Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 2-1 (VIDEOS)

O Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην παγωμένη "Κίμκι Αρένα" με ωραίο γκολ του Μάρκους Μπεργκ, αλλά η έλλειψη αμυντικής προσήλωσης στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε την ευκαιρία στην Ντιναμό Μόσχας να επικρατήσει 2-1 και να εξασφαλίσει την πρωτιά του 5ου ομίλου του Europa League.

Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

H εικόνα του αγώνα

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Ντιναμό Μόσχας, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε σύστημα 4-3-3 με τους Χρήστο Δώνη, Νταβίντ Μέντες, Τάσο Λαγό στη μεσαία γραμμή, τους Μλάντεν Πέτριτς, Εμίρ Μπαϊράμι στις πτέρυγες και τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή.

Το πρώτο πεντάλεπτο επεφύλασσε δύο καλές ευκαιρίες του Κέβιν Κουράνι: στο 3ο η κοντινή κεφαλιά του πέρασε άουτ και στο 5ο το πλασέ του, έπειτα από λάθος γύρισμα του Δώνη, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στέφανου Κοτσόλη.

Καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Μπεργκ, ο οποίος γύριζε για να βοηθήσει, έσπαγε την μπάλα με τη μία και, βέβαια, σκόραρε με ωραία κεφαλιά στο 14ο λεπτό, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Νάνο.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν με την μπάλα στην κατοχή τους, στην προκειμένη όμως, αναγκάστηκαν να το κάνουν από τη στιγμή που οι "πράσινοι" δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Ένα κακό τελείωμα του Μπαϊράμι από πλεονεκτική θέση (στο 42' μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπεργκ) ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Πέτριτς αστόχησε σε μονοκόμματο σουτ στο 53ο λεπτό.

Η Ντιναμό απείλησε κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα, αλλά το... αυτογκόλ της ισοφάρισης προήλθε από τη δεξιά με σουτ του Βιλιάμ Βενκέρ που κόντραρε στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και ξεγέλασε τον Κοτσόλη στο 55'. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κρίστιαν Νομπόα έκλεψε την μπάλα από τον Μέντες κι ο Αλεξέι Ιόνοβ ανέτρεψε τα δεδομένα με ιδανικό πλασέ.

Στο τελευταίο ημίωρο οι γηπεδούχοι άσκησαν ασφυκτική πίεση, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ (σ.σ. ανήκει στη ρωσική ομάδα) αντιμετώπισε προβλήματα, ωστόσο ούτε ο δαιμόνιος Ματιέ Βαλμπιενά (δοκάρι στο 73') ούτε ο Κουράνι (άστοχος στο τετ α τετ με τον Κοτσόλη στο 79') κατάφεραν να σκοράρουν.

MVP

Ο Αλεξέι Ιόνοβ. Αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του (25/25), απειλητικός και σκόρερ του νικητήριου γκολ. Υπενθυμίζεται ότι είχε σκοράρει και στο ματς του "Α. Νικολαΐδης".

Αδύναμος κρίκος

Ο Εμίρ Μπαϊράμι. Εξαφανισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραίος στο 42ο λεπτό, αφού το σουτ του στο 42ο λεπτό από πλεονεκτική θέση ήταν παντελώς άστοχο. Στο δεύτερο μέρος χάθηκαν και οι Γκόρντον Σίλντενφελντ, Γιώργος Κουτρουμπής.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη γι' ακόμα μία φορά και τελικά το πλήρωσε. Το ματς ήταν μοιρασμένο στα 2/3 του, αλλά στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός έγινε πολύ υψηλότερος και οι Εμίρ Μπαϊράμι, Μλάντεν Πέτριτς δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν οι Μάρκους Μπεργκ, Χρήστος Μπούρμπος, Νάνο και Νταβίντ Μέντες, αλλά στο δεύτερο η ταχύτητα της Ντιναμό έκανε τη διαφορά. Αν μη τι άλλο φάνηκε η απουσία των Νίκου Καρέλη, Τζαμέλ Ατζαγκούν και Ζέκα.

Ντιναμό Μόσχας (Τσερτσέσοβ): Γκαμπούλοβ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντούγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοβ (81' Τζούτζακ), Βαλμπιενά, Νομπόα, Ζιρκόβ (73' Γιουσούποβ), Κουράνι (88' Προυντνίκοβ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (56' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (86' Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ (78' Κλωναρίδης).

Τα γκολ του αγώνα

Μάρκους Μπεργκ (14ο λεπτό)

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (55ο λεπτό - αυτογκόλ)

Κρίστιαν Νομπόα (61ο λεπτό)

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK