Παναθηναϊκός - Εστορίλ 1-1 (VIDEO)

Ούτε και κόντρα στην Εστορίλ βρήκε το δρόμο προς τη νίκη στον όμιλο του Europa League ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με τον Καρέλη αλλά ισοφαρίστηκαν τρία λεπτά πριν από το τέλος για το 1-1.

Παναθηναϊκός - Εστορίλ 1-1 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Αν μην τι άλλο, το κίνητρο δεν έλειψε από τον Παναθηναϊκό σ' αυτό το παιχνίδι έστω και αν η πρόκριση είχε χαθεί από το ματς με την Αϊντχόφεν.Το νεανικό σύνολο που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αναστασίου έτρεξε πολύ σ' ένα βαρύ γήπεδο και έβγαλε φάσεις κόντρα σε μία άμυνα που έδωσε ευκαιρίες και χώρους.

Ιδιαίτερα μετά το 20' ο Παναθηναϊκός πήρε τη μάχη του κέντρου και την μπάλα και έψαξε με κάθετες τον εξαιρετικά κεφάτο Καρέλη που ήταν σαφώς πιο γρήγορος από τα στόπερ της Εστορίλ. Κάπως έτσι προέκυψε το δοκάρι του Κρητικού φορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που απλώς αποτελούσε προειδοποίηση για μία παραγωγική συνέχεια.

Το γαϊτανάκι με τις κάθετες μπάλες προς τον Καρέλη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και αφού ο νεαρός στράικερ έκανε το 1-0 στο 55' (πολύ ωραία ασίστ ο Ντίνας), έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες (58' και 60') για να κλειδώσει τη νίκη του Παναθηναϊκού πολύ πριν το σφύριγμα της λήξης. Στην πρώτη μάλιστα, η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι.

Εκτοτε, οι πράσινοι έχασαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να χάσουν και την ικανότητα να φτάνουν γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή και να απειλούν. O Στιλ στο 78' σε μία από τις πιο δύσκολες αποκρούσεις μέχρι στιγμής στη σεζόν κράτησε το μηδέν, στο 87' όμως ο Κλέμπερ σημάδεψε καλύτερα και έγραψε το 1-1, αποτέλεσμα σαφώς άδικο με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων στο ματς. Αδικημένη πάντως μπορεί να αισθάνεται και η Εστορίλ η οποία στο 89' είχε δοκάρι από το ένα μέτρο.

MVP

Ο Λουκ Στιλ είναι ο τερματοφύλακας που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Καλός μακριά από το τέρμα, με γρήγορα αντανακλαστικά και ικανότητα στο ένας με έναν. Οι δύο μεγάλες αποκρούσεις του Αγγλου όμως δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν τη νίκη στους "πράσινους".

Aδύναμος Κρίκος

Πολλά και φθηνά τα αμυντικά λάθη των παικτών του Αναστασίου, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Λάθη που εν τέλει στοίχισαν ένα σχεδόν σίγουρο τρίποντο κόντρα σ' ένα μέτριο αντίπαλο.

Σχόλιο

Είναι βαρύ σίγουρα να τελειώνει αυτόν τον όμιλο ο Παναθηναϊκός χωρίς τρίποντο, αν το δει όμως κανείς κυνικά το πράγμα οι πράσινοι δεν είχαν άλλο στόχο πέρα της συμμετοχής, τουλάχιστον για εφέτος. Ο προγραμματισμός υλοποιήθηκε με την πρόκριση στους ομίλους, το γόητρο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπης όμως γνώρισε πλήγμα. Και αυτό αλήθεια είναι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (28' Τριανταφυλλόπουλος), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν (60' Πράνιτς), Ντίνας (67' Μπεργκ), Καρέλης.

Εστορίλ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (60' Κλέμπερ), Μάνο, Εσίτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Κούτσα (67' Κλέμπερ), Ράφαελ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72' Αμάντο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK