Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε μία "πονηρή" κλήρωση στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ, τη Γιουνγκ Μπόις και την Αστάνα. To Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Μία κλήρωση στα μέτρα του, αλλά παράλληλα με αρκετά πονηρά παιχνίδια έφερε η κληρωτίδα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θα τεθούν αντιμέτωποι με τον ΑΠΟΕΛ, τη Γιουνγκ Μπόις και την Αστάνα.

To Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Europa League.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού
CH.SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Ο ΑΠΟΕΛ είναι παλιός γνώριμος για τις ελληνικές ομάδες, αφού την περυσινή χρονιά τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League. H κυπριακή ομάδα πέρασε με επιτυχία τον 2ο και τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αποκλείοντας κατά σειρά τους Νιου Σεντς και τη Ρόζενμποργκ, όμως στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης γνώρισε τον αποκλεισμό απ' την Κοπεγχάγη εξαιτίας ενός γκολ Φεντερίσκο Σανταντέρ στο 86ο λεπτό της ρεβάνς του ΓΣΠ (συνολικό σκορ 2-1).

Το εφετινό καλοκαίρι είχε αρκετές αλλαγές για τους Κύπριους, αφού το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Τόμας ντε Βινσέντι πήρε μεταγραφή για την Αλ Σαμπάμπ του Ντουμπάι. Παράλληλα, στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια στο τέλος της περυσινής σεζόν, βρίσκεται ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός παρουσίασε εξαιρετικό έργο με την ΑΕΚ Λάρνακας, το οποίο κι εκτιμήθηκε απ' τους διοικούντες τον ΑΠΟΕΛ.

Παράλληλα, ενδιαφέρον θα έχει το... συναπάντημα του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος θεωρείται τη δεδομένη στιγμή ο "κινητήριος μοχλός" της κυπριακής ομάδας, έχοντας βοηθήσει τα μέγιστα στην -μέχρι στιγμής- πορεία του ΑΠΟΕΛ. Ο Έλληνας άσος αγωνίζεται στους πρωταθλητές Κύπρου με τη μορφή δανεισμού απ' τους "ερυθρολεύκους".

Προπονητής: Tόμας Κρίστιανσεν

Αστέρι: Γιάννης Γιαννιώτας

Γήπεδο: ΓΣΠ (22.859 θέσεις)

Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η Ελβετική ομάδα τερμάτισε την περυσινή σεζόν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 14 βαθμούς πίσω απ' την... ασυναγώνιστη Βασιλεία, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα, στον 3ο προκριματικό γύρο έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας το μεγαθήριο Σαχτάρ Ντόνετσκ στη διαδικασία των πέναλτι. Παρ' όλα αυτά, στα πλέι οφ δεν κατάφερε να φέρει αντίσταση στην Γκλάντμπαχ, γνωρίζοντας δύο πολύ βαριές ήττες με 6-1 (εκτός έδρας) και 3-1 (εντός έδρας).

Στο εφετινό πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση με 9 βαθμούς, ύστερα από 5 αγωνιστικές, με τη Βασιλεία να είναι 1η με 12. Η ομάδα του Άντι Χίτερ συνδυάζει νεανικό ενθουσιασμό με εμπειρία, διαθέτοντας αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, όπως ο Γάλλος επιθετικός, Γκιγιόμ Οαρό και ο Σέρβος χαφ-εξτρέμ, Μίραλεμ Σουλεϊμανί. Μεγάλο όπλο των Ελβετών είναι η επίθεση, ενώ αντίθετα έχουν σοβαρά προβλήματα στον αμυντικό τομέα.

Προπονητής: Άνταμ Χίτερ

Αστέρι: Μίραλεμ Σουλεϊμανί

Γήπεδο: Σταντ ντε Σουίς (32.000 θέσεις)

Το ρόστερ της Γιουνγκ Μπόις

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΣΤΑΝΑ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η πορεία της Αστάνα τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως πρόκειται για μία ανερχόμενη -ευρωπαϊκά- δύναμη. Οι Καζάκοι απέκλεισαν πέρυσι τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Champions League και συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας θετική παρουσία με 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Την εφετινή σεζόν, ως πρωταθλητές Καζακστάν, άρχισαν τις υποχρεώσεις τους απ' τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στη Ζαλγκίρις Βίλνιους. Στον 3ο προκριματικό γύρο, παρότι αντιστάθηκε σθεναρά, δεν κατάφερε να αποκλείσει τη Σέλτικ, με συνέπεια να υποβιβαστεί τα πλέι οφ του Europa League. Η κληρωτίδα της έφερε την πάντα επικίνδυνη, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, την οποία και απέκλεισε χάρη στη νίκη με 2-0 στον πρώτο αγώνα (2-2 η ρεβάνς).

Η ομάδα του Στάνιμιρ Στόιλοφ στηρίζεται στο εγχώριο στοιχείο, διαθέτοντας με διαφορά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας, τους οποίους έχει πλαισιώσει με αξιόλογους ξένους, όπως για παράδειγμα ο Νεμάνια Μακσίμοβιτς που θεωρείται το "next big thing" της Σερβίας στη θέση του αμυντικού χαφ. Όπως κι η Γιουνγκ Μπόις, έτσι κι η Αστάνα συνδυάζει νεανικότητα με εμπειρία.

Προπονητής: Στάνιμιρ Στόιλοφ

Αστέρι: Νεμάνια Μακσίμοβιτς

Γήπεδο: Astana Arena (30.000 θέσεις)

Το ρόστερ της Αστάνα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

1η αγωνιστική: 15 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 29 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική:20 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 3 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 24 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 8 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League
"Πάτησε" Ελλάδα ο Ελιουνούσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK