Ουζουνίδης: "Δεν μας αξίζουν σκυμμένα κεφάλια..."

Το σύνθημα ανασύνταξης του Ουζουνίδη μετά την ήττα απ’ την Αθλέτικ, τα εύσημα προς τους παίκτες του για την προσπάθειά τους ως το τέλος και η εξήγησή του για το μπλακ-άουτ που έφερε τη "σκληρή" ανατροπή.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Απογοήτευση μεν, για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά ψηλά το κεφάλι, ήταν το σύνθημα του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη «σκληρή» ήττα απ’ την Αθλέτικ Μπιλμπάο, επαινώντας τους παίκτες του για την προσπάθειά τους σ’ όλο το ματς.

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να χάσει με βάση την εικόνα του στο παιχνίδι και τόνισε πως οι «πράσινοι» θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις τη ρεβάνς στο «Σαν Μαμές».

«Είναι κρίμα για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Μία όμορφη βραδιά να εξελιχθεί έτσι. Μέσα σε δύο λεπτά και όχι σε έξι. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σ' έναν καλό αντίπαλο. Είχα πει ότι μπορούμε να νικήσουμε. Είχαμε τις δυνατότητες. Χωρίς λόγο ήρθε μεγάλη απογοήτευση μετά το γκολ που δεχτήκαμε κι ακόμα μεγαλύτερη μετά το δεύτερο γκολ.

Κάναμε καλή εμφάνιση και δικαιούμασταν περισσότερα πράγματα από το τελικό σκορ. Έχουμε λίγες πιθανότητες. Δεν θα τα παρατήσουμε και θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Ελπίζω με τις προσθήκες να κάνουμε καλή εμφάνιση κι εκτός έδρας. Είπα στα παιδιά ότι δεν τους αξίζει να έχουν κατεβασμένα κεφάλια.

Είναι μία ομάδα που όσο πιο ψηλά την έχεις είναι καλό γιατί είναι αργή ομάδα πλην του Γουίλιαμς. Δεχτήκαμε δύο γκολ από φάσεις παρόμοιες. Δεν μπορεί να έχει παράπονο κανείς για την προσπάθεια της ομάδας. Όσο περνάει ο χρόνος και με τις προσθήκες θα γίνουμε καλή ομάδα. Δεν αξίζει να είμαστε απογοητευμένοι».

Ερωτηθείς για το μπλακ-άουτ που έπαθε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1, ο Ουζουνίδης υπογράμμισε πως «…είναι ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν θα έπρεπε να απογοητευτούν τόσο τα παιδιά. Ο αντίπαλος έφερε περισσότερους παίκτες, δεν πετύχαμε τρίτο γκολ, ο αντίπαλος σημείωσε δύο. Είναι η συγκέντρωση και η απογοήτευση. Εμείς δεν το κάναμε. Ήταν ένα καλό μάθημα για να μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, με τον 48χρονο τεχνικό να συμπληρώνει πως «…μία πολύ μεγάλη βραδιά εξελίχτηκε άσχημα. Με βάση όλη την εικόνα δεν αξίζαμε το αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε δύο διαδοχικές φάσεις και γκολ. Δεν πέρασε χρόνος για να βοηθήσουμε όσο θα θέλαμε».

Ακολούθως ερωτήθηκε για την έλλειψη πλάγιων μπακ και τον αγώνα με τον Πλατανιά: «Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Ο Καμπέσας και ο Λουτσιάνο δεν είναι 100% έτοιμοι. Ο Γιόχανσον είναι καλά και ίσως παίξει από την αρχή. Πρέπει να βρούμε την λύση. Νομίζω σε γενικές γραμμές ο Ρέις στάθηκε καλά και στο τέλος είχε τον τραυματισμό. Θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε ο τεχνικός των «πράσινων» υποστήριξε πως «…το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Αυτό εκτίμησε ο κόσμος. Ακόμα και στο τέλος είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κλαιγόμαστε. Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να αντιδρούμε καλύτερα όταν δεχόμαστε ένα γκολ».

Για τη ρεβάνς στο Μπιλμπάο και το τι σκοπεύει να αλλάξει, ο προπονητής των «πράσινων» τόνισε πως «…είναι νωρίς ακόμα. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Τσάβες. Θα προσπαθήσουμε. Πλέον οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αλλά μακάρι να παίξουμε το ίδιο καλά και θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Οσο για το πώς μπορεί να αλλάξει το «τσιπ» στο μυαλό των παικτών, εν όψει του αγώνα με τον Πλατανιά; «Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχει απογοήτευση και πικρία. Άλλο να μην παίξεις καλά και να χάσεις, αλλά είναι πικρό να παίζεις καλά και να χάνεις. Δεν μας αξίζουν σκυμμένα κεφάλια».

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK