Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας 1-2 (VIDEOS)

Ο Θανάσης Ντίνας πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και μείωσε, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από την Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο, στην πρεμιέρα του στον όμιλο του Europa League, και έχασε έδαφος στη μάχη της πρόκρισης. Επόμενο παιχνίδι με την Εστορίλ στην Πορτογαλία.

Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας 1-2 (VIDEOS)

Η εικόνα του αγώνα

Στη δεδομένη ποιότητα της Ντιναμό ο Αναστασίου επέλεξε ν' απαντήσει με ταχύτητα στην ενδεκάδα. Στόπερ ο Μέντες (δίπλα στον υγιή Σίλντενφελντ), μέσα ο Καρέλης, μέσα ο Ντίνας και ο Κλωναρίδης. Το σχέδιο απέδιδε έως τη στιγμή που στο 40' ο Κοκόριν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των "πρασίνων" και άνοιξε το σκορ πλασάροντας τον Κοτσόλη.

Μέχρι το 1-0 ο Παναθηναϊκός, ωφελημένος από τις απουσίες των Ντενίσοφ-Βαλμπουενά στον άξονα της ρωσικής ομάδας, είχε αποφύγει τους πολλούς κινδύνους και είχε ανησυχήσει μονάχα στο εξαιρετικό σουτ του Τζούτζακ στο 28' που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τα λάθη δεν έλειπαν, αλλά οι "πράσινοι" κρατούσαν ως επί το πλείστον τις θέσεις τους. Αν μάλιστα στο 22' ο Πράνιτς είχε σουτάρει στην εστία και ο Καρέλης είχε πιάσει καλύτερο σουτ, δεν αποκλείεται η μορφή του αγώνα να είχε διαφοροποιηθεί: ο Παναθηναϊκός να είχε σκοράρει και η Ντιναμό να κυνηγούσε.

Λογικό ήταν μετά το γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι να αισθάνονται πιο άνετα στο γήπεδο. Και το 2-0 στο 49' από τη σέντρα του Τζούτζακ και την προσωπική ενέργεια του Ιόνοφ ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό: ότι η Ντιναμό ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενη τις περιστάσεις. Λίγο έλειψε μάλιστα η ρωσική ομάδα να σκοράρει ξανά, όταν στο 53' ο Νομπόα με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το τρίτο γκολ, ο Αναστασίου άλλαξε τον Κλωναρίδη με τον Δώνη για να κερδίσει ένα παίκτη στα χαφ και ο Ντίνας, με την εξαιρετική και εύστοχη κεφαλιά στο 63', έδωσε ελπίδες ανατροπής. Δεν υπήρξε όμως η απαιτούμενη συνέχεια. Ο Δώνης όντως βοήθησε στον άξονα, πολύ περισσότερο από τον Πράνιτς που είχε μεταφερθεί αριστερά και αργότερα αποχώρησε, αλλά η είσοδος του Πέτριτς (αντί του Λαγού) δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία και μόνο φορά η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή, αλλά δεν υπήρξε συνεννόηση με τον Καρέλη και η ευκαιρία χάθηκε. Μαζί και οι πιθανότητες για το βαθμό.

MVP

Ο Μπάλαζ Τζούτζακ δεν σκόραρε, όπως ο Κοκόριν και ο Ιόνοφ. Είχε όμως μια γεμάτη παρουσία σε όλο το 90λεπτο της Λεωφόρου. Απείλησε έχοντας σουτ στο δοκάρι, είχε ασίστ στο 0-2 και βοήθησε την Ντιναμό να γίνεται απειλητική από τα αριστερά, όπου έπαιζε κυρίως.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μέντες ντα Σίλβα δεν ήταν εύκολο να λειτουργήσει ως στόπερ. Ιδίως στο ξεκίνημα, δεν συνεργάστηκε με τον Σίλντεφελντ, έχανε τη θέση του, όπως συνέβη στο 1-0 και δεν βοήθησε στο ψηλό παιχνίδι.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός της μετά Μπεργκ περιόδου είναι μαχητικός και πεισματάρης, αλλά ταυτόχρονα προβλέψιμος και απειλητικός. Τα χτυπήματα του Νάνο ήταν εκ νέου η αποκλειστική πηγή κινδύνου και μόνο όταν μπήκε στο γήπεδο ο Δώνης υπήρξε παιχνίδι από τον άξονα, αφού ο Πράνιτς δεν βοήθησε σε αυτό το κομμάτι. Η ποιότητα της Ντιναμό υπερίσχυσε του ενθουσιασμού και της ταχύτητας του "τριφυλλιού", οι Κλωναρίδης και Καρέλης δεν προσέφεραν ως εξτρέμ, κέρδος σίγουρα ο Ντίνας, ο οποίος γίνεται ως και απαραίτητος όσο λείπει ο Σουηδός.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (75' Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58' Δώνης), Καρέλης, Ντίνας

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Σαμπά, Ντούγκλας, Μπούτνερ (69' Γκρανάτ), Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κουράνι (93' Προυντνίκοφ), Κοκόριν (88' Χουμπότσαν)

Τα γκολ του αγώνα:

Το 0-1:

Το 0-2:

Το 1-2:

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK