Νέα διπλή «καμπάνα» από UEFA στον Παναθηναϊκό

Τα νέα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι «πράσινοι», το φετινό σύνολο των plus 100.000 ευρώ, οι 65 (!) ποινές απ’ τις αρχές του 2000, το καθεστώς «παρακολούθησης» που λήγει στο τέλος της σεζόν και ο security officer που έβαλε η Νιόν στο ματς της Πέμπτης με τον Αγιαξ. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Νέα διπλή «καμπάνα» από UEFA στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δύο παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης εκτός από αγωνιστικά, βαθμολογικά, ηθικά («τσαλάκωμα» του πρεστίζ με το 0-3 της Αθήνας) θα κοστίσουν ΚΑΙ οικονομικά στον Παναθηναϊκό, που καλείται να πληρώσει κι άλλα πρόστιμα!

Στην συνεδρίασή της περασμένης Παρασκευής (18/11) η Επιτροπή Ελέγχου, Ηθικής και Πειθαρχίας της UEFA (UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body), επέβαλλε στους «πράσινους» δύο διαφορετικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 43.900 ευρώ. Όπως ανέφερε η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (η οποία κοινοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21/11), ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με:

-14.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Σταντάρ στη Λιέγη για άναμμα καπνογόνων και «απρεπή συμπεριφορά της ομάδας» (5 κάρτες και άνω στο ματς) και

-29.900 ευρώ για τον αγώνα με τους Βέλγους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για χρήση λέιζερ (σ’ αυτό οι «πράσινοι» ήταν υπότροποι και το πλήρωσαν εις… διπλούν) και μπλοκαρισμένες -από κόσμο- σκάλες στις Θύρες του γηπέδου!

Η «ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΥΡΙΟ»

Το ποσό εκ πρώτης… ανάγνωσης μπορεί μην φαντάζει δυσθεόρατο, ωστόσο αν συνυπολογίσουμε και τις 61.000 ευρώ που έχει πληρώσει ήδη ο Παναθηναϊκός για το πρώτο παιχνίδι στον 7ο όμιλο του Europa κόντρα στον Αγιαξ, το όλον… σύνολο της σεζόν έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής την εφετινή σεζόν τις 100.000 ευρώ (104.900 ευρώ για την ακρίβεια).

Ένα ποσό που είναι το τρίτο υψηλότερο για τους «πράσινους» (σε μία σεζόν) απ’ το 2000 μέχρι σήμερα… Στον Παναθηναϊκό έχουν επιβληθεί απ’ τις αρχές του 21ου αιώνα έως τα ματς με τους Βέλγους 65 μικρά και μεγάλα πρόστιμα, με το συνολικό ύψος τους να φτάνει το 1.109.760 ευρώ! Οσα δηλαδή θα παίρνει επί παραδείγματι ο Μπεργκ στο νέο του συμβόλαιο, μετά την αναπροσαρμογή που έκανε προ μηνός!

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Είναι ξεκάθαρο πως οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Οργάνου της UEFA για τον Παναθηναϊκό ακροβατούν διαρκώς με το ανώτατο όριο της αυστηρότητας, καθώς εκτός των άλλων οι «πράσινοι» μετά τα όσα έγιναν στον περσινό αγώνα με την Καμπάλα στο γήπεδο της Λεωφόρου, εκτός απ’ το πρόστιμο των 70.000 ευρώ που πλήρωσαν, μπήκαν σε καθεστώς «παρακολούθησης». Κι αυτό, διότι τους επιβλήθηκε επιπρόσθετη ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής της έδρας τους, με διετή αναστολή, η οποία λήγει στο φινάλε της εφετινής σεζόν. Και σε κάθε περίπτωση είναι ύψιστης σημασίας να μην συμβεί το παραμικρό στα δύο τελευταία ματς με τον Αγιαξ και τη Θέλτα (εντός κι εκτός γηπέδου), προκειμένου να μην το πληρώσει πολύ πιο ακριβά ο σύλλογος (και) την επόμενη χρονιά.

SECURITY OFFICER ΑΠΟ THN UEFA

Στο μεταξύ, το παιχνίδι της Πέμπτης (24/11) με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, έχει χαρακτηριστεί απ’ την UEFA ως «αγώνας υψηλής επικινδυνότητας» λόγω της παρουσίας 3.000 φίλων του «τριφυλλιού» στις κερκίδες του «Amsterdam Arena», αλλά και των οπαδών του «Αίαντα», που δεν θεωρούνται κι απ’ τα… καλύτερα παιδιά στην Ολλανδία. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να ορίσει (και) αξιωματικό ασφάλειας (security officer) στον αγώνα, θέλοντας να αυξήσει τον έλεγχο και τα μέτρα εντός κι εκτός του «Arena». Ως security officer απ’ την UEFA, ορίστηκε ο Γερμανός Ούλριχ Γκρζέλα, παλιό υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας της Γερμανίας κι ένας απ’ τους πιο «σκληρούς» officers της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK