλύσουμε αυτά τα ματς για να βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει σχετικά με το τι πρέπει να διορθώσουμε. Εχουμε δύο εβδομάδες για να δουλέψουμε, καθώς μετά την αναβολή του πρωταθλήματος έχουμε αυτή την καθυστέρηση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να βελτιώσουμε πράγματα και να περάσουμε στους παίκτες τις ιδέες μας. Να δούμε να ολοκληρώνεται το ρόστερ, να έχει η ομάδα την τελική της μορφή και να δουλέψουμε".

Πριν από λίγο εκφράσατε την ικανοποίηση για την εικόνα των πιτσιρικάδων. Μέσα στη σεζόν θα πάρουν κι άλλες ευκαιρίες;

"Οι προπονητές πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες που βρίσκονται. Στο παρελθόν είχα την φήμη του προπονητή που χρησιμοποιούσα τους νέους παίκτες. Ηταν κάτι που γινόταν και ήταν ένα ρίσκο. Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα στοίχημα. Μέχρι στιγμής οι ευκαιρίες που τους έχουν δοθεί μας δίνουν θετικά συμπεράσματα. Θα έχουν τον χρόνο να χρησιμοποιηθούν. Σε άλλες διοργανώσεις χρειαζόμαστε πιο έμπειρους παίκτες, όμως, αυτά τα παιδιά έχουν δείξει καλά στοιχεία, αλλά έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1 παρ.
Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
Τα καλύτερα tweets για το Ολυμπιακός - Αρούκα
Έντονες αποδοκιμασίες στο "Γ. Καραϊσκάκης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK