ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "Kurada Ολυμπιακός"!!

Μπορεί η επίσημη Μπεσίκτας να σεβάστηκε τον Ολυμπιακό και την φιλία του προέδρου της, Φικρέτ Ορμάν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οπαδοί της όμως, κυριολεκτικά ξεσάλωσαν στα social media, με χλευαστικά μέχρι εθνιστικά posts, θεωρώντας πως η ομάδα τους ήταν σαν να κέρδισε το λαχείο με την κλήρωση που είχε στο Europa League!

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "Kurada Ολυμπιακός"!!
Olympiacos Besiktas

Ολυμπιακός και Μπεσίκτας γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον... Τα φιλικά προετοιμασίας έχουν γίνει θεσμός τα δυο τελευταία καλοκαίρια και είναι μια φιλική ποδοσφαιρική σχέση που βασικά ξεκίνησε και γιγαντώθηκε από την προσωπική σχέση των δυο προέδρων τους.

Οι συνομήλικοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Φικρέτ Ορμάν εκτός από φίλοι, που συναντιούνται συχνά, όχι μόνο σε Ελλάδα ή Τουρκία αλλά και σε κοσμοπολίτικα στέκια είτε στο Μόντε Κάρλο, είτε και στο Λονδίνο, φέρεται να έχουν και επαγγελματική συνεργασία.

Μόνο ως τυχαία ,λοιπόν, δεν πρέπει να θεωρηθεί η προσεκτική τοποθέτηση του διευθυντή ποδοσφαίρου της Μπεσίκτας, Αλί Ναϊμπί, στον Ολυμπιακό μετά την κλήρωση που έφερε στον δρόμο τους τον πρωταθλητή Ελλάδας. Προσεκτική γιατί είναι εμφανές πως προκάλεσε ικανοποίηση στην τουρκική ομάδα και τους οπαδούς της το όνομα του ευρώ-αντιπάλου ντους.

"Πρόκειται για μία ξεχωριστή κλήρωση. Έχουμε φιλική σχέση ενώ και η σχέση μεταξύ των προέδρων είναι στενή. Πρόκειται για δύσκολη κλήρωση. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα, έχει τρομερή εμπειρία στην Ευρώπη παρότι δεν έπαιξε στο Champions League. Θα γίνουν δύο δυνατά παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος που παίζουμε φέτος μαζί τους και όχι τα 2-3 προηγούμενα χρόνια..." οι ατάκες του παράγοντα της Μπεσίκτας στην “Cosmote Tv”.

Αντιθέτως ιδιαίτερα προκλητικοί εμφανίστηκαν οι οπαδοί της Μπεσίκτας, μετά την κλήρωση της τουρκικής ομάδας με τον Ολυμπιακό. Το twitter γέμισε από σχόλια Τούρκων και μη, με υποτιμητικά, χλευαστικά μέχρι και εθνικιστικά τιτιβίσματα να "μονοπωλούν" το ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φικρέτ Ορμάν είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε πολλά tweets. Κάποια τον δείχνουν να χαίρεται και άλλα σαν... δεύτερος Κεμάλ, να ετοιμάζεται να "κατακτήσει" την ελληνική ομάδα. Απαρατήρητος φυσικά δεν πέρασε και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού απο την Χάποελ Μπεερ Σεβά (ενώ η Μπεσίκτας την νικησε δις στην φάση των "32", με 1-2 και 3-1), ενώ ανέβασαν και βίντεο με τουρκικούς χορούς (σαν μήνυμα πως πανηγυρίζουν εκ των προτέρων για την πρόκριση).

Ένας... προκλητικός φίλος της Μπεσίκτας προχώρησε σε μια σύνθεση με τον γνωστό Τούρκο σεφ με το ιδιαίτερο αλάτισμα, έχοντας στο πρόσωπο του τοποθετήσει τον Κεμάλ και από κάτω να ρίχνει στη θάλασσα το αλάτι που είναι η ελληνική σημαία! !Γενικά οι Τούρκοι δείχνουν να θεωρούν εύκολο αντίπαλο τον Ολυμπιακό, με πιο χαρακτηριστικό το ποστάρισμα που αναφέρει :" Κurada Oλυμπιακός", εννοώντας πως η Μπεσίκτας ηταν σαν να κέρδισε το λαχείο με την συγκεκριμένη κλήρωση

Δείτε τα πρώτα tweets που ανέβηκαν είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπεσίκτας, είτε στις ιστοσελίδες τουρκικών εφημερίδων (όπως η Fanatiκ και η FotoMac). Ξεκινάμε με τον Πορτογάλο σταρ της Μπεσίκτας, Κουαρέσμα, ντυμένο με παραδοσιακή στολή Τούρκου πολεμιστή και χατζάρα.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "Kurada Ολυμπιακός"!!
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "Kurada Ολυμπιακός"!!
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "Kurada Ολυμπιακός"!!

News 24/7

24MEDIA NETWORK