Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ 4-1 (VIDEOS)

Η Μίντιλαντ πάγωσε τη Λεωφόρο, αλλά ο μέγας Μάρκους Μπερκ έκανε χατ-τρικ σε 24 λεπτά, στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό 4-1 κι ο Παναθηναϊκός πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ 4-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-2-1 με τους Νίκο Καρέλη-Θανάση Ντίνα πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νταβίντ Μέντες σε ρόλο στόπερ εξαιτίας της απουσίας του Γιώργου Κουτρουμπή.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν φορτσάτοι και πίεσαν για το γρήγορο γκολ, το άγγιξαν στο 5ο λεπτό όταν ο Καρέλης ολιγώρησε απέναντι στον Γιάκομπ Χάουγκαρντ, αλλά η ομάδα που σκόραρε πρώτη ήταν η Μίντιλαντ.

Συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα, ο Γέσπερ Λάουριντσεν εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε απ' όλους, αιφνιδίασε τον Στέφανο Κοτσόλη και κατέληξε στα δίχτυα του "τριφυλλιού".

Το γκολ αυτό λειτούργησε αφυπνιστικά για τους "πράσινους", οι οποίοι ενέτειναν την πίεσή τους και χάρη στους Καρέλη-Μπεργκ ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 20' ο πρώτος κέρδισε πέναλτι κι ο δεύτερος ισοφάρισε, στο 24' ο Κρητικός επιθετικός έκανε το γύρισμα από αριστερά κι ο Σουηδός "ξαναχτύπησε" με εξ επαφής πλασέ.

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το γκάζι, προκειμένου να κλειδώσει τη νίκη και δικαιώθηκε. Ο Μπεργκ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και η χαμένη ευκαιρία του 41ου λεπτού δεν τον πτόησε. Αντ' αυτού, εκμεταλλεύθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο μία υπέροχη σέντρα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου από αριστερά και έκανε χατ-τρικ.

Εξίσου φορτσάτοι ήταν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ούτε ο Καρέλης ούτε ο Μπεργκ κατάφεραν να βρουν δίχτυα στα τετ-α-τετ τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους "πράσινους" στο 58ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Έρικ Σβιατσένκο (η Μίντιλαντ ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς αφού και ο Φράνσις Ντίκο συμπλήρωσε κάρτες)

Μία απερίσκεπτη ενέργεια του Τριανταφυλλόπουλου στο 81ο λεπτό χάλασε για λίγο τη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού, καθώς αποβλήθηκε επειδή χρησιμοποίησε άνευ λόγου τον αγκώνα του για να σπρώξει αντίπαλο, αλλά ο Μπεργκ ξαναπήρε το όπλο του στην εκπνοή, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

MVP

Ο Μάρκους Μπεργκ. Δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Έρικ Σβιατσένκο. Υπέπεσε στο πέναλτι που ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και αποβλήθηκε στο 58ο λεπτό.

Σχόλιο

Η άμυνα του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί τον Γιάννη Αναστασίου παρά το τελικό 4-1. Από εκεί και πέρα ο Νίκος Καρέλης δεν πτοήθηκε από το χαμένο τετ-α-τετ του 5ου λεπτού και βοήθησε πολύ, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ θυμήθηκε τον περυσινό καλό του εαυτό. Οι "πράσινοι" χρησιμοποίησαν την ταχύτητά τους για να εξουδετερώσουν από το πρώτο ματς τους αργούς και άτεχνους Δανούς, αλλά χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμη για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Videos

Το γκολ της Μίντιλαντ

Το πέναλτι του Μπεργκ

Το δεύτερο γκολ του Μπεργκ

Το χατ-τρικ του Μπεργκ

Το "καρέ" του Μπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK