Ξέσπασε ο Άγιαξ, σοκ στο 94' για Σταντάρ

Ο πρώτος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Άγιαξ, νίκησε μετά από πέντε προσπάθειες και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις η Σταντάρ στο ντέρμπι με Μπριζ.

Ξέσπασε ο Άγιαξ, σοκ στο 94' για Σταντάρ
Άγιαξ

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Άγιαξ 0-3

(24', 35' πέν. Κλάασεν, 62' Γκούντελι)

Μετά από τέσσερις αγώνες δίχως νίκη και έναν αποκλεισμό από το Champions League, ο Άγιαξ ξέσπασε στους Γκόου Αχέντ Ιγκλς, παίρνοντας εκτός έδρας νίκη με 3-0 για την 4η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο "Αίαντας" βρέθηκε σε καλή μέρα, ωστόσο η επέμβαση του Αντρέ Ονανά στο πέναλτι του Λέον ντε Κόχελ ήταν αυτή που του έδωσε το έναυσμα. Ο Ντάβι Κλάασεν ανέλαβε δράση στη συνέχεια, με γκολ στο 24' και εύστοχο πέναλτι στο 35', φτάνοντας τα οκτώ γκολ σε ισάριθμους φετινούς αγώνες.

Ο 18χρονος Κάσπερ Ντόλμπεργκ στην κορυφή και ο 19χρονος Χάιρο Ρίντεβαλντ στα αμυντικά χαφ είχαν εξαιρετική απόδοση και το "κερασάκι" στην τούρτα έβαλε ο Νεμάνια Γκούντελι στο 2ο μέρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η σύνθεση του Άγιαξ (4-3-3): Ονανά, Φέλτμαν, Σάντσες (46' Βέστερμαν), Φίρχεφερ, Ντάικς, Γκούντελι, Κλάασεν, Ρίντεβαλντ, Τραορέ, Ντόλμπεργκ (67' Κασιέρα), Γιουνές (79' Σίνκγκραφεν)

Ξέσπασε ο Άγιαξ, σοκ στο 94' για Σταντάρ

Μπριζ - Σταντάρ Λιέγης 2-2

(52' Ζεντόζ, 90+4' Ένγκελς - 14' Τουρέ, 85' Εντμίλσον)

Σοκ στο 94' για τη Σταντάρ Λιέγης, η οποία κρατούσε στα χέρια της μία ανέλπιστη νίκη επί της Μπριζ στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", για να ισοφαριστεί σε 2-2 στις καθυστερήσεις από τον Μπιορν Ένγκελς.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν της ομάδας του Γιανίκ Φερέρα στο 1ο ημίχρονο, είχαν καλύτερες στιγμές, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπιραμά Τουρέ στο 14'. Η απάντηση ήρθε στο 52' για το συγκρότημα του Μισέλ Πρεντόμ, ωστόσο η αλλαγή του Φερέρα, Εντμίλσον Ζούνιορ, ανέκτησε το προβάδισμα για τη Σταντάρ στο 85'.

Η πίεση της Μπριζ ήταν μεγάλη και στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ που δικαιούτο, αφήνοντας τη Σταντάρ για 3ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος μακριά από τη νίκη.

Η σύνθεση της Σταντάρ Λιέγης (4-5-1): Ιμπέρ, Γκορό, Σολτς, Λαΐφης, Φιορέ, Ντοσεβί, Τουρέ, Ενόχ, Τρεμπέλ (88' Σ. Μαΐ), Ντομπέ (70' Εντμίλσον), Ρ. Μαΐ (76' Μπενζά)

Ξέσπασε ο Άγιαξ, σοκ στο 94' για Σταντάρ
Μπέιλ-Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-1

(60' Μοράτα, 81' Κρόος - 67' Ορεγιάνα)

Από το περσινό 7-1 και τα τέσσερα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο παρολίγο φετινό πατατράκ για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο παιχνίδι. Η Θέλτα άφησε πίσω την άκυρη εκκίνηση με τη Λεγανές και λύγισε στο 81' με 2-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Ρονάλντο δεν υπήρχε, όπως και Καρίμ Μπενζεμά για 13ο από τα τελευταία 27 παιχνίδια των "μερένγκες", με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ηγείται εκ νέου της επίθεσης και τον Άλβαρο Μοράτα να παίρνει ξανά θέση βασικού, έχοντας δίπλα του τον Μάρκο Ασένσιο. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο μετά από μία αρχική πίεση 20 λεπτών, οι Γαλιθιάνοι πήραν τα "ηνία" και δεν φοβήθηκαν να ανοιχτούν.

Η ανάπαυλα βρήκε το κοινό στις εξέδρες να αποδοκιμάζει χλιαρά τους ακριβοπληρωμένους αστέρες της Ρεάλ, οι οποίοι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δικαιώθηκε, αφού στο 60' ο Μοράτα άνοιξε το σκορ, σε μία φάση όπου προηγήθηκε οφσάιντ και χαμένο τετ α τετ του Ασένσιο. Το μομέντουμ ήταν με τους Μαδριλένους, που λίγο αργότερα είχαν δοκάρι με τον Μοράτα. Στο 67', όμως, ένα λάθος της άμυνας και ένα σουτ εκτός περιοχής του Φαμπιάν Ορεγιάνα έφεραν την ισοφάριση για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League. Ο Ζιντάν έριξε στη μάχη τον Χάμες Ροντρίγκες (κι ενώ είχε μπει ο Λούκας Βάθκεθ), αλλά η Θέλτα ήταν αυτή που έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση με τον Τεό Μπονγκοντά. Ο Βέλγος δεν έκανε σωστή επιλογή και στην επόμενη φάση, ένα πλασέ του Τόνι Κρόος από τα 25 μέτρα έδωσε τη λύση και την ανάσα στη Ρεάλ.

Η σύνθεση της Θέλτα (4-2-3-1): Άλβαρεθ, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Κάστρο, Ραντόγια (85' Σίστο), Ερνάντες, Ορεγιάνα, Βας (77' Ντιόπ), Μπονγκοντά, Γκουιντέτι (73' Άσπας)

News 24/7

24MEDIA NETWORK