Αναστασίου: "Δεν με νοιάζει τι γράφεται, με νοιάζει το γήπεδο"

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για το δεύτερο ματς απέναντι στην Καμπάλα, τα συστήματα που έχει δουλέψει ο Παναθηναϊκός και το ντεμπούτο του Μάικλ Εσιέν.

Αναστασίου: "Δεν με νοιάζει τι γράφεται, με νοιάζει το γήπεδο"
Αναστασίου Κοτσόλης Καμπάλα

Στη συνέντευξη Τύπου με την Καμπάλα ο Γιάννης Αναστασίου άδραξε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη δουλειά και τους ποδοσφαιριστές του. Χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι, επεσήμανε ότι η προσέγγιση θα είναι διαφορετική και μίλησε για τον Μάικλ Εσιέν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε αρχικά: " Ένα παιχνίδι πλέι οφ δεν είναι εύκολο. Ειδικά σ' αυτό το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είναι και θέμα τύχης, την οποία δεν είχαμε στο Μπακού. Είμαστε σε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της Δευτέρας. Θέλουμε τη νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση".

" Δεν μπορώ να πω ότι παίζοντας ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό θα βάλουμε 3-4 γκολ. Θα είναι δύσκολο το ματς, δεν θα είναι εύκολο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη πως θα είναι εύκολο το ματς. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωση μας να περάσουμε. Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, δημιουργούμε ευκαιρίες. Στο Μπακού δεν τις κάναμε γκολ, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο, πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια".

" Θα είναι διαφορετική η προσέγγιση μας. Εκεί θέλαμε να περιορίσουμε την Καμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους. Ήταν μια αρχή ενός σερί δύσκολων αγώνων και με δύσκολα ταξίδια. Ξημερώματα γυρίσαμε από Μπακού και πήγαμε μετά στο Αγρίνιο, δεν είναι εύκολο. Θα έχουμε άλλη προσέγγιση σίγουρα και θα το δείτε στο γήπεδο".

" Είμαστε μια ομάδα που σε κάποια ματς της λείπει το εύκολο γκολ που θα λύσει τα πόδια των παικτών. Έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θέλουν κι αυτή την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως είναι στις φάσεις, θα έρθουν και τα γκολ, είμαι σίγουρος. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, το θέμα είναι να πάρουμε γκολ και από τους άλλους για να έχουμε ποικιλία".

" Βλέποντας όλα τα ματς της Καμπάλα παίζει το ίδιο στιλ. Περιμένω να παίξει κάτι ανάλογο με το πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Δε νομίζω πως θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές".

" Δεν διαβάζω τι γράφεται, η δουλειά μου είναι στο γήπεδο. Πάντα θα γράφονται πολλά, θα χάσουμε την ουσία. Δουλέψαμε δύο συστήματα και με βάση την ποιότητα των παικτών μπορούμε να παίξουμε τα δύο συστήματα. Το 4-2-2-2 μάς έδωσε πέρυσι λύσεις και στην Γκαμπάλα τακτικά λειτούργησε σωστά. Αν είχαμε βάλει γκολ, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Χρειάζεται και τύχη το ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τι φαίνεται στο γήπεδο".

" Ο Εσιέν θα πρέπει πρώτα να παίξει φιλικό και να πάρει χρόνο συμμετοχής. Όπως και ο Τελάντερ. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Θα υπάρξει ένας μαραθώνιος, δεν ξέρω αν λόγω εκλογών θα έχει διακοπή, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε έναν καλό προγραμματισμό".

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, εκπροσώπησε ο Στέφανος Κοτσόλης λέγοντας: " Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα καθορίσει τη συνέχεια μας. Σ' όλα τα παιχνίδια τα πάντα κρίνονται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να σεβαστούμε την Καμπάλα. Φυσικά και δεν είναι καμία παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK