"Καμπάνες" και απειλές για τον Παναθηναϊκό από την UEFA

Σαν να μην έφταναν για τον Παναθηναϊκό οι δύο ήττες από τον Αγιαξ και τη Θέλτα στο ξεκίνημα των ομίλων του Europa League, οι "πράσινοι" έχουν να αντιμετωπίσουν και εξωαγωνιστικούς μπελάδες. Η UEFA έριξε ήδη δύο «βόμβες» με πρόστιμο και ποινή στον Γουακάσο. Υπάρχει όμως απειλή και για τρίτη!

"Καμπάνες" και απειλές για τον Παναθηναϊκό από την UEFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Παρασκευή, το Πειθαρχικό Οργανο Ελέγχου και Ηθικής της UEFA γνωστοποίησε τις πειθαρχικές αποφάσεις της για τον αγώνα με τον «Αίαντα» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», επιβάλλοντας στους «πράσινους» πρόστιμο 61.000 ευρώ (πολύ υψηλό).

Τη...δουλειά την έκανε ο Σκοτσέζος παρατηρητής της UEFA Σκοτ Στράθερς (ο… χειρότερος με διαφορά που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού, όπως έλεγαν οι «πράσινοι» μετά το ματς) ο οποίος συνέταξε μια πολύ σκληρή έκθεση με 10 σημεία, βάση των οποίων επιβλήθηκε το πρόστιμο στο «τριφύλλι».

ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΥΤΗ:

-Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας (5 κάρτες και πλέον): Αρθρο 15 (4) του Πειθαρχικού Κώδικα.

-Ανεπαρκής οργάνωση: Αρθρο 11 (1).

-Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: Αρθρο 16 (2).

-Καθυστερημένο εναρκτήριο λάκτισμα: Αρθρο 11 (2). Επ’ αυτού ο Παναθηναϊκός δέχθηκε αυστηρή προειδοποίηση, επειδή το ματς άργησε να αρχίσει κατά ένα λεπτό!

-Μπλοκαρισμένες σκάλες: Ασφάλεια/Στάδια.

-Άναμμα πυροτεχνημάτων: Αρθρο 16 (2).

-Πέταγμα αντικειμένων: Αρθρο 16 (2).

-Χρήση λέιζερ: Αρθρο 16 (2)

-Ανάρμοστη συμπεριφορά στελεχών: Αρθρο 11 (2).

-Απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ, αφού το Πειθαρχικό Οργανο, επέβαλε επίσης τιμωρία 3 αγωνιστικών στον Μουμπάρακ Γουακάσο, για την απευθείας αποβολή του στις καθυστερήσεις απ’ τον Αγγλο διαιτητή Αντρέ Μάρινερ! Οπερ σημαίνει πως ο Γκανέζος μέσος, που έχασε ήδη το ματς με τη Θέλτα, θα κληθεί να απουσιάσει κι απ’ τα δύο παιχνίδια-φωτιά με τη Σταντάρ Λιέγης.

Επίσης, και αυτό είναι το πιο σοβαρό οι πληροφορίες απ’ την Ισπανία, ανέφεραν πως υπάρχουν «φωνές» μέσα απ’ την UEFA που πιέζουν καταστάσεις, προκειμένου να δώσει ο Παναθηναϊκός τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και όχι στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Σενάριο απίστευτα ακραίο, που ωστόσο έχει ήδη πέσει στο τραπέζι στην UEFA, μετά την έκθεση του Σκοτσέζου παρατηρητή. Στον Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς αν και οι πιθανότητες για μία τέτοια αλλαγή φαντάζουν μάλλον μικρές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK