Αναστασίου: "Αξίζαμε κάτι παραπάνω"

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έδειξε να ενδιαφέρεται τόσο για τη βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa όσο για το χρόνο που θα δώσει σε ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή υποστηρίζοντας ότι θα βρουν τα κίνητρα για το ματς με την Εστορίλ.

Αναστασίου: "Αξίζαμε κάτι παραπάνω"

Αρχικά ο προπονητής του "τριφυλλιού" σχολίασε: " Παίζουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ευρώπη και θέλουμε τη νίκη. Θεωρώ ότι πήραμε αρκετά μαθήματα εφέτος στην ευρωπαϊκή παρουσία μας και ιδίως για τα νέα παιδιά ήταν μια τεράστια εμπειρία. Ήμασταν σε όλα τα ματς αρκετά ανταγωνιστικοί από τα προκριματικά του Champions League, αλλά στους ομίλους δεν ήμασταν καλοί στις λεπτομέρειες και εκεί είναι η διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Τα μαθήματα που πήραμε θεωρώ ότι ήταν αρκετά ώστε να πάμε πιο μακριά την επόμενη σεζόν".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με τη χειρότερη βαθμολογική του συγκομιδή, ένα αρνητικό ρεκόρ. Ακολουθούν όμως και συνεχόμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Θα βάλετε τους βασικούς ποδοσφαιριστές σας ή θα κοιτάξετε να κάνετε ένα ροτέισον;

" Θα έλεγα ότι βασικά δεν σκεφτόμαστε τα ρεκόρ. Θέλουμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, όποιος και αν παίζει. Η ομάδα θα έχει αλλαγές, αλλά έχει δείξει ότι έχει παιδιά που μπορεί να στηρίζεται. Όποιος και να παίξει θα προσπαθήσει για τη νίκη. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος σε κάθε παιχνίδι είτε είναι κρίσιμο είτε μη και αυτός είναι να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι και συγκροτημένοι όταν ήμαστε μέσα στο γήπεδο. Θα δούμε αύριο το βράδυ τι καταφέραμε".

Έχετε σταθεί πολύ στις λεπτομέρειες όλο αυτό το διάστημα, θεωρείτε πως οι παίκτες σας πήραν εμπειρίες ενόψει της νέας σεζόν;

" Οι λεπτομέρειες πάντα είναι θέμα συγκέντρωσης, ποιότητας και ωριμότητας. Τα λάθη που έχουμε κάνει στην Ευρώπη μας έχουν κοστίσει και ενώ τα έχουμε κάνει και στην Ελλάδα δεν μας έχουν στοιχίσει. Αυτή είναι η διαφορά. Είναι βέβαια και θέμα ποιότητας. Πολλές φορές η απόφαση που θα πάρεις πρέπει να είναι η σωστή και εμείς οι αποφάσεις που πήραμε σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα δεν ήταν σωστές. Μετά την εφετινή εμπειρία του χρόνου θεωρώ ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι".

Μιλάμε για ένα παιχνίδι που δεν κρίνεται τίποτα, πώς θα πείσετε τους παίκτες του να το δουν σοβαρά;

" Το πιο δύσκολο πράγμα πάντα θα έλεγα είναι το κίνητρο. Εγώ προσπαθώ να βρω ένα κίνητρο για να παρακινήσω τους παίκτες μου να κάνουν αυτό που πρέπει πριν από κάθε ματς. Να είμαστε σοβαροί, ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Θέλω να πιστεύω ότι με την εικόνα που είχαμε αξίζαμε κάτι παραπάνω. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν πρέπει να δεις κάποιο ματς αδιάφορα. Αυτοί που θα κληθούν να παίξουν θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και θα βρουν το κίνητρο".

Είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει καλύτερα εκτός έδρας από ότι εντός, υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό;

" Πάντα συνήθως εκτός έδρας είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζεις. Και η ποιότητα των ομάδων που παίξαμε ήταν αρκετά υψηλή, δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές εντός και εκτός. Πλην της Μίντιλαντ θα μπορούσα να πω. Ήταν μοιρασμένα τα ματς και εντός και εκτός. Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Στο ματς με την Εστορίλ ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο και αυτό θα κάνουμε και αύριο".

Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να βγάλετε και κάποια συμπεράσματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

" Πάντα σε κάθε παιχνίδι βγαίνουν συμπεράσματα και από τη στιγμή που έχουμε τα παιχνίδια και το θεωρώ σημαντικό για τον προπονητή να βγάζει συμπεράσματα και θετικά και αρνητικά. Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποια άλλα παιδιά να παίξουν. Η ομάδα δείχνει ότι έχει βάθος στο ρόστερ και είναι καλό να παίξουν ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα τους δώσει εμπειρίες και θα τους βοηθήσει πολύ για το μέλλον".

Λαγός: "Για την ιστορία του Παναθηναϊκού"

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο εκ των αρχηγών Τάσος Λαγός λέγοντας: " Είναι το τελευταίο παιχνίδι, ξέρουμε τι έχουμε κάνει φέτος στην Ευρώπη. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με την Εστορίλ. Αυτό αρμόζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Εστορίλ σε όλα τα άλλα παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοί και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πρέπει να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε το ματς".

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάθεση εκδίκησης για την ήττα στην Πορτογαλία αποκρίθηκε: " Δεν νομίζω ότι θα το δούμε σαν εκδίκηση. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στους ομίλους του Europa League".

News 24/7

24MEDIA NETWORK