Στη φυλακή ο Χουσεΐνοφ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Φυλάκιση αποφάσισε το δικαστήριο για τη συμμετοχή του Γιαβίντ Χουσεΐνοφ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγεφ.

Στη φυλακή ο Χουσεΐνοφ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγεφ, αφού συνελήφθη και καταδικάστηκε ο αρχηγός της Καμπάλα, Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, για την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Ο αρχηγός της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Europa League αντιμετωπίζει κατηγορίες μη καταγγελίας εγκλήματος.

Ο δικαστής Ελσάντ Σαμάεφ έκρινε ότι βάσει των άρθρων 307.1 και 307.2 του ποινικού κώδικα του Αζερμπαϊτζάν ο 27χρονος διεθνής επιθετικός θα πρέπει να φυλακιστεί για 3 μήνες.

Ο δικηγόρος του Χουσεΐνοφ, Αντέμ Μαμάντοφ, εξήγησε ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου και αποκάλυψε ότι υπήρξαν ακόμα 3 συλλήψεις, χωρίς να γίνουν γνωστά τα ονόματα.

Ο 30χρονος Αλίγεφ έγινε στόχος 5-6 αγνώστων μετά από το πλάνο που τράβηξε και έδειχνε τον Χουσεΐν να διαπληκτίζεται με Κύπριο δημοσιογράφο μετά από τον αγώνα των Αζέρων με τον Απόλλων Λεμεσού.

Στη φυλακή ο Χουσεΐνοφ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ο Αλίγεφ ήταν συχνά επικριτικός εξαιτίας της συμπεριφοράς του Χουσεΐν (με τελευταίο παράδειγμα ένα ποστάρισμα στο facebook), ο οποίος στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων πανηγύρισε προκλητικά το γκολ που σημείωσε και μετά από το τέλος του επίμαχου αγώνα πανηγύρισε με μία σημαία της Τουρκίας.

Για την επίθεση συνελήφθη ένας ξάδερφος του Χουσεΐν, παίκτης της δεύτερης ομάδας της Καμπάλα μέχρι το 2013, με τον ίδιο τον διεθνή επιθετικό, πάντως, να αρνείται κάθε ανάμιξη και τον σύλλογο να τον θέτει σε διαθεσιμότητα.

Ο Αλίγεφ είχε γράψει ότι ο Χουσεΐν δεν γνώριζε πώς να συμπεριφερθεί και πως έπρεπε να αποβληθεί από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Χουσεΐν φέρεται να προσβλήθηκε και να τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο για να διαμαρτυρηθεί και εν συνεχεία του ζήτησε συνάντηση από κοντά.

Εκεί του επιτέθηκαν 5-6 άτομα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα από το νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του από εσωτερική αιμορραγία.

Διαβάστε ακόμη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δολοφονία λόγω Χουσεΐνοφ

Τα τελευταία λόγια του νεκρού δημοσιογράφου

News 24/7

24MEDIA NETWORK