Σίλβα: "Ήμασταν ανώτεροι, το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο"

Ο Μάρκο Σίλβα στάθηκε στην αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, όταν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες, αναφέρθηκε στις αρκετές απουσίες, ενώ έδωσε υπόσχεση στον κόσμο πως οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν για την πρόκριση.

Σίλβα: "Ήμασταν ανώτεροι, το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, εξαιτίας μίας λάθος αντίδρασης του -εξαιρετικού στο υπόλοιπο ματς- Ρομπέρτο, αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στους "16" του Europa League.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων", Μάρκο Σίλβα στάθηκε στην αδυναμία των παικτών του να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, όταν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες, αναφέρθηκε στις αρκετές απουσίες, ενώ έδωσε υπόσχεση στον κόσμο πως οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν για την πρόκριση.

Οι αριθμοί δείχνουν ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αλλά η ομάδα σας δεν κέρδισε. Πώς το εξηγείτε;

"Όχι μόνο δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά χάσαμε. Ήμασταν ανώτεροι στα στοιχεία που είπατε, αλλά όχι στα γκολ. Σε αυτό δεν ήμασταν καλύτεροι. Σήμερα πραγματικά σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερες ευκαιρίες, δεχτήκαμε γκολ από ένα δικό μας λάθος. Από εκεί και πέρα παίξαμε καλά, δεν τελειώνει εδώ, αλήθεια δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, έχουμε ακόμα 90 λεπτά μπροστά μας για να πάρουμε την πρόκριση".

Θεωρείτε ουσιαστικά ότι η ατυχία είναι η βασική αιτία της ήττας; Από τη μία υπάρχει η φάση του δοκαριού του Ιντέγε και από την άλλη ένα λάθος του Ρομπέρτο, στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει.

"Ναι θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό, γιατί είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Ήμασταν άτυχοι στη φάση του δοκαριού, το λάθος του Ρομπέρτο μας κόστισε το γκολ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο. Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε την αξία μας. Αυτός που έχει αποτελεσματικότητα κερδίζει και αυτός που έχει τα λιγότερα λάθη επίσης κερδίζει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνεις πράξη στο γήπεδο τις πιθανότητες που έχεις."

Ο Ολυμπιακός έχει να σκοράρει 180 λεπτά. Πώς μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μιας και χρειάζεται ένα γκολ τουλάχιστον η ομάδα στη ρεβάνς για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

"Είναι αλήθεια πώς για 180 λεπτά δεν έχουμε σκοράρει και δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Και με την ΑΕΚ, και σήμερα είχαμε ευκαιρίες. Επίσης κάναμε πολλά λάθη, θα πρέπει να διορθώσουμε ό,τι φταίει. Θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας, γιατί στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει γκολ."

Πόσο σας επηρέασε ως προς το πλάνο σας το γεγονός ότι είχατε απουσίες όπως του Πάρντο; Κι επίσης, ο Σιόβας θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς;

"Είχαμε απουσίες και προστέθηκε άλλη μία με τον Σιόβα. Όμως μία ομάδα δεν αποτελείται από κάποιους ποδοσφαιριστές. Είναι καλύτερο βέβαια να τους έχει μαζί σου. Έχουμε 26 ποδοσφαιριστές και πάντα πρέπει να έχουμε εναλλακτικές και να ξέρεις να τις διαχειριστείς. Εκτός από τους τραυματισμούς που είχαμε, είχαμε και την απουσία του Ομάρ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τον έχουμε στη ρεβάνς, όπως και κάποιους που δεν έπαιξαν σήμερα. Και με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας για τη στήριξή τους και θα τους πω ότι θα τα δώσουμε όλα για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτή είναι η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Όση τύχη είχε ο Μίτσελ, τόσο άτυχος ήταν ο Σίλβα

Ιντέγε: "Έχουμε 100% πιθανότητες να προκριθούμε"

Σίλβα: "Η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή"

News 24/7

24MEDIA NETWORK