Μίντιλαντ-Παναθηναϊκός 1-2 (VIDEOS)

Με δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά στην Δανία (2-1), ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης οι "πράσινοι".

Μίντιλαντ-Παναθηναϊκός 1-2 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και τον Καρέλη μοναδικό προωθημένο. Πολύ οπισθοχωρημένος στο χορτάρι, με πίεση μόνο στο δεύτερο μισό του γηπέδου, επέτρεψε στη Μίντιλαντ να κυκλοφορήσει χωρίς κόπο τη μπάλα και να δημιουργήσει συνθήκες πολιορκίας στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου.

Και όχι μόνο. Έφτιαξε και ευκαιρίες για γκολ, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, όπου ο Πράνιτς δεν “ντούμπλαρε” τον Νάνο και οι προωθήσεις του δεξιού μπακ των Δανών, Ρέμερ, δημιούργησε αριθμητικό μειονέκτημα για τους ”πράσινους” και ρήγματα. Κάπου εκεί ο Γιάννης Αναστασίου, άλλαξε θέσεις στους Πράνιτς και Λαγό, φέρνοντας τον Κροάτη στον άξονα, δίπλα στον Μέντες και τον Λαγό ως αριστερό χαφ και η εικόνα βελτιώθηκε αισθητά.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και την πίεσή του, στα 2/3 του γηπέδου, υποχρεώνοντας σε λάθη τους Δανούς, που συνήθισαν ως τότε να κυκλοφορούν με άνεση τη μπάλα, ωστόσο οι “πράσινοι” δεν είχαν τον τρόπο να κρατήσουν την κατοχή και να “χτίσουν” επιθέσεις. Ελάχιστη κίνηση μακριά από τη μπάλα, δεν υπήρχαν επιλογές για τον κάτοχό της, που αναγκαστικά οδηγείτο σε μακρινές μπαλιές με τον χαρακτήρα της απομάκρυνσης.

Ετσι κύλισε το υπόλοιπο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Μία ευκαιρία με τον Ατζαγκούν ήταν ό,τι είχε να παρουσιάσει η ελληνική ομάδα στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεν κινδύνευσε κιόλας, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους για τη μεγάλη περιοχή του Κοτσόλη, που είχε πλέον την ευθύνη των γεμισμάτων τα οποία πλέον επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι και πάλι σε παθητικό ρόλο, αλλά για πολύ πιο περιορισμένο χρόνο. Πολύ γρήγορα έβγαλε πιο ψηλά την άμυνά του και ανέβασε ξανά την πίεσή του. Και κάπου εκεί πήρε και το προβάδισμα στο σκορ, από μία στημένη φάση και εκτελεστή τον Νάνο, που χρίστηκε και πάλι σκόρερ μετά το περσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τότε με δεύτερη επαφή και συρτό σουτ και τώρα με απευθείας εκτέλεση.

Το παιχνίδι τελείωσε και τυπικά στο 55'. Όλα τα υπόλοιπα ήταν στιγμές, καλές και κακές. Όπως το πέναλτι που παραχώρησε ο Σίλντεφελντ στον Σίστο, αλλά και το εντυπωσιακής απλότητας γκολ του Κλωναρίδη που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη και στην Ελλάδα τους αναγκαίους βαθμούς.

MVP:

Ο Μαριάνο Γκονζάλεζ Μαρότο ή πιο απλά Νάνο. Όχι μόνο επιβίωσε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές του πρώτου δεκαπενταλέπτου, όταν η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού υπέφερε από τους υπεράριθμους Δανούς που κινούνταν κατά μήκος της, αλλά πέτυχε και το γκολ που έβαλε οριστικά “ταφόπλακα”στις όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι. Προτιμήθηκε από τον Σίλντεφελντ που έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες, ενώ καθοδήγησε με ψυχραιμία και τον Ρισβάνη και τον Κοτσόλη που είχε θετικότατες επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Χασάν. Ο πιο δραστήριος παίκτης των Δανών, αλλά και απελπιστικά επιπόλαιος και αναποτελεσματικός. Συνδημιούργησε, αλλά “γκρέμισε” μόνος του τις καλύτερες φάσεις της Μίντιλαντ κοντά στην εστία του Κοτσόλη.

Σχόλιο:

Το 4-1 ήταν ένα σκορ πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε με το ξεκίνημά του την ψευδαίσθηση ότι όλα γίνονται! Είδε τη Μίντιλαντ να παίζει ως περσινός Παναθηναϊκός με δυνατό πρέσινγκ, κερδισμένες μπάλες και δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και χρειάστηκε χρόνο να “ξυπνήσει” και τύχη για να βγει αλώβητος. Όταν ανέβασε την άμυνα και την πίεσή του, αποκαταστάθηκε η τάξη. Το όπλο του είναι η φρεσκάδα, η δύναμη και η πίεση στην κατοχή μπάλας του αντιπάλου. Χωρίς αυτά δεν έχει ακόμη τον τρόπο να χτίσει κατοχή και να κυκλοφορήσει τη μπάλα με ασφάλεια και προϋποθέσεις επικίνδυνων καταστάσεων στα αντίπαλα καρέ. Χρειάζονται ακόμη χρόνο για να πλησιάσουν οι “πράσινοι” τα περσινά στάνταρντς, αλλά η απουσία του Μπεργκ και η ανάγκη να γεμίσει η αντίπαλη περιοχή, θα επιταχύνει υποχρεωτικά την όλη διαδικασία. Από τον βαθμό επιτυχίας θα εξαρτηθούν και τα προσεχή αποτελέσματα.

Τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK