Από άπειρο σε άπειρο ο Παναθηναϊκός

Τον 38χρονο Άγγλο διαιτητή με μόλις 4 αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο ενεργητικό του όρισε η UEFA για το δεύτερο ματς του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα στο Μπακού. Το ξεκίνημά του στη διαιτησία από ηλικία 14 ετών και το προηγούμενο "αντάμωμα" με ελληνική ομάδα.

Referee Craig Pawson, left, shows a yellow card to Chelsea's Diego Costa for a foul during their English Premier League soccer match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Referee Craig Pawson, left, shows a yellow card to Chelsea's Diego Costa for a foul during their English Premier League soccer match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ακόμη μία νεανική "σφυρίχτρα" με μικρό βαθμό εμπειρίας στα Κύπελλα Ευρώπης, τον 38χρονο Άγγλο Κρεγκ Πάουσον, όρισε η επιτροπή διαιτησίας της UEFA, για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα στο Μπακού, την προσεχή Πέμπτη (3/8, 8 μ.μ.).

Ο Κρεγκ άρχισε ν' ασχολείται με τη διαιτησία απ' τα 14 του (!), ήτοι το μακρινό 1993 και στην Αγγλία μία περίοδο θεωρείτο πως θα αποτελέσει τον διάδοχο του Γουέμπ σε διεθνές επίπεδο. Αφού έκανε το… αγροτικό του στις μικρές κατηγορίες των αγγλικών γηπέδων, από το 2012 προήχθη στην Premier League, ενώ έγινε διεθνής μόλις την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στο "βιογραφικό" του έχει μόνο 3 αγώνες του Europa League και έναν προκριματικό Champions League (Νόρκεπινγκ-Ρόζενμποργκ 3-2, στις 20 Ιουλίου). Έχει διευθύνει συνολικά 84 αγώνες της Premier League, έχοντας δείξει 280 κίτρινες και 13 κόκκινες κάρτες. Το μοναδικό του συναπάντημα με ελληνική ομάδα, ήταν στις 28 Μαρτίου 2017, όταν "σφύριξε" τον αγώνα της Εθνικής U19 με την Ολλανδία (0-0), για το Elite Round που διεξήχθη στο Άσεν της Ολλανδίας.

Βοηθοί του ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Λι Μπετς, Άνταμ Ναν, 4ος θα είναι ο Αγγλος Κέβιν Φρεντ, ενώ η UEFA όρισε παρατηρητή διαιτησίας τον Ούγγρο Λάζο Βάγκνερ και παρατηρητή αγώνα τον Κροάτη Αλοϊζιε Σουπράχα.

AP Photo/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK