Αναστασίου: "Είναι ένα ματς win or die"

Ο κόουτς του "τριφυλλιού" μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό από τη νίκη, ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα. Ο Μπεργκ από την πλευρά του δήλωσε: "Είμαι στη διάθεση του προπονητή μου".

Αναστασίου: "Είναι ένα ματς win or die"
ΙΝΤΙΜΕ

Πρώτος ξεκίνησε τις δηλώσεις ο Μάρκους Μπεργκ.

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, απάντησε:

"Ναι θεωρώ ότι είμαι έτοιμος και για αυτό είμαι εδώ. Θα δούμε τα πράγματα βήμα βήμα βέβαια έχω θεραπευτεί από τον τραυματισμό μου και είμαι στην διάθεση του προπονητή μου".

Θα διατηρήσεις την παράδοση να σκοράρεις κόντρα στην Αϊντχόφεν;

"Ναι βεβαίως αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έχω κάνει πολλά καλά παιχνίδια κόντρα στην Αϊντχόφεν αλλά το ζητούμενο δεν είναι να σκοράρω εγώ αλλά να έρθει η νίκη".

Αναστασίου: "Είναι ένα ματς win or die"
ΙΝΤΙΜΕ

Θα πάρει ρίσκα η ομάδα από τη στιγμή που η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο;

"Σε κάθε παιχνίδι αυτό που θέλουμε είναι η νίκη. Η Αϊντχόφεν είναι μια ομάδα καλή, με καλές αντεπιθέσεις και θα πρέπει να προσέξουμε. Εμείς θέλουμε τη νίκη. Τώρα αν αυτό είναι ρίσκο ή όχι θα δούμε".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.

Χρειάζεται υπομονή στον συγκεκριμένο αγώνα;

"Βασικά πάντα χρειάζεται υπομονή, ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει, παίζει σωστό ποδόσφαιρο και εντός και εκτός έδρας. Το σίγουρο είναι ότι πάντα στην έδρα μας σκοράρουμε ένα γκολ άρα θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση και βλέπουμε".

Θα δούμε ένα ίδιο παιχνίδι με αυτό που είδαμε στην Ολλανδία;

"Τακτικά είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Αϊντχόφεν παίζει διαφορετικά. Στην έδρα της θέλει να είναι το αφεντικό ενώ εκτός εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Θα μπούμε δυνατά να ελέγξουμε το παιχνίδι και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας και αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αύριο".

Θα παίξει ο Μπεργκ κόντρα στην Αϊντχόφεν;

"Βασικά δεν θα ήθελα να πω ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθε. Κινηθήκαμε βάσει πλάνου και πλέον είναι θέμα διαχείρισης. Το σημαντικό είναι πως είναι fit και θα κριθεί αύριο"

Αναστασίου: "Είναι ένα ματς win or die"
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Σίλντεφελντ είναι έτοιμος;

"Έχω στην διάθεση μου 23 παίκτες και θα δούμε αύριο".

Πόσο σημαντική είναι η νίκη;

"Κάθε νίκη σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι σημαντική. Όπως και στην Ολλανδία η ομάδα έδειξε ότι ανακάμπτει. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο έως τώρα, με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για το πρεστίζ του Παναθηναϊκού και για τα παιδιά γιατί μία νίκη σε ανεβάζει σε άλλο επίπεδο".

Με δεδομένο ότι η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει;

"Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κερδίσει. Δείξαμε στην Ολλανδία ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρα από κάποια κομμάτια που η Αϊντχόφεν έδειξε να είναι πιο γρήγορη. Εμείς όμως είχαμε περισσότερο αποφασιστικότητα. Είναι ένα ματς που πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Είστε γνώστης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου τι θα φοβόσασταν από τον αντίπαλο αν ήσασταν στην θέση του κ. Κοκού;

"Δεν είμαι στην θέση του κ. Κοκού οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Εγώ γνωρίζω την Ολλανδική αλλά και την ελληνική νοοτροπία οπότε θα ήταν λίγο άστοχο".

Ποιο είναι πιο σημαντικό ματς της Πέμπτης ή της Κυριακής (με ΠΑΟΚ);

"Αυτό που έχω ξαναπεί είναι πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ξεχωρίζει παιχνίδια και στόχους. Ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Το πιο σημαντικό είναι το αυριανό και το αμέσως επόμενο της Κυριακής".

Για το αν θα επηρεάσει η γεμάτη Λεωφόρος:

"Γεμίζει άγχος τα παιδιά η γεμάτη Λεωφόρος. Αυτό έχει φανεί λίγο φέτος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ωριμάσει και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή διαχείριση. Σίγουρα ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο αύριο είναι σημαντικό αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας".

Είναι το ματς της Πέμπτης το πιο κρίσιμο για εσάς;

"Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι γιατί σε θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να ελπίζουμε ενώ σε αρνητικό όχι. Είναι ένα ματς win or die".

Αναστασίου: "Είναι ένα ματς win or die"
ΙΝΤΙΜΕ

Για την παρουσία του Μέντες:

"Ο Ντέιβιντ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή μπορεί να μας βοηθήσει και αποτελεί ένα εργαλείο για εμάς. Το σημαντικό είναι πως έχω διαθέσιμους 23 ποδοσφαιριστές"

Θεωρείτε ότι στην Ολλανδία ήταν ένα μπόνους το αποτέλεσμα για εσάς;

"Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε το γκολ σε έναν κακό συγχρονισμό της άμυνας μας και το τάιμινγκ ήταν κακό. Δείξαμε πίστη στις δυνατότητες μας στο τελευταίο μισάωρο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και μπορούσαμε και την νίκη αλλά θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα".

Για το τι ένιωσε όταν είδε τον Ντεμπάι να βγάζει την μπλούζα, που θα μπορούσε να του κοστίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα:

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλά συναισθήματα και πολλές φορές όταν είσαι νέος σε ηλικία κάνεις πράγματα που μετανιώνεις. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε στους νέους παίκτες να τους δίνουμε την κατεύθυνση να ελέγχουν τα συναισθήματα τους".

Όσον αφορά την κόκκινη του Μπρούμα:

"Ο Μπρούμα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό και βασικά πιστεύω είναι θέμα εκπαίδευσης και πειθαρχίας"

Σε ερώτηση για τον Πράνιτς και για τη θέση που χρησιμοποιήθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο είπε:

"Ο Ντάνιελ είναι αρκετά έμπειρος και ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια ενός αγώνα, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Είναι ένας παίκτης με ικανότητες μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός αλλά είναι ουσιαστικός. Αυτό μετράει για μένα. Έχουμε πολλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή για να γεμίσουν τις θέσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Σημαντικό ότι οι παίκτες μας ξέρουν πλέον τι θέλουμε"

Μετά το τέλος της συνέντευξης οι Ολλανδοί εκπρόσωποι του Τύπου "μπλόκαραν" τον Γιάννη Αναστασίου και έστησαν ένα πηγαδάκι για να μάθουν πως θα είναι η ατμόσφαιρα και αν υπάρχει περίπτωση να γίνουν επεισόδια με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να λέει ότι όλα θα κυλήσουν πανέμορφα και δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός για τους φίλους της Αϊντχόφεν που θα βρεθούν στο γήπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK