"Τρίποντο" με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Ιδανική "ερυθρόλευκη" πρεμιέρα! Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταξίδι του στους ομίλους του Europa League, νικώντας 1-0 στη Βέρνη την Γιουνγκ Μπόις με "χρυσό" σκόρερ τον Εστέμπαν Καμπιάσο. Σταθερότατος στο ντεμπούτο του ο Λεάλι.

"Τρίποντο" με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δύο ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά ήταν εφιάλτης διαρκείας (που έφερε μάλιστα τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League), κόντρα στην Αρόουκα είδε τον Χάρο με τα μάτια του μέχρι να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa (χρειάστηκαν τα γκολ των Τσόρι Ντομίνγκες και Ιντέγε στην παράταση), όμως τώρα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το προβληματικό σύνολο του καλοκαιριού.

Το πρώτο δείγμα φάνηκε πριν λίγες ημέρες όταν στην πρεμιέρα της Super League σκόρπισε με 6-0 τη Βέροια ικανοποιώντας τον κόσμο του με το θέαμα αλλά και τη δίψα των παικτών του ενώ απόψε το βράδυ έδειξε πως έχει τα φόντα να προχωρησει και στην Ευρώπη.

Η Γιουνγκ Μπόις αποδείχτηκε αρκετά χαμηλό εμπόδιο για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν τη νίκη με υπέροχο γκολ του Καμπιάσο (έκρυψαν τη μπάλα οι Μάριν και Ιντέγε) και να ξεκινούν ιδανικά την περιπέτειά τους στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ματς

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά όπου αμφότερες οι ομάδες πλησίασαν στο γκολ μόλις στο 2' (αρχικά ο Ολυμπιακός με τον Μαρίν που κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή αλλά είδε το σουτ του να κοντράρει και στην εξέλιξη της φάσης ο Λεάλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Κούμπο) όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Από τη μία πλευρά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι ενώ οι γηπεδούχοι ναι μεν πίεζαν και δυσκόλευαν τους Πειραιώτες στην ανάπτυξη αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνοι και προβλημάτιζαν ελάχιστα τον Λεάλι.

Όταν δεν οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν στροφές και βελτιώθηκαν στην κατοχή και στην κυκλοφορία της μπάλας μετά το 30', το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου, για να έρθει τελικά στο 42' με σούπερ συνδυασμό: ο Μάριν τροφοδότησε εξαιρετικά με κεφαλιά τον Ιντέγε, εκείνος εδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Καμπιάσο και ο Αργεντινός με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

"Τρίποντο" με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό, να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Λεάλι και εκείνοι στον αντίποδα να είναι πολύ επικίνδυνοι στον κενό χώρο να για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ.

Ο Σεμπά είχε την καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες όταν δεν μπόρεσε από κοντά να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα στο 47', με την Γιουνγκ Μπόις να έχει ως κορυφαία στιγμή την διπλή προσπάθεια με τους Φράι και Κούμπο, όπου ο Λεάλι αντέδρασε θετικά.

Πέρα όμως από αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του και εντέλει έφτασε σε μία δίκαιη και σχετικά εύκολη επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση ως ποιότητα υλικού απέναντι στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Εμβογκό, Ζούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ, Ζακαριά, Μπερτόνε, Σουλεϊμανί, Κούμπο, Φρέι (76' Σικ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (62' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι (93' Ρομαό), Ιντέγε (82' Καρντόσο)

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (HIGHLIGHTS)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK