Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Την PSV Αϊντχόφεν από την Ολλανδία, την πορτογαλική Εστορίλ και την Ντιναμό Μόσχας από την παγωμένη Ρωσία θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον πέμπτο όμιλο του Europa League. Διαβάστε τα προφίλ των αντιπάλων των "πρασίνων".

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού
IMAGO SPORTFOTODIENST

Γήπεδο: "Φίλιπς Στάντιον"

Το αστέρι: Μέμφις Ντεπάι

Πώς παίζει: 4-1-4-1

Προπονητής: Φιλίπ Κοκού

Τι έχει κάνει φέτος: 3/3 νίκες στο ολλανδικό πρωτάθλημα και με μεγάλα σκορ (3-1, τη Βίλεμ, 6-1 τη Μπρέντα, και 3-1 τον Άγιαξ)

Διακρίσεις

Πρωταθλήματα: 21

Κύπελλα: 9

Κύπελλα Πρωταθλητριών: 1

Kύπελλα UEFA: 1

Πέρυσι η PSV τερμάτισε στην 4η θέση του oλλανδικού πρωταθλήματος, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί αντιμετώπισε την Σεντ Πόλτεν από την Αυστρία, την οποία και απέκλεισε με συνολικό σκορ 4-2. Στα Πλέι-Οφ αναμετρήθηκε με τη Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ, αποκλείοντάς την με δύο νίκες (2-0 και 1-0).

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Eredivisie η Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, έχοντας κερδίσει και τους τρεις αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής με μεγάλα σκορ (3-1, 6-1, 3-1). Σε εξαιρετική κατάσταση είναι και ο Ολλανδός επιθετικός Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος έχει σκοράρει 6 γκολ σε 5 ματς (σε πρωτάθλημα και Ευρώπη).

Η Αϊντχόφεν σε VIDEOS:

Εστορίλ (Πορτογαλία)

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Γήπεδο: "Εστάδιο Αντόνιο Κοΐμπρα"

Το αστέρι: Χαβιέρ Μπαλμπόα

Πώς παίζει: 4-3-3

Προπονητής: Χοσέ Κουσέιρο

Τι έχει κάνει φέτος: Μία ισοπαλία και μία ήττα στα δύο πρώτα ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος (1-1 με Αρούκα, 1-5 από την Ρίο Άβε)

Η Εστορίλ τερμάτισε στην 4η θέση του περσινού πρωταθλήματος, παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Νεαρό και φιλόδοξο το σύνολο του Κουσέιρο, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει καλά το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο διασυρμός με 5-1 από την Ρίο Άβε θέλουν να ξεχαστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ ελπίζουν να κάνουν κάτι καλό στους ομίλους. Ο Χαβιέρ Μπαρμπόσα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης της πορτογαλικής ομάδας, έχοντας μάλιστα θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης (κάποιοι θα το θυμούνται και για το 4ο γκολ της Ρεάλ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Champions League της σεζόν 2007-2008).

Η Εστορίλ σε VIDEO:

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Γήπεδο: "Αρένα Κίμκι"

Το αστέρι: Ματιέ Βαλμπουενά

Πώς παίζει: 4-2-3-1

Προπονητής: Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ

Τι έχει κάνει φέτος: Έχει ξεκινήσει δυνατά το πρωτάθλημα Ρωσίας. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει 4 νίκες και 1 ήττα (τέρματα 14-6).

Διακρίσεις

Πρωταθλήματα: 11

Κύπελλα: 7

Τέταρτη θέση και για την Ντιναμό στην περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι Ρώσοι πήραν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι με την Σμόνα από το Ισραήλ, την οποία και απέκλεισαν δύσκολα με συνολικό σκορ 3-2.

Στα Πλέι-Οφ κληρώθηκαν με την κυπριακή Ομόνοια, η οποία λίγο έλειψε να τους αποκλείσει. Το 2-2 του πρώτου αγώνα στη Ρωσία έδινε αβαντάζ στους Κύπριους. Στον επαναληπτικό κι ενώ το ματς είναι 1-1 και την πρόκριση παίρνει η Ομόνοια, οι Ρώσοι με τον Σαμπά στο 93ο λεπτό έκλεψαν τη νίκη και μαζί και το εισιτήριο για τους ομίλους.

Το ρόστερ της είναι αρκετά ποιοτικό, έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο Ιγκόρ Ντενίσοφ, Κέβιν Κουράνι, Γιούρι Ζιρκόφ, Κριστιάν Νομπόα, Αλεξάντρ Κοκόριν, Μπάλατς Ντζούτζακ και πρόσφατα τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Η Ντιναμό Μόσχας σε VIDEOS:

News 24/7

24MEDIA NETWORK