Μπεργκ: "Συγκεντρωμένοι στις στημένες φάσεις"

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΪΚ, αλλά και το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του.

Μπεργκ: "Συγκεντρωμένοι στις στημένες φάσεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ημέρες πριν την ρεβάνς στην Σουηδία απέναντι στην ΑΪΚ, ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε στο "Goal" τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο και για το πρώτο, όπου οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως περιμένει το ματς με την ΑΪΚ στην Σουηδία, είπε: "Περιμένω πώς θα προσπαθήσουν να αμυνθούν μαζικά, όπως έκαναν και στη Λεωφόρο, και θα ψάξουν κάποιο κόρνερ, κάποιο φάουλ για να το εκμεταλλευθούν και να σκοράρουν. Στο ποδόσφαιρο πάντα τα κόρνερ και τα φάουλ είναι επικίνδυνα. Είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι πως σε δύο-τρεις περιπτώσεις είχαν την ευκαιρία και έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν με στημένες φάσεις. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτές τις φάσεις και να προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στη Σουηδία".

Για τη νίκη στην Λεωφόρο, τόνισε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Αμύνθηκαν πάρα πολύ, αλλά και πάλι πιστεύω θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα. Τουλάχιστον ακόμα ένα γκολ μπορούσαμε να το πετύχουμε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο με τον τρόπο που αμύνθηκαν. Κρατήσαμε το μηδέν και μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ μπροστά, συνεπώς είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, το οποίο θα μπορούσε να είναι και καλύτερο σίγουρα".

Για την μαζική άμυνα της ΑΪΚ στο πρώτο παιχνίδι, δήλωσε: "Ήταν αρκετά δύσκολο. Εννοώ πως εγώ έπρεπε να παίζω ως προωθημένος επιθετικός, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να πιέζουμε με περισσότερους παίκτες. Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά την μπάλα, να είμαστε στην περιοχή και να προσπαθούμε να σκοράρουμε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, η είσοδος του Βιγιαφάνιες βοήθησε στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τους χώρους πίσω από τους χαφ τους και μπροστά από την άμυνά τους.

Ήταν κάπως καλύτερα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Σίγουρα είναι δύσκολο να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες όταν έχουν εννέα και δέκα αμυντικούς. Δεν υπάρχουν χώροι. Εμείς πρέπει να προσπαθούμε να τους βρούμε ανάμεσα στις γραμμές και να κάνουμε τη δουλειά".

Τέλος για τη νίκη που ήρθε έστω και με 1-0, είπε: "Κάθε παιχνίδι που είναι το πρώτο μιας χρονιάς έχει τις δικές του δυσκολίες και την πίεσή του. Ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα εγώ… ανακουφίστηκα με το γκολ που βάλαμε. Το 1-0 είναι πάντα καλύτερο από το 0-0, σε κάθε περίπτωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK